Close

Strona 105 z 272 PierwszyPierwszy ... 55595103104105106107115155205 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 041 do 1 050 z 2712

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sokrates Zobacz posta
    Jak mawial moj znajomy przyzwyczaic sie albo podlosic tv
    Takie samo zalecenie jest jak np zawieszenie się tłucze albo coś się w silniku łomocze. Zrobić głośniej radio.

A poważniej, nawet jeśli plazma wydawałby dźwięki to i tak byłoby niczym w perspektywie zalet. Przykładowo najwyższą współcześnie osiągalną jakość obrazu daje projektor filmowy. A cichy zdecydowanie nie jest.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

A miał ktoś może styczność z telewizorkiem Philips 32PFL 5007?
    Polecono mi ten model i jestem ciekaw jakiś opinii.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mini21 Zobacz posta
    Polecono mi ten model
    Dlaczego konkretnie polecono? Zapoznawałem się zupełnie przypadkowo z tym modelem ok 2 tyg temu i cośtam mogę napisać, ale ciekawi mnie dlaczego ktoś go polecił?
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.

Domyślnie

Ponieważ uzyskał naprawdę dobre wyniki w "teście" na hdtv.com.pl:
    http://www.hdtv.com.pl/forum/philips...byc-hitem.html
    i tam mi go właśnie polecono.

Domyślnie

Ponieważ uzyskał naprawdę dobre wyniki w "teście" na hdtv.com.pl:
    Tylko dlatego? Testy hdtv są podobne do prad jeśli chodzi monitory. Chłopaki skupiają się na mało istotnych sprawach, tym bardziej im jakaś cecha jest bardziej efektowna, lekceważą rażące wady, w zasadzie w ogóle je pomijają i badają na jedno kopyto. Jeśli "polecenie" jest wynikiem tylko tej recenzji to opinii tak jakby nie było.

Ów sprzęt zachowuje się jak tanie monitory do grania. Obraz przeostrzony, przekolorowowany, przekontrastowany. Gamma wywalona w kosmos. Jeśli ktoś szuka rozrywkowego ekranu do konsoli to jest idealny, oczywiście w kontekście oczekiwań "mocnego" obrazu, bo naturalności w nim próżno szukać. Wygładzanie popularnego typu plastik-fantastik, utrata detali, kolory beznadzieja, bardzo zimne, można zapomnieć o żółci. Zawsze będzie żółto-seledynowy. Nie miałem ze sobą czujnika, ale temperatura barwowa pewnie z 9000K. Jest to przykład idealnie dobrany pod oczekiwania typowego Kowalskiego. Zawiera wszystkie elementy obrazu które rozkładają taką klientelę krzyżem przed ekranem. Tyle.

Domyślnie

Zwariuje chyba....
    Wybór monitora - to rozumiem, może być problematyczne, bo jest wiele czynników które monitor musi spełniać, ale TV?
    Trzeba będzie chyba rzucić monetą...

Tutaj jest wątek, który dokładnie opisuje moją sytuację co do wyboru TV:
    http://www.hdtv.com.pl/forum/lcd/953...tml#post882529

Tom01 - dziękuje za opinie, ciężko się zdecydować, bo telewizorów na rynku jest mnóstwo, a dla takiego "Kowalskiego" jak ja i tak wszystkie te "wodotryski" to tylko bełkot, którego nie rozumiem.

Wiem, że jesteś zwolennikiem plazmy, niestety, to mocno wychodzi poza planowany budżet.
    Czy jest ewentualnie jakiś model, który mógłbyś polecić w kwocie do 1700 zł?

Zaraz się w końcu okaże, że zostanę przy starym, kineskopowym Panasonic'u

Domyślnie

Nie przywiązuję wagi do wodotrysków bo one nie mają wpływu na obraz, a to obraz ma wagę 100% w ocenie. Nic innego się nie liczy. I nie jestem zwolennikiem plazmy. Jestem zwolennikiem dobrej jakości obrazu. Niestety LCD z uwagi na zasadę działania, nie nadaje się na telewizor. Każdy aspekt obrazu jest protezą, bo zasada działania telewizji i zasada działania LCD stoją w opozycji 180 st względem siebie.

Za założone pieniądze da się kupić sensowny TV, czyli najmniejszą plazmę Panasonica. Teściowe niedawno taką kupili za moim poleceniem. Model TX-P42X50E. Starsza generacja niż obecne. Nic rewelacyjnego szczerze mówiąc jak na plazmę, w sensie takim, że te 3 tys zjadają ją na śniadanie, ale nawet ta prosta jest lepsza od każdego LCD z dowolnej grupy cenowej.

Już jakiś czas temu pisałem o ciekawym mimowolnym "teście" jaki wykonała moja teściowa. Niedługo po zakupie plazmy, pojechała do syna popilnować dzieci, a u niego stoi wypasiona Toshiba LCD LED fulhade czyde itede. Teściowa 70 letnia kobita, człowiek w ogóle nie techniczny, po powrocie powiedziała teściowi, że wieczorem oglądała sobie telewizję i stwierdziła, że ich własny TV w domu, daje dużo ładniejszy obraz. A zdawało się, że zupełnie nie interesował ją zakup telewizora. Ot, telewizor. Stary się popsuł to kupili nowy. I tyle w temacie. Skoro jednak różnica pomiędzy dwoma typami ekranów/obrazów sprowokowała ją do zwerbalizowania opinii w dziedzinie jej całkowicie obcej, to znaczy, że zrobiła duże wrażenie.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 16-02-2013 o 14:36

Domyślnie

Dziękuję Tom za wypowiedź.
    Przeglądam teraz net (w komórce bo jestem poza domem) i nie mogę praktycznie nigdzie znaleźć plazmy 32 calowej.
    Wszystkie są większe, a ja niestety nie mogę sobie na większytv ppozwolić.

Czy jest tak mało plazm 32" czy po prostu takich nie produkuj ?

Byłem dziś w Saturnie pooglądać odbiorniki, ale wszędzie lecątreklamówki pokazujące jaki to super obraz jestna tych tv.

Domyślnie

Tom01 - George Lucas pewnie zawinął kasę to i Plazma do dziś istnieje, może to i dobrze bo czym więcej technologi , konkurencji, tym lepiej dla użytkownika

wcześniej wspomniałeś o projektorze, ciekaw jestem co by ta sama Twoja teściowa powiedziała? zapewne ze projektor ma najgorszy obraz.
    Kto "wyznaczył" co jest najlepsze a co najgorsze, przecież mamy rożne gusta i rozum.

dla Ciebie który obraz jest bardziej zbliżony do projektora z Plazmy czy z LCD ? ale szczerze proszę.

Domyślnie

Czy jest tak mało plazm 32" czy po prostu takich nie produkuj ?
    Rozmiarówka plazm zaczyna się od 42". Kiedyś były 37" ale już dawno nie widziałem. Wbrew pozorom 42" to nie jest jakiś porażający wielkością obraz. 2m to aż nadto jeśli chodzi o odległość do oglądania. W stosunku do kineskopów w tradycyjnym formacie, warto porównywać wysokość obrazu, bo to ona decyduje o postrzeganiu wielkości. Dam przykład: Miałem kiedyś 25" kineskopowy w formacie 4x3. Zmieniłem na 32" 16x9 i stał się optycznie mniejszy. Ekrany panoramiczne mają duże przekątne tylko pozornie. Ich rozmiar w większości idzie w szerokość.

Cytat Zamieszczone przez .:Gerard:. Zobacz posta
    wcześniej wspomniałeś o projektorze, ciekaw jestem co by ta sama Twoja teściowa powiedziała? zapewne ze projektor ma najgorszy obraz.
    Kto "wyznaczył" co jest najlepsze a co najgorsze, przecież mamy rożne gusta i rozum.
    Nie wiem co powiedziałaby teściowa, nie pytałem, ale nie mam żadnej wątpliwości, że do kina chodzi się m.in. dla jakości obrazu.

Cytat Zamieszczone przez .:Gerard:. Zobacz posta
    dla Ciebie który obraz jest bardziej zbliżony do projektora z Plazmy czy z LCD ? ale szczerze proszę.
    Oczywiście, że z plazmy. Zaznaczam, żeby nie umknęło, że mówię o projektorze filmowym, takim jak w kinie.

Strona 105 z 272 PierwszyPierwszy ... 55595103104105106107115155205 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów