Close

Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 80

Talking

Od dwóch tygodni jestem szczęśliwym posiadaczem D80 - pozdrowienia dla Sławka z Imfoto , wcześniej posiadałem D50 z Kitem później z Tamronem 17-50 2,8. Większość zdjęć robionych na początku nie wzbudziło mojego entuzjazmu - jednak po poszperaniu na forum i dojściu do sugesti odnośnie ustawień wyostrzeń itd na ZERO aparat zaskoczył mnie Kapitalnym zdjęciami nawet w trudnych warunkach oświetleniowych przy mieszanym świetle WB i AF radzi sobie znakomicie, nieraz trzeba uciekać od MATRIXA - ale są to wyjątki dotyczące bardzo kontrastowych scen, baterie na początku trzymały około 200- 300 zdjęć w tej chwili bez podpiętej 800tki dobijam do 400, sa jednak dwie żeczy które mnie denerwują po przesiadce z 50 przy zapiętej lampie ma ona większe luzy niż w D50 po 35 000 zdjeć większość z lampą, oraz zamiana przycisku od podglądu zdjęć plus jest na samym dole w rogu w D50 był jako drugi od dołu i łatwiej było w niego trafić, może to kwestia przyzwyczajenia . Generalnie D 80 POLECAM chociaż D50 także spisywała się wyśmienicie
    Nikon D80 plus Tamron 17-50 SB-800 wcześniej D50 KIT

Domyślnie

A ja dzis zauwazylem jakis kurz na matrycy . To sie nazywa miec pecha - a gruszke dopiero jutro wieczorem bede mial ((((((((((((((. Chyba cos w body bylo bo jak pierwszy raz podlaczylem obiektyw to go nie zdjemowalem do dzis w celu sprawdzenia co jest powodem plamki na zdjeciach.
    ehhhh
    ale dalej jak najbardziej polecam
    Nikon D80; Nikkor 18-200 VR; Jupiter 135/3,5; mieszek; SB-800... i tyle...

Domyślnie Ale przypał!

Ja tam żadnych przypałów od kilku miesięcy nie zauważyłem w Nikosiu D80.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RaB Zobacz posta
    chyba wlasnie o to mi chodzilo, ciekawe ilu tych zadowolonych w koncu si epojawi, moze cos pokaza ??!!
    Witam.

Własnie się zarejestrowałem i zamierzam zaliczyć się do grona zadowolonych (mało powiedzieć) uzytkowników D80.

Może coś pokazą???

W sumie nic specjalnego, ale...

http://plfoto.com/1221457/zdjecie.html D80 Nikkor VR 18-200@18mm
    http://plfoto.com/1217010/zdjecie.html D80 Nikkor VR 18-200@18mm
    http://plfoto.com/1150499/zdjecie.html D80 Sigma 70-300 DG APO Macro + SB600
    http://plfoto.com/1144431/zdjecie.html D80 Nikkor VR 18-200 + Pierścionek makro
    http://plfoto.com/1099026/zdjecie.html D80 Nikkor 50 + Pierścionek makro.

Pisałem też tu swoją opinie:

http://www.skapiec.pl/site/cat/2/com...39_komentarze/ (nick ten sam co tu - na forum)

Nie chce mi się powtarzać... Ani nic więcej pisać, bo superlatyw na dzień dziesiejszy znalazło by się więcej.

Pozdrawiam wszystkich.

Domyślnie

hehe - ktos tu ma paprochy na matrycy (po prawej stronie na zdjęciu z papierosem dobrze widać)
    Nikon + duperele aaa... - no i Holga...
    Blog AgaPe

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Warszawa /prawie/

Domyślnie

ja też mam D80 i jestem zachwycony i szczęśliwy. Bawiłem się chwilkę 400D ale jakoś to nie było to. zwróciłem koledze i nabyłem D80. Mam. Cieszę się. Za chiny Ludowe zresztą nie odnalazłem różnicy pomiedzy matrycami. Może z lupą?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez agape Zobacz posta
    hehe - ktos tu ma paprochy na matrycy (po prawej stronie na zdjęciu z papierosem dobrze widać)
    Mam paprochy, i co z tego. Nie mam jeszcze gruchy. A z aparatem nie chce mi sie ganiac do serwisu raz na tydzień. Nie ma siły zeby nie złapać kurzu przy czestej wymianie obiektywów. Jednak kurz moze sie przylepic nie tylko do tego modelu aparatu
    Nikon D80 + śmieci, I jeszcze D300 teraz mam.

Domyślnie Też kupię...

Ja kupię jutro
    Przesiadka z F80 po kilkuletniej przerwie...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RaB Zobacz posta
    Wszystkie jego, wymieniane wcześniej wady...zapewne są: szumy przeraziły mnie, ale dopiero na podbijanym 3200, który myślę ze nie będzie często używany(jak go włączyłem tak zaraz OFF)RaB
    Zupełnie niepotrzebnie!
    Ostatnio testowałem (zachęcony przez forum) działanie funkcji odszumiania wbudowanej w D80. Sprawdziłem wszystkie ustawienia i byłem BARDZO przyjemnie zaskoczony, jak naprawdę dobrze sobie radzi, szczególnie, gdy porównywałem RAW-y z JPG-ami (RAW-y nie był odszumiane, co jest zrozumiałe samo przez się). Bardzo żałuję, że nie sprawdziłem tego przed koncertem Możdżera, miałbym jeszcze lepsze foty. No, ale wtedy miałem króciutko D80. Więc lekkie podbicie ekspozycji (do +1 EV) i można robić na 3200.
    Zazwyczaj robię RAW-y, a przy wyższych czułościach dołączam JPG.

A D80 to super sprzęt za takie pieniądze!
    "Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia nie ubiera tego w słowa" - J. Tuwim
    www.TadeuszTurski.info

Domyślnie przeciętny "zachodni" europejczyk

""""Ale nie oszukujmy się D80 to aparat za 1000$ - przeciętny amerykanin lub zachodni europejczyk zarabia na niego w 3 dni pracy - "Nie działa pomiar matrycowy?? Żaden problem, wyjdzie D80s to sobie go kupie, a ten dam bratu...".""""
    No nie zgadzam się z tą wypowiedzią, jak przeciętny amerykanin czy zachodni europejczyk za 3 dni pracy zarabia tyle, że sobie aparaty zmienia jak skarpetki !!! to czemu przeciętni amerykaninie i zachodni europejczycy nie jeżdżą wszyscy mercedesami przecież na raty to akurat pasuje 3 dni pracy haha i raz w roku 3 dni i ciach d80 i helikopter itd itd to wyjeżdżaj do ameryki !!! po co się w Polsce męczyć .....Pewnie w ameryce to jak kit to 18-200VR bo to tylko 1 dzień pracy .... a słabszych obiektywów to tam pewnie nie ma bo nikt ich nie kupuje wszyscy tylko z górnej półki .... bajkiiii
    NIKON

Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów