Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Domyślnie

czytam i nie wierzę. masz VR w teleobiektywie i w planach 12-24. Z ręki możesz zejść do 1/30 lub niżej w szerokim kącie.
    Po co ci statyw? taki co waży mniej niz 2 kg i kosztuje mniej niz 150 zł to powoli ci najwyżej na podobne czasy.
    Kup już lepiej monopod. Statywów mam kilka, ale najlżejszy z głowica wazy chyba z 3-4 kg. A najcięższy około 6 kg (i studyjny kolumnowy ze 30 kg - ale go nie liczę)
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

"Wygląda nieźle, ale waży prawie 2kg."

Moj z glowica wazy 3.8 kG, ale w praktyce nie ciezar najbardzij przeszkadza. Raczej pewien dyskomfort ruchowy

Przy wspomnianym przedziale cenowym nie bedziesz mial ani statywu, ani kasy. Wersja Jacka brzmi calkiem rozsadnie.
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

Jeżeli jesteś uparty to zaglądnij na giełdę forumową: krzysio ma do sprzedania coś co całkowicie zniechęci Cię w przyszłości do oszczędzania na sprzęcie

Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    czytam i nie wierzę. masz VR w teleobiektywie i w planach 12-24. Z ręki możesz zejść do 1/30 lub niżej w szerokim kącie.
    Po co ci statyw? taki co waży mniej niz 2 kg i kosztuje mniej niz 150 zł to powoli ci najwyżej na podobne czasy.
    Kup już lepiej monopod. Statywów mam kilka, ale najlżejszy z głowica wazy chyba z 3-4 kg. A najcięższy około 6 kg (i studyjny kolumnowy ze 30 kg - ale go nie liczę)
    VRa jeszcze nie mam. Na razie mam zwykłe G
    A statyw chciałem do zdjęć nocnych.
    Pozdrawiam, Marek
    --------------------------------------
    D90, D50 N17-55 f2.8, N18-70 (na sprzedaż), N70-300 VR, N50f1.8, SB-800

Domyślnie

do nocnych VR to i tak za mało. Potrzebujesz czaów kilka sekund (chyba, że lubisz ISO 1600 i kiepskie fotki).
    Monopod tez odpada. Statyw i to solidny. Licz sie z wydatkiem w okolicach 300 zł.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Dzięki za wszystkie rady. Wniosek dla mnie taki, lepiej poczekać i kupić coś lepszego niż wydać na szmelc i żałować
    Pozdrawiam, Marek
    --------------------------------------
    D90, D50 N17-55 f2.8, N18-70 (na sprzedaż), N70-300 VR, N50f1.8, SB-800

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów