Od dwóch tygodni jestem szczęśliwym posiadaczem D80 - pozdrowienia dla Sławka z Imfoto , wcześniej posiadałem D50 z Kitem później z Tamronem 17-50 2,8. Większość zdjęć robionych na początku nie wzbudziło mojego entuzjazmu - jednak po poszperaniu na forum i dojściu do sugesti odnośnie ustawień wyostrzeń itd na ZERO aparat zaskoczył mnie Kapitalnym zdjęciami nawet w trudnych warunkach oświetleniowych przy mieszanym świetle WB i AF radzi sobie znakomicie, nieraz trzeba uciekać od MATRIXA - ale są to wyjątki dotyczące bardzo kontrastowych scen, baterie na początku trzymały około 200- 300 zdjęć w tej chwili bez podpiętej 800tki dobijam do 400, sa jednak dwie żeczy które mnie denerwują po przesiadce z 50 przy zapiętej lampie ma ona większe luzy niż w D50 po 35 000 zdjeć większość z lampą, oraz zamiana przycisku od podglądu zdjęć plus jest na samym dole w rogu w D50 był jako drugi od dołu i łatwiej było w niego trafić, może to kwestia przyzwyczajenia . Generalnie D 80 POLECAM chociaż D50 także spisywała się wyśmienicie![]()
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami