Szukaj
Jak się skupisz na robieniu zdjęć, to z reguły nie będziesz mieć problemów.
Jak się skupisz na szukaniu problemów, to nie będziesz mieć ładnych zdjęć.
Mój aparat nie ma problemów z AF, nie chlapie olejem i nie sypie kurzem na matrycę.
A teraz jest do tego mały, lekki i ma fajne stałki. E-M10!
Z dwóch ogniskowych 50 i 85, zdecydowanie bardziej polecam 85. Ideałem jest mieć 35 1.8, 50 1.8 i 85 1.8. 35 najbardziej użyteczna, później 85 a na końcu 50. Dodam, że każdą z tych ogniskowych da rade zrobić świetne zdjęcia.
Pozdrawiam i miłego fotografowania.
Hmm... Dziś byłem w sklepie RTV Euro AGD... i szczerze mówiąc byłem w małym szoku kiedy porównywałem D90 z D3200 (obydwa z kitem 18-55). W przypadku tego pierwszego aparatu, który świetnie leżał mi w dłoni i wyglądał jak prawdziwy aparat (w porównaniu z D3200), to w duecie z tym kitem był... tragiczny. Nie wiem, czy to wina ustawień aparatu ale D90 + kit 18-55 w tymże sklepie to porażka. Obraz w wizjerze totalna lipa (nie szło ustawić ostrości). Zaś w przypadku D3200 z 18-55 to była... poezja. Wszystko takie ostre jak żyleta. Pewnie D90 był jakiś walnięty...;-(
bez akumulatora w D90 w wizjerze niewiele zobaczysz. Ciężko też, żeby działał AF, a i manualnie ostrząc niewiele się zobaczy.
Sorry, faktycznie, nie doczytałem - ale jak już będzie podpinać to niech podpina na swoim D90![]()
Jak się skupisz na robieniu zdjęć, to z reguły nie będziesz mieć problemów.
Jak się skupisz na szukaniu problemów, to nie będziesz mieć ładnych zdjęć.
Mój aparat nie ma problemów z AF, nie chlapie olejem i nie sypie kurzem na matrycę.
A teraz jest do tego mały, lekki i ma fajne stałki. E-M10!
Nie sądziłam, że wrócę dzisiaj bez D90. Po przejechaniu wielu sklepów tylko w jednym było body, a kosztowało 2300zł. Sprzedawcy byli zaskoczeni, jak pokazywaliśmy im nówki z Allegro z 1900zł, ale dobra, trzeba się rozejrzeć gdzie indziej. Nie wiem, co teraz zrobię, jeszcze poszperam w necie, czy gdzieś mają. Stary aparat, ale nie sądziłam, że będzie niedostępny...
Nie, nie chcę kitu, dość się namęczyłam z poprzednim, teraz w jasność 1,8 celuję, bo na tym mi zależy![]()
Ostatnio edytowane przez namedtrain ; 16-03-2013 o 19:50
Skontaktuj się z nami