Close

Strona 6 z 13 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 123

Domyślnie

Sądząc po ilości odwiedzin masz problem - kibice. Wszyscy jesteśmy ciekawi wyników Twojej pracy.
    Na pocieszenie - wszycy, którzy się tu wypowiadali mieli swoje pierwsze imprezy i jak Ty mieli dylematy czy podolają. Jak można sie domyslać podołali. Dziś maja ogromne doświadczenie i radzą. Ja zawszen na nowym ślubie uczę się czegoś. Każda para jest inna już nie wspomnę o księżach (to odrębny temat, może kiedys jakiś post powstanie o zagranich podczas mszy właśnie nich - bo jak wiemy pary zawsze cos ciekawego wymyślą)
    Kiedy masz ten ślub?
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ADAS Zobacz posta
    Kiedy masz ten ślub?
    ten slub jest 23 czerwca wiec jeszcze troche czasu jest... niestety nie wiem czy dam rade wcesniej tam pojechac zobaczyc na wlasne oczy kosciolek... ale jak zobacyzlem te fotki to troche mnie podbudowaly :] ze dosc tam jasno.
    23 to najdluzszy dzien w roku wiec jest szansa ze jasno dosc bedzie! W poprzedni weekend tez bylem na slubie (jako gosc, fotograf byl "wynajety") i porobilem troszke fotek (pierwszy slub z D50 ) ale ich poki co pokazywal nie bede raczej. Mlodym podobno cos tam sie podobalo. Tamten "profesjonalny" fotograf troszke mial (wg. mnie) za szeroki kat bo jak robil grupowe zdjecie to stanal na tyle blisko "grupy" ze wiekszosc ludzi myslala ze on tylko mlodych fotografuje i jak powiedzial ze juz po zdejciu to goscie byli bardzo zdziwieni ;] a fotka srednio wyglada bo ludzi nie bylo zbyt duzo na niej a ci z brzegow maja dosc znieksztalcone sylwetki... nie zauwazylem zeby koles zmienial obiektyw i cos mi sie wydaje ze sporo bedzie takich dziwnych zdjec. Aha drugiego body tez nie mial mial jakiegos "C" z pozaklejanym logo firmy i modelem - wstydzil sie? zartuje oczywiscie.

Jesli chodzi o watek o ksiezach to moze tez powstac watek o "fotografach". Ksiadz ktory mi dawal slub opowiadal mi jak to kiedys wywalil pania fotograf ktora w momencie zakladania obraczek polozyla sie na ziemi pomiedzy nim a mlodymi...
    I'm a photographer, I make people immortal. What's Your superpower?

Domyślnie

Proszę bardzo nikt nie jest doskonały my fotografowie też. Zdjęcia te wykonalem panu który nie znał swojego miejsca w kościele. Niech to będzie przestroga dla nas byśmy uważali bo my też możemy być w ukrytej kamerze.

Powiem dla wyjasnienia wciskał się pomiędzy poczet sztandarowy a dow. lub kolumnę wojska. Jak klęczał przed biskupem to za nim było wolne 5 mertów przestrzeni i wszyscy widzieli głównie jego.
    Robił jeszcze kilka innych przepychanek, przejść przebiegnięć, wejść nawet na prezbiterjum.

A by dodać równowagi (niestety na zdjeciach taakie rzeczy nie wychodzą) taka anegdota całkiem niedawno robiłem foty w kościele na tzw prowincji. Ku mej uciesze przed klęcznikami mlodych była choinka ... na stojaku który na silniczku obracał biedaczką (skromna szczupła i skromnie ubrana)
    I tu pułapka dla plebana. jak sie wepchną przed młodych na obrączki to choineczka smyrała go po ornacie i bombeczki spadały.
    Nie wspomnę że kreciołka skupiała wzrok mlodych i byli jakby w transiku. myślę że każdy kto robił kilka slubów wiele takich anegdotek zna. Może w tym miejscu ktoś się podzieli.
    Pozdrawiam Adas

Domyślnie

He he, dobry ten Pan
    D80; Nikkor 18-70 DX; Tokina: 12-24 A-TX, 300 AT-X f:4 (edit); Manfrotto 055DB+029MK; Lowepro Slingshot 200

Domyślnie

do takich akrobacji niezbedny byłby obracany LCD

Domyślnie

Jak Wrócę do domu to dodam z obracanym LCD. Bo i taka opcja była.

Domyślnie

Problem faktycznie jest.. Bo jak bedziesz uzywał 18-55 to i tak bedziesz musial caly czas robic na 5.6. Gdybyś miał 50-tkę to mógłbyś zejsc tak do 3.5, ale też nie do 2 bo wtedy nici z GO. Większym problemem jest bark lampy i monopodu któy by Ci się bardzo przydał. Ciężka sprawa. A nie ma na forum ludzi z Poznania którzy mogliby Ci coś pozyczyc na ten jeden dzien? W najgorszym wypadku kup 50-tkę bo to fajne szkło. W fotojokerze nowe za 495 zł a na allegro za jakieś 420 uzywane do kupienia..

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Jaworzno, Dominikowice

Domyślnie

stary wynika z tego, że najlepiej będzie jak się kumpel rozmyśli i ty i on pozbędziecie sie problemu, może będzie ci kiedyś za to wdzięczny pozdr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez powerfactorx Zobacz posta
    stary wynika z tego, że najlepiej będzie jak się kumpel rozmyśli i ty i on pozbędziecie sie problemu, może będzie ci kiedyś za to wdzięczny pozdr
    hehehe kto wiejak bedzie... ja w kazdym razie ufam ze bedzie im sie dobrze dzialo!

niestety ze statystyk wynika ze co 3-cie malzenstwo sie rozwodzi... a to chyba sporo.
    I'm a photographer, I make people immortal. What's Your superpower?

Strona 6 z 13 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów