Miło słyszeć że jest ok - dzięki za odwiedzinki i komentarz![]()
Szukaj
Miło słyszeć że jest ok - dzięki za odwiedzinki i komentarz![]()
Jak dla mnie BW jest OK. Kadr całkiem całkiem![]()
Cieszę się że w dobrą stronę idę. Dzięki za odwiedzinki - doceniam to.
Aż taka lipa ? Będe próbować niezłamanyMoże kolejna wrzuta będzie lepsza.
Koledze taką radę dam - Kolega przesunie ten podpis trochę w lewą stronę, bo to nieestetyczne gdy styka się z krawędzią ramki.
12 i 13 trochę mi nie leży, choć ciężko mi wypowiedzieć się na temat 13.
Na 12 chyba mi przeszkadza ciuta chaosu połączona z przerysowaną ręką (aż za bardzo).
10 raczej kojarzy mi się z hitlerjugend i ogólną kampanią faszystowską, niż z choćby odrobinę udanym dzieciństwem.
Natomiast 11... Chyba starałeś się zakrawać na artyzm, ale nie sądzę, aby sylwetka dziecka była odpowiednim środkiem wyrazu tego.
Na podsumowanie: odczuwam pewien dysonans. Nie wiem, czy chciałeś zrobić albumowe zdjęcia dziecka, czy próbowałeś robić fotografie "podglądacza". Ani jedno, ani drugie w moim mniemaniu nie wyszło u Ciebie za dobrze. Brakuje mi - jak na album - emocji, uczuć, wspomnień, do których dzieciak czy rodzice z ustęsknieniem wracaliby po latach. Wątpię czy takie fotografie stałyby się obiektem ich westchnień. Natomiast traktując zdjęcia w wspomniany wyżej sposób - to nie jest jednak tylko fotografowanie podglądniętych gdzieś poz i ich naśladownictwo, lecz zwierciadło własnej wyobraźni. Jeżeli taka natomiast jest Twoja wyobraźnia - masz małe ambicje.
Pozdrawiam
Ostatnio o tym samym myślałem, że sam do końca nie wiem, co to przedstawia. Chciałbym pokazywać historię, ale chyba się zapędzam w kozi róg.
Dziękuje Ci za ten komentarz - to taki kubeł zimnej wody, który bardzo bardzo się przydał.
Ps. z hitlerjugend w życiu bym nie znalazł skojarzenia.
Mam zdecydowanie odmienne zdanie w stosunku do _Ocean_, więc nie musisz pit. brać tego kubła zimnej wody na siebie
Ostatnia seria moim zdaniem najlepsza na czele z nr 10. W poprzedniej wrzucie zdjęcie z parasolem niezłe. Dobrze wkomponowałeś białą drogę. Przy lepszej obróbce by zyskało.
Twoje zdjęcia są bardzo dobre, czołówka w tym dziale.
Co do przemyśleń czy artystycznie, czy fotopstrykowo? I tak, i tak. Ale to drugie tylko w albumie, bo po co nudzić ludzi.
red light, dark room...
O dzięki, jest miło czytać takie opinie zwłaszcza po tym kuble zimnej wody. A co do kubła to on dobry, pomaga się rozwijać
Ale za pozostawione słowa podziękował.
Ps. Z tą czołówka to kolega przesadził![]()
Skontaktuj się z nami