Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 42

Wątek: kadry synkowe

Domyślnie kadry synkowe

Hejka ludzie

Chciałbym was prosić o wytknięcie wszystkiego co dobre i wszystkiego co złe w tych kadrach, zmieszanie z błotem lub zakopanie w grząskich piaskach, . To są zdjęcia mojego 5 latka, być może w stosunku do których nie jestem obiektywny. Jeśli można na was liczyć będzie super. 4 klatki, mam oczywiście więcej ale mam przed wami obawy więc poczekam

1.

2.

3.

4.

Domyślnie

Podobają mi się 1, 2 i 3. Czwórka odstaje mimo fajnych kolorów. Jak na fotografie albumowe (pomimo, że bardzo ładne) to brakuje widocznej twarzy. Od czasu do czasu może jej nie być, ale nie na każdym zdjęciu.
    Pokazuj dalej.

Domyślnie

Mnie sie podobaja te fotografie z wyjatkiem 4, na ktorym troche przeszkadza plytka GO, ostrosc i troche wg mnie sam kadr - postac jest zbyt blisko i centralnie.

N80, AF 50/1.4D

Domyślnie

O fajnie że się podoba, a obawiałem się że spotkam się z "wykluczeniem" z grupy nikoniarzy.

@dammiz
    Jak już będę w domu podrzuce coś chętnie z buźką, i szerokie i ciasne.

@Ned Stark
    Dzięki bardzo

@JarekJaszczyk
    Można powiedzieć że są kadry ułożone chronologicznie od najnowszej. Tamta jest nieco starsza, kiedy też świadomość była inna. Pewnie dziś inaczej by to wyglądało. Aczkolwiek lubię takie "odchodzące" kadry.

Domyślnie

2 ma świetny klimat, już o tym pisałem w innej czasoprzestrzeni

1 też spoko.

3 - odbicie jak odbicie, ale mi średnio leży ponieważ potomek zdaje się nie wyrażać zainteresowania pływającym potworem, czyli brakuje mi reakcji miedzy nimi

4 - nie taki kadr. Ucięty, nieciekawy. Lepiej poszukać alejki, która będzie "równa" po obu stronach.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Archibald Zobacz posta
    2 ma świetny klimat

1 też spoko.
    Wchodząc pierwszy raz w ten wątek od razu pomyślałem o Tobie Szczególnie patrząc na 1

1 i 2 bardzo klimatyczne zdjęcia !
    zdjęcia robię

Domyślnie

Dzięki wielkie - prawdę mówiąc nie spodziewałem się tak miłego przyjęcia.

Jeśli nie macie nic przeciw to jeszcze dwa, tym razem z buźką :

5

6

Mam oczywiście więcej, ale troszkę są starsze, i pewnie bardziej albumowe co by dziadkom pokazać np :

7.

8.

@Archibald

Dzięki za wskazówki, każda na wagę złota. Alejki takiej równej szukam, ale jakieś krzywe i bez formy są te ścieżki we Wrocławiu.
    Ostatnio edytowane przez pit. ; 17-08-2012 o 18:06

Domyślnie

Ok - rozumiem. Odstają od poprzednich, ale to też inne podejście było. Cały czas szuka się właściwego podejścia, swojego, takiego - które się czuje. Szuka się swojego stylu, szuka się pomysłu na kadr przed naciśnięciem spustu migawki. Ale sami wiecie - nie każdy amator to czuje, i nie każdy wie, gdzie podążać. Bardzo wiele zrozumiałem analizując zdjęcia kilku wspaniałych fotografów z tego forum, i są dla mnie inspiracją.

Chciałbym was poprosić (jeśli mogę) o ewentualne wskazówki do obróbki bo niczego więcej oczekiwać nie mogę.

Ale wierzcie mi - staram się

Domyślnie

Może ktoś zechciałby docenić moje starania, bo nie wiem czy nie błądze na ścieżce B&W

czy konwersja jest do przyjęcia ? Wszystko co mam to LR.

Wdzięczny za wszystkie wskazówki - kłaniam się

Domyślnie

6 i 9 bardzo mi się podobają. BW mi się podoba - sam tak tłumię.

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów