Gdybyś ujrzeć chciał nadwiślański świt
Już dziś wyruszaj ze mną tam
Zobaczysz jak, przywita pięknie nas
Warszawski dzień.
http://wyborcza.pl/1,126565,13558048...e__To_nie.html
![]()
Szukaj
Gdybyś ujrzeć chciał nadwiślański świt
Już dziś wyruszaj ze mną tam
Zobaczysz jak, przywita pięknie nas
Warszawski dzień.
http://wyborcza.pl/1,126565,13558048...e__To_nie.html
![]()
- Stary człowiek czytał dziecku Odyseję i ono w ogóle przestało mrugać oczami. A ty co opowiesz?
- Przechodząca kobieta, która w deszczu złożyła parasol i zupełnie przemokła...
Widok może i ładny, zapach już niekoniecznie![]()
Powiem wam, że jak się tak szwendam jesienią na praskim brzegu ze spiningiem (wędką) i robie sobie przerwę na drugie śniadania na jakiejś wydmie to fajnie jest i nie śmierdzi![]()
Fajnie macie w tej stolycy!
D300 + MB-D10 + N50 + N85 + N17-55 + N70-300 + N70-200 + SB800 + CaptureNX
No fajnie...tylko dlaczego co roku robicie wiochę nad Bałtykiem i Mazurach jak tam takie super plaże.
Ostatnio edytowane przez ekonet ; 16-03-2013 o 23:39 Powód: pis. ("dla czego")
Czesc, Serwus, Strzalka, Witka, Siema, Elo, Hej, Jak tam? - mowi Rafał
PRP, jeżeli masz na myśli totalne zaniedbanie mazur (bo nie wiem jak jest nad morzem), to masz absolutną rację... tam jest po prostu jeden wielki syf i nie ma komu zorganizować ludzi do działania, by to ogarnąćPensjonaty upadają w brudzie, plaże i lasy toną w śmieciach i szczątkach szklanych i plastikowych butelek, stare bary próchnieją w zaniedbaniu, atrakcji turystycznych coraz mniej (bo i nie ma do kogo kierować ofert? Kółko zamknięte), cofamy się... jednym słowem - ohyda!
Teren mazurski jest bogaty w urokliwe miejsca i czeka na fajne realizacje... chętnych i zamożnych brak.
Przyznaję, pomimo nieprzyjemnych zapachów, plaże nad Wisłą są piękne!
Nie, nam na myśli wieczne uogólnianie i wrzucanie całej Warszawy i jej mieszkańców do jednego wora. Dlaczego? Bo NIGDY jak żyję, nie byłem taki, nie czułem się taki, nie zachowywałem się w taki sposób. Bo mnie już zwyczajnie to męczy, bo tego nie rozumiem. Bo rodzice i dziadkowie wychowali mnie zupełnie inaczej, bez takiego podejścia, żem z W-wy to pan na przywilejach i z góry na innych patrzyć powinienem. Nauczyli mnie szanować miasto, w którym żyje, urodziłem się i skąd pochodzi moja rodzina. Ale nigdy, przenigdy nie nauczyli mnie tego, żeby nie widzieć świata poza W-wą. Mam szacunek do innych, miejsc, ludzi, podziwiam i cieszę się wspólną historią, bo w jednym kraju żyjemy przecież. Ubolewam, że tyle pięknych miejsc jest zaniedbywanych w Polsce, sprzedawanych, rozwalanych zwyczajnie. Dlatego daleko mi do tego co to przyjedzie "z wawy i wioche zrobi''..
Myślałem, że ktoś uchwycił świt nad Warszawą o 6 rano czy coś w tym stylu. A w Warszawie można złapać ciekawe widoki z rana. Miałem okazję obejrzeć zamglony świt z wieżowca, piękna sprawa. Że ja wtedy aparatu nie miałem...
Ostatnio edytowane przez rocky200 ; 16-03-2013 o 11:58
Skontaktuj się z nami