Close

Strona 13 z 13 PierwszyPierwszy ... 3111213
Pokaż wyniki od 121 do 123 z 123

Domyślnie

No dokładnie! Przecie tutaj są sami specjaliści Hehe

No wrzuć pare fotek, bo wątek się już tyle ciągnie i się nie możemy doczekać
    Weź przykład ze mnie Mimo, że wiem, że fotki były słabe to wrzuciłem pokazać co mi z tego wyszło
    Pozdrawiam wszystkich - Piotr Kobylski

Domyślnie

ok... a wiec cos wrzucilem i zapraszam tu:
    http://www.forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=30341
    zalozylem tam nowy watek zeby tego nie ciagnac juz bo juz "po problemie"
    I'm a photographer, I make people immortal. What's Your superpower?

Domyślnie

W zeszłą sobote i ja miałem debiut z aparatem w kosciele, (czasem za plecami księdza ). Wiecie co mi się stało? W momencie kiedy młodzi wymieniali się obrączkami mój aparat się zawiesił... Na wyświetlaczu ukazało się coś w stylu CHR, albo CHA (w miejscu gdzie jest licznik zdjęć) i dwie klatki zapisał mi z błędem. Jednak szybka wymiana karty pomogła. Ale ogólnie młodzi zadowoleni ze zdjęć. Wziąłem kilka forumowych rad pod uwagę. Właśnie siedzę nad RAW'ami (ale kicha...) okolo 1000 zdjęc, nawet jesli 1/3 do wywalenia, to mam trochę roboty. Jesli chodzi o balans bieli to nie muszę niczego korygować, Trzeba bylo od razu robić JPG

/Edit:

Dowiedziałem się w czym problem. Na stronie nikona wyczytałem coś takiego:

Użycie karty pamięci sformatowanej w standardzie FAT32 w aparacie obsługującym tylko standard FAT16 spowoduje wyświetlenie komunikatu o błędzie "CHA" lub "This card cannot be used" (Nie można użyć tej karty).
    Dziwne, ze mój aparat wymieniony jest jako obsługujacy system plikow FAT32 (a tak sformatowałem karty przed wyjsciem z domu) a mimo to 2 razy odwalił mi taki numer. Przeformatowałem je na system FAT16 i po problemie
    Ostatnio edytowane przez Maciek321 ; 03-07-2007 o 07:23
    Nikon D80 + śmieci, I jeszcze D300 teraz mam.

Strona 13 z 13 PierwszyPierwszy ... 3111213

Uprawnienia umieszczania postów