Close

Strona 67 z 239 PierwszyPierwszy ... 1757656667686977117167 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 661 do 670 z 2387

Wątek: D800 Af

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcdeq Zobacz posta
    Wystosowałem dziś odpowiednie pismo do Nikon Polska z opinią o nieudolnych kalibracjach mojego sprzętu, takie samo wysłałem do Nikon Europe i Nikon Japan.
    Wiem, że to walka z wiatrakami, bo sam przeciwko nim to sobie mogę. Ale nie pozwolę sobie, żeby polski serwis traktował klienta jak idiotę.
    Dziś spakowałem wszystko i jutro wysyłam do Dusseldorfu. Jak tam skalibrują, to nie odpuszczę Nikonowi w Polsce zwrotu kosztów. Jeśli Dusseldorf nie pomoże, zostaje rękojmia. Wszystkim, którzy tak jak ja przed zakupem, uważają, że kupią d800 i najwyżej wyślą do serwisu, szczerze proponuję brać tylko w pełni sprawdzoną i 100% sprawną pod kątem AF puszkę - jak widać nie wszystkie kalibrują się od ręki.
    Daj znać jak się coś wyjaśni.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcdeq Zobacz posta
    Wystosowałem dziś odpowiednie pismo do Nikon Polska z opinią o nieudolnych kalibracjach mojego sprzętu, takie samo wysłałem do Nikon Europe i Nikon Japan.
    Wiem, że to walka z wiatrakami, bo sam przeciwko nim to sobie mogę. Ale nie pozwolę sobie, żeby polski serwis traktował klienta jak idiotę.
    Dziś spakowałem wszystko i jutro wysyłam do Dusseldorfu. Jak tam skalibrują, to nie odpuszczę Nikonowi w Polsce zwrotu kosztów. Jeśli Dusseldorf nie pomoże, zostaje rękojmia. Wszystkim, którzy tak jak ja przed zakupem, uważają, że kupią d800 i najwyżej wyślą do serwisu, szczerze proponuję brać tylko w pełni sprawdzoną i 100% sprawną pod kątem AF puszkę - jak widać nie wszystkie kalibrują się od ręki.
    Ja też jestem od niedawna posiadaczem D800 i Nikora 24-70 f2.8, nie zauważam jakiś problemów, ale nie wiem jak podejść do sprawdzenia, jaka jest procedura, aby sprawdzić czy moje body jest ok.

Wysyłane z mojego HTC One X za pomocą Tapatalk 2
    Nie wszystko wyglada tak, jak widzi to aparat
    Michalski

Domyślnie

Niestety i ja się przyłączę do marudzenia na d800. Jakiś czas temu ( w listopadzie) kupiłem d800 i miałem z nią strasznie dużo problemów, łącznie ze zniszczeniem ekranu przeze serwis nikon polska po wysłaniu do kalibracji, ponieważ AF zachował się fatalnie. Udało mi się dostać nową puszkę. Sprawdzenie w sklepie - okej. Odpalam aparat na zleceniu, z 50,85 czy 28 aparat na większych odległościach mylił się nawet o 1-1,5m. Większe odległości to mam na myśli coś około 7-8 metrów. Szczerze to jeszcze nie miałem czasu dokładnie przetestować aparatu, ale kurde zdjęcia wykonywane z bliskiej odległości w dobrym świetle, czyli bez lampy okej. Gdzieś czytałem o tym, że właśnie wspomaganie z lampy działa czasem dosłownie zabójczo w d800. Czy ktoś spotkał się z takim problem tutaj? Czyli zwykle warunki okej, słabe światło, praktycznie nieużywalny AF?
    D800/D810 8/14-24/28/35/50/85/70-200/910

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sqarpi Zobacz posta
    Gdzieś czytałem o tym, że właśnie wspomaganie z lampy działa czasem dosłownie zabójczo w d800.
    To dziwna przypadłość wyłapana wiele wcześniej niż powstał D800. Sporo o tym pisano przy D700.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Da się z tym jakoś walczyć? Szczerze powiedziawszy trochę denerwujące to jest...

Domyślnie

Nie wiadomo skąd to sie bierze - czasami jest, czasami nie.
    Jedyna rada - wyłączyć wspomaganie. Co jest o tyle bezproblemowe, że body dobrze sobie radzi w ciemnościach bez wspomagania.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Niestety nie da rady, niektóre zlecenia tak, ale pracuje też w klubach, a tam już nawet d800 sobie nie radzi...

Domyślnie

Zapewne sobie radzi, ale nie tak szybko jakbys chciał. Mi D800 nastawia ostrośc (na centralnym) praktycznie w ciemności. Na bocznych oczywiście juz nie jest tak super, ale jest dobrze.

Domyślnie

Ale tu chodzi o wspomaganie w lampie. "Szperacz" w body możesz mieć włączony.
    Ostatnio edytowane przez pgaik ; 06-02-2013 o 12:53
    pralka Siemens, żelazko Tefal, kuchenka Samsung, stolik najtańszy z ikei

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sqarpi Zobacz posta
    Niestety nie da rady, niektóre zlecenia tak, ale pracuje też w klubach, a tam już nawet d800 sobie nie radzi...
    Wyłącz wspomaganie w lampie, włącz wspomaganie z body.
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Strona 67 z 239 PierwszyPierwszy ... 1757656667686977117167 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów