Close

Strona 4 z 17 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 164

Wątek: D90 vs D7000

Rozmowny Awatar kazziz
    Miasto
    na longboardzie pod Wawelem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LordRamzes Zobacz posta
    odpowiedź jest banalnie prosta jak będziesz w sklepie poproś aby Ci dali 50 i 85 (...)
    PS weź swoją kartę pamięci sd
    i najlepiej swój aparat, chyba że chcesz aby następna osoba po Tobie kupiła aparat z przebiegiem a swój zna się najlepiej, więc od razu będziesz wiedział co i jak ustawić.
    Jak się skupisz na robieniu zdjęć, to z reguły nie będziesz mieć problemów.
    Jak się skupisz na szukaniu problemów, to nie będziesz mieć ładnych zdjęć.

Mój aparat nie ma problemów z AF, nie chlapie olejem i nie sypie kurzem na matrycę.
    A teraz jest do tego mały, lekki i ma fajne stałki. E-M10!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kazziz Zobacz posta
    i najlepiej swój aparat, chyba że chcesz aby następna osoba po Tobie kupiła aparat z przebiegiem a swój zna się najlepiej, więc od razu będziesz wiedział co i jak ustawić.
    yyyyyy ....ale przecież Ona jedzie po aparat??????...... to będzie go miała ????? to kupi i od razu sobie podczepi
    Sabinki dwie, Nikony dwa ,nikkory dwa ,tamrony dwa i ryba

WWW-makro widoki itd [/COLOR]

Domyślnie

Z dwóch ogniskowych 50 i 85, zdecydowanie bardziej polecam 85. Ideałem jest mieć 35 1.8, 50 1.8 i 85 1.8 . 35 najbardziej użyteczna, później 85 a na końcu 50. Dodam, że każdą z tych ogniskowych da rade zrobić świetne zdjęcia.
    Pozdrawiam i miłego fotografowania.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stanseba Zobacz posta
    Z dwóch ogniskowych 50 i 85, zdecydowanie bardziej polecam 85. Ideałem jest mieć 35 1.8, 50 1.8 i 85 1.8 . 35 najbardziej użyteczna, później 85 a na końcu 50. Dodam, że każdą z tych ogniskowych da rade zrobić świetne zdjęcia.
    Pozdrawiam i miłego fotografowania.
    na dx ideałem by mieć 24+85 lub 17+85 niestety 17 nie ma a 24 .......tylko sie uśmiechnę 35 wymięka jak jest ciasno a jeśli jest przestrzeń to i 85 zrobię

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oizo76 Zobacz posta
    Autor tematu zdecydowal sie na d90 i to tez bedzie swietny wybor...choc jak wspomnialem,aparat juz nie najnowszy-to tu doskonale sprawdza sie powiedzenie "stary ale jary "
    Hmm... Dziś byłem w sklepie RTV Euro AGD... i szczerze mówiąc byłem w małym szoku kiedy porównywałem D90 z D3200 (obydwa z kitem 18-55). W przypadku tego pierwszego aparatu, który świetnie leżał mi w dłoni i wyglądał jak prawdziwy aparat (w porównaniu z D3200), to w duecie z tym kitem był... tragiczny. Nie wiem, czy to wina ustawień aparatu ale D90 + kit 18-55 w tymże sklepie to porażka. Obraz w wizjerze totalna lipa (nie szło ustawić ostrości). Zaś w przypadku D3200 z 18-55 to była... poezja. Wszystko takie ostre jak żyleta. Pewnie D90 był jakiś walnięty...;-(

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrzej1974 Zobacz posta
    Hmm... Dziś byłem w sklepie RTV Euro AGD... i szczerze mówiąc byłem w małym szoku kiedy porównywałem D90 z D3200 (obydwa z kitem 18-55). W przypadku tego pierwszego aparatu, który świetnie leżał mi w dłoni i wyglądał jak prawdziwy aparat (w porównaniu z D3200), to w duecie z tym kitem był... tragiczny. Nie wiem, czy to wina ustawień aparatu ale D90 + kit 18-55 w tymże sklepie to porażka. Obraz w wizjerze totalna lipa (nie szło ustawić ostrości). Zaś w przypadku D3200 z 18-55 to była... poezja. Wszystko takie ostre jak żyleta. Pewnie D90 był jakiś walnięty...;-(
    bo w macalni miejskiej kity często są uszkodzone , pierścienie uszkodzone , zablokowane itd , a obraz w wizjerze ??? jak nie było aku to po prostu obraz był tragiczny bo ciemny i jakby widać było przez mżawkę

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LordRamzes Zobacz posta
    bo w macalni miejskiej kity często są uszkodzone , pierścienie uszkodzone , zablokowane itd , a obraz w wizjerze ??? jak nie było aku to po prostu obraz był tragiczny bo ciemny i jakby widać było przez mżawkę
    Pewnie tak. Szczerze mówiąc to żonie również podobał się D90. Mi zaś leżał nie tylko idealnie w dłoni (w porównaniu z D3200) ale i sprawiał wrażenie prawdziwego aparatu a nie gadżetu, jak D3200! Tylko to, co zobaczyłem w wizjerze, to koszmar. Aku faktycznie nie było...

Rozmowny Awatar kazziz
    Miasto
    na longboardzie pod Wawelem.

Domyślnie

bez akumulatora w D90 w wizjerze niewiele zobaczysz. Ciężko też, żeby działał AF, a i manualnie ostrząc niewiele się zobaczy.

Sorry, faktycznie, nie doczytałem - ale jak już będzie podpinać to niech podpina na swoim D90
    Jak się skupisz na robieniu zdjęć, to z reguły nie będziesz mieć problemów.
    Jak się skupisz na szukaniu problemów, to nie będziesz mieć ładnych zdjęć.

Mój aparat nie ma problemów z AF, nie chlapie olejem i nie sypie kurzem na matrycę.
    A teraz jest do tego mały, lekki i ma fajne stałki. E-M10!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrzej1974 Zobacz posta
    Pewnie tak. Szczerze mówiąc to żonie również podobał się D90. Mi zaś leżał nie tylko idealnie w dłoni (w porównaniu z D3200) ale i sprawiał wrażenie prawdziwego aparatu a nie gadżetu, jak D3200! Tylko to, co zobaczyłem w wizjerze, to koszmar. Aku faktycznie nie było...
    bo seria DXX miała jeszcze coś z analoga jeśli o budowe chodzi oczywiście przez to jest jednak bardziej wygodny i dopracowany , no to masz rozwiazanie problemu czemu w wizjerze miałeś obraz taki a nie inny , po włożeniu aku obraz byłby normalny a tak miałeś mżawkę

Domyślnie

Nie sądziłam, że wrócę dzisiaj bez D90. Po przejechaniu wielu sklepów tylko w jednym było body, a kosztowało 2300zł. Sprzedawcy byli zaskoczeni, jak pokazywaliśmy im nówki z Allegro z 1900zł, ale dobra, trzeba się rozejrzeć gdzie indziej. Nie wiem, co teraz zrobię, jeszcze poszperam w necie, czy gdzieś mają. Stary aparat, ale nie sądziłam, że będzie niedostępny...
    Nie, nie chcę kitu, dość się namęczyłam z poprzednim, teraz w jasność 1,8 celuję, bo na tym mi zależy
    Ostatnio edytowane przez namedtrain ; 16-03-2013 o 19:50

Strona 4 z 17 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów