Proszę o konstruktywną krytykę:
Szukaj
Proszę o konstruktywną krytykę:
D5100 |N35f/1.8| |N18-105VR| |N18-55VR| |S70-300| w planach: N55-300VR...
Sorry, ale zdjęcie jest kiepskie pod każdym względem, po stronie plusów jest pusto. Technicznie, kadrowo i jako widok klapa.
LED ZEPPELIN
Z przykrością podpisuję się pod opinią Andrzeja.
pralka Siemens, żelazko Tefal, kuchenka Samsung, stolik najtańszy z ikei
Kontrast nieba z oświetlonymi zabudowaniami.
Dzięki za opinie.
Po pierwsze za dużo obróbki, suwaczki służą do korekty dobrze zapisanego materiału, a nie do tworzenia nowej rzeczywistości. Zwróć uwagę na niebo, po chmurach zostały strzępy. Na usprawiedliwienie powiem jedynie, że fotografowanie w nocy w świetle miasta nie jest łatwe - balans bieli wariuje. Oczywiście ćwiczyć trzeba, ale proponuję zacząć od łatwiejszych warunków.![]()
LED ZEPPELIN
Tak myślałem - skopany wb kontrastujący z niebem robi wrażenie na poziomie kolorystycznym (chociaż niekoniecznie każdemu się musi to podobać). Ale skoro chcesz, to idź w tym kierunku. "Posprzątaj" tylko ten bałagan na dole. Z pewnością pomoże w tym dłuższa ogniskowa, a znacznie bardziej wyjście z domu... Naprawdę nieliczni mają na tyle fotogeniczny widok z okna, aby nie musieć ruszać w teren.
Zdjęcie jest "surowe". Strzępy chmur powstały z długiego czasu naświetlania -5s przy dużym wietrze. WB ustawione na auto bo fakt - wariuje.
Nie upieram się, że zdjęcie jest OK. Poprzez Waszą krytykę chcę eliminować błędy - dlatego napisałem "konstruktywna" krytyka...
Chciałbym żeby ktoś spojrzał na moim zdaniem najlepsze zdjęcia i powiedział co poprawić... czy może lepiej zająć się kolekcjonowaniem znaczków niż fotografowaniem...![]()
Ostatnio edytowane przez kolinmak ; 29-01-2013 o 00:47
Skontaktuj się z nami