troszkę pokory ..... testy testami , praktyka praktyką
"Sigma 70-200 f/1.8" jak już to f2,8ten akurat bałbym się na Twoim miejscu kupować bo dosłownie wyprujesz z siebie żyły wydając resztki kasy a nie zdajesz sobie sprawy ,że owe szkło dość często wysyła się do kalibracji FF/BF (kolejne koszta ale pewnie o tym wiesz bo czytałaś prawda??? )
"Nie kupuję ciemnego plastiku za kilkaset złotych, tylko zbliżam się z używką do 2tyś"
nie wiem jakie to są szkła z ciemnego plastikupewnie kolor obudowy
a na poważnie to nie wiem czy wiesz ale w systemie nikon jest jedna ciemna perełka 70-300 VR która choć ciemna jest bardzo dobra optycznie szybki optycznie , ma świetną stabilizację i ten plastik wykorzystują nawet zawodowcy (oglądnij zdjęcia hesji i jego "myśliwce" , fotografuje 70-300 VR i 500 jak pamiętam ) . 2 tysiące złotych to bardzo niewiele i nie masz dużego pola manewru niestety .
"Oglądałam mnóstwo obrazków z 50mm"
Cieszy to,że się uczysz niestety weź poprawkę ,że obrazy z sieci często są przetworzone zmniejszone i nie oddają tak do końca tego co widzimy
" portretówka znana, tania i lubiana" jak już sobie tak szczerze rozmawiamy to widzisz jest popularna bo tania i o to chodzia podepnij sobie raz 85 f1,8g lub d od kogoś to zobaczysz czy popatrzysz na 35 czy 50 ???? - popatrzysz ale w sytuacji kiedy będziesz zmuszona tzn , ciasny dom a tak wszędzie będzie 85
![]()
na koniec rozważ szeroki kąt bo sam teleobiektyw to za mało , rozumiem ,że Jesteś w buntowniczym wieku ale grzeczniej i więcej pokory, bo to nie przystoi
![]()
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami