Surowe 100% - po co mam zmyślać. Owszem przed wrzutą machlowałem w picasie ale na kopii tej fotki. Ta jest bez ruszania suwaczkami. Niebo ma niebieski odcień może przez to że świecił księżyc.
Szukaj
Surowe 100% - po co mam zmyślać. Owszem przed wrzutą machlowałem w picasie ale na kopii tej fotki. Ta jest bez ruszania suwaczkami. Niebo ma niebieski odcień może przez to że świecił księżyc.
D5100 |N35f/1.8| |N18-105VR| |N18-55VR| |S70-300| w planach: N55-300VR...
Ciężko się z tym zgodzić. Szczególnie, że tytuł wątku wskazuje na "widok z okna", który jest jaki jest tj. kadr i widok. Nie wiem czego oczekiwałeś, że widok z tego okna będzie inny niż jest? Nie każdemu mogą podobać się Katowice (tak się domyślam) ale, żeby na tej podstawie oceniać, że zdjęcie jest kiepskie pod każdym względem...? Mnie się podoba.
Podstawa dobrego zdjęcia to dobrze skomponowany i ciekawy kadr. Jak widok jest beznadziejny to i zdjęcie nie będzie dobre choć by technicznie było bez zarzutu.
Dla porównania niektórzy mają taki widok z okna i jak widać jest zasadnicza różnica
http://digart.img.digart.pl/data/img...ad/6908844.jpg
Trudno przyjąć tę argumentację. Biorąc ją pod uwagę, jeśli otworzę okno w Katowicach i nie ma tam widoku przynajmniej na jezioro Michigan to żadnym wypadku nie robić zdjęcia? Po co tak zaklinać rzeczywistość?
Ostatnio edytowane przez Borat1979 ; 29-01-2013 o 16:28
Dlaczego zaraz pozbawiać kogoś radości fotografii patrząc swoimi kategoriami. Może to okolica czyjegoś dzieciństwa, może pierwsze nocne zdjęcie może zupełnie inny powód. Powiedz jak długo wytrzymałbyś oglądanie nagrania wideo z czyjegoś wesela? Są jednak zainteresowani odbiorcy, którzy zapłacili by je mieć i móc oglądać.
Skontaktuj się z nami