Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Domyślnie statyw do 100-150 PLN

Potrzebuję statyw na D50 z obiektywem max Nikkor 70-300 VR / Tokina 12-24.
    Czy coś godnego polecenia dla amatora w tej kategorii cenowej?
    Pozdrawiam, Marek
    --------------------------------------
    D90, D50 N17-55 f2.8, N18-70 (na sprzedaż), N70-300 VR, N50f1.8, SB-800

Domyślnie

Dodam jeszcze, że mam coś takiego - First FT-361 i rusza się to to na boki po założeniu aparatu, więc raczej szukam czegoś przynajmniej półkę wyżej
    Pozdrawiam, Marek

Domyślnie

A może hesja coś zaproponuje z rabatem urodzinowym
    Pozdrawiam, Marek

Domyślnie

Może jednak dorzuć 100 i kup statyw GoldPhoto YH324 - 219,00zł?

Poczytaj sobie o nim tu --->http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=22676

Domyślnie

w tym przedziale cenowym to zadużo niezdziałąsz, chyba że cos z drugiej ręki dorwiesz, ale tak to jak przedmowca, musisz dorzucic pare złoty bo w tej cene to wiekszsoc bedą plastiki itd - a nie są to bardzo stabilne sprzety.
    ci, co próbują wyjaśnić obraz, mylą się od samego poczatku do końca. p.picasso
    | | | | www.lszatanek.republika.pl | | | | D70s | | | Start | | | Zenit TTL | | |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dyziek Zobacz posta
    Może jednak dorzuć 100 i kup statyw GoldPhoto YH324 - 219,00zł?

Poczytaj sobie o nim tu --->http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=22676
    Wygląda nieźle, ale waży prawie 2kg. W sumie wolałbym coś lżejszego (wystarczy mi obciążenie do 2kg) ale może się nie znam po prostu i stabilny musi tyle ważyć?
    Pozdrawiam, Marek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez markm Zobacz posta
    Wygląda nieźle, ale waży prawie 2kg. W sumie wolałbym coś lżejszego (wystarczy mi obciążenie do 2kg) ale może się nie znam po prostu i stabilny musi tyle ważyć?
    jeśli chcesz lżejszy i stabilny to szykuj kilka tys. zł.
    za 150 to każdy będzie taki sam, i każdy będzie się telepał nawet z kompaktem na pokładzie więc nie ma różnicy co kupisz...
    ok 350zł, to albo to co ja mam albo jakiś tańszy Slik lub Velbon Sherpa 600
    D50|17-50|3x540EZ
    www.boguslawkrysztofiak.pl

Domyślnie

Szczerze mówiąc przesadzacie troche Ja kiedyś próbowalem jakimś takim tanim monopodem do 100zl robic i wcale nie jest tak zle.

Domyślnie

Wszelkie dywagacje moim zdaniem są o kant ...... rozbić. Wg mnie : dobre zdjęcia (czytaj nieporuszone) = dobry, solidny statyw. Miałem Velbona CX 660 i nie raz szlag mnie trafił. Nie zawsze pasuje robienie foty bez wyciągania nóg, nie mówiąc o kolumnie. Lepiej dozbierać i kupić coś porządnego.
    Życzę cierpliwości

Domyślnie

Za taką kasę nie kupuj statywu! Tutaj na serio nie ma co oszczędzać, bo pożytek będziesz miał z tego mały jak Cię do białej gorączki doprowadzi ustawianie takiego statywu. Przeważnie wszystko jest "gumowe" i ciężko to cholerstwo precyzyjnie ustawić, poza tym dochodzi chybotanie, brak poziomicy itp. Taka jest niestety smutna prawda :/
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów