Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 42

Wątek: kadry synkowe

Domyślnie

Mi się podoba nr 12
    Niemniej jednak wszystkie zdjęcia widziałbym w kolorze :P
    D7000

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez edmund Zobacz posta
    ... wszystkie zdjęcia widziałbym w kolorze :P
    Znacznie by to im ujęło...

Z ostatniej wrzutki wygrywa 13 - za to niedopowiedzenie. Bardzo fajne zdjęcie

Domyślnie

Ja się tak troszkę usprawiedliwię - odnosiłem się jedynie do tych ostatnich. Niemniej, tak jak już kolega Amadeusz po części wspomniał - nie bierz tego kubła wody na siebie. Raczej nie chcę, by to co piszę kogoś zniechęcało do fotografii, a raczej było pewną wskazówką, za którą podążać w przyszłość, by fotografie stały się jeszcze lepsze.

Inna sprawa - już tak zwykło się na tym forum, że często nie chwali się zdjęć, a jedynie wytyka błędy. To bardzo twarda szkoła, ale potrafi ciągle doskonalić człowieka. Tej idei się trzymam. Nigdy nie daj sobie wmówić, że Twoje zdjęcia są do niczego - to podstawowa zasada.

Co do hitlerjugend - starałem się być zabawny.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez edmund Zobacz posta
    Mi się podoba nr 12
    Niemniej jednak wszystkie zdjęcia widziałbym w kolorze :P
    Nie ma szans na kolor, przynajmniej nie teraz Narazie kolor nie gra mi w duszy

Cytat Zamieszczone przez Archibald Zobacz posta
    Znacznie by to im ujęło...

Z ostatniej wrzutki wygrywa 13 - za to niedopowiedzenie. Bardzo fajne zdjęcie
    Bardzo bardzo podziękował

Cytat Zamieszczone przez _Ocean_ Zobacz posta
    Ja się tak troszkę usprawiedliwię - odnosiłem się jedynie do tych ostatnich. Niemniej, tak jak już kolega Amadeusz po części wspomniał - nie bierz tego kubła wody na siebie. Raczej nie chcę, by to co piszę kogoś zniechęcało do fotografii, a raczej było pewną wskazówką, za którą podążać w przyszłość, by fotografie stały się jeszcze lepsze.

Inna sprawa - już tak zwykło się na tym forum, że często nie chwali się zdjęć, a jedynie wytyka błędy. To bardzo twarda szkoła, ale potrafi ciągle doskonalić człowieka. Tej idei się trzymam. Nigdy nie daj sobie wmówić, że Twoje zdjęcia są do niczego - to podstawowa zasada.

Co do hitlerjugend - starałem się być zabawny.
    Ja nigdy nie biorę nic do siebie, a każdą krytykę przyjmę na klatę. Stąd też pisałem,że kubeł zimnej wody jest dobry, pomaga się rozwijać. Krytyka jest dobra, zawsze. Jakbym nie był świadom, że takie słowa mogę usłyszeć, bym fotek nie wystawił.

A tak to podziękował

Ps. Z tym hitlerjugend to ja tego źle nie odbieram
    Ostatnio edytowane przez pit. ; 12-03-2013 o 08:49

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pit. Zobacz posta
    Ps. Z tą czołówka to kolega przesadził
    A weź tu przewertuj choćby ostatnie strony. Nic nie ma. Na Twoich obrazkach jest jakaś nutka myśli. Nie wiem na ile masz to przemyślane i na ile chłopak ładnie się układa ale motywy typu: Niekończąca się droga, spojrzenie w dal, machnięcie ręką komuś - jednak zmusza do zadumy.
    red light, dark room...

Domyślnie

Nie chciałbym się odnosić do zdjęć innych użytkowników, bo nie czuję się na siłach by to robić. Jednak - dzięki za taką opinię.

Skoro powiedziało się a, trzeba powiedzieć y

14.

15.

Może ktoś się skusi o jakiś komentarz, słówko ? Co poprawić, co zmienić, dać se spokój, "zmień hobby" ? Będę zobowiązany bardzo

Domyślnie

Zdjęcia superanckie, tylko jak patrze na modela to mam wrażenie, że unika aparatu. Ma okres uczulenia na sprzęt foto. Mylę się? Może to jest fakt wielu kadrów dlaczego malec nie patrzy w obiektyw? Na 14 mam wrażenie jak byś mu kazał tam siedzieć za karę. Siedź i się nie ruszaj, tatuś tylko skomponuje kompozycję, zrobi dobre ujęcie i będziesz mógł wracać do zabawy (na 15).

Domyślnie

Oj nie, nic z tych rzeczy że cokolwiek pozowane. Nawet nie szukam kontaktu wzrokowego, raczej szukam skupienia na innych czynnościach, wtedy jest naturalność, rzeczywiste grymasy, prawdziwe gesty itd. Nie każde zdjęcie musi być ze wzrokiem skierowanym w obiektyw, ja nawet nie lubię takich bo wydaje mi się iż takie zdjęcia są krępujące dla kogoś.

Ta 14 też nie miała ani troszkę z planowania, ustawiania kadru - czysta spontaniczność i zastana sytuacja.

Dzięki za odwiedzinki, a szczególnie za pozostawione słówko ! pozdrowionka

Domyślnie

Naprawdę podobają mi się zdjęcia - 3 pierwsze i pozostałem B&W, masz talent do obróbki. Przynajmniej ja czuje emocje, intymność, bliskość. Super

Domyślnie

Nie pozostaje mi nic innego jak koledze podziękować za miłe słowa ! Dzięki Baart1980

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów