No dokładnie! Przecie tutaj są sami specjaliściHehe
No wrzuć pare fotek, bo wątek się już tyle ciągnie i się nie możemy doczekać
Weź przykład ze mnieMimo, że wiem, że fotki były słabe to wrzuciłem pokazać co mi z tego wyszło
Szukaj
No dokładnie! Przecie tutaj są sami specjaliściHehe
No wrzuć pare fotek, bo wątek się już tyle ciągnie i się nie możemy doczekać
Weź przykład ze mnieMimo, że wiem, że fotki były słabe to wrzuciłem pokazać co mi z tego wyszło
Pozdrawiam wszystkich - Piotr Kobylski
ok... a wiec cos wrzucilem i zapraszam tu:
http://www.forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=30341
zalozylem tam nowy watek zeby tego nie ciagnac juz bo juz "po problemie"![]()
I'm a photographer, I make people immortal. What's Your superpower?
W zeszłą sobote i ja miałem debiut z aparatem w kosciele, (czasem za plecami księdza). Wiecie co mi się stało? W momencie kiedy młodzi wymieniali się obrączkami mój aparat się zawiesił... Na wyświetlaczu ukazało się coś w stylu CHR, albo CHA (w miejscu gdzie jest licznik zdjęć) i dwie klatki zapisał mi z błędem. Jednak szybka wymiana karty pomogła. Ale ogólnie młodzi zadowoleni ze zdjęć. Wziąłem kilka forumowych rad pod uwagę. Właśnie siedzę nad RAW'ami (ale kicha...) okolo 1000 zdjęc, nawet jesli 1/3 do wywalenia, to mam trochę roboty. Jesli chodzi o balans bieli to nie muszę niczego korygować, Trzeba bylo od razu robić JPG
/Edit:
Dowiedziałem się w czym problem. Na stronie nikona wyczytałem coś takiego:
Dziwne, ze mój aparat wymieniony jest jako obsługujacy system plikow FAT32 (a tak sformatowałem karty przed wyjsciem z domu) a mimo to 2 razy odwalił mi taki numer. Przeformatowałem je na system FAT16 i po problemieUżycie karty pamięci sformatowanej w standardzie FAT32 w aparacie obsługującym tylko standard FAT16 spowoduje wyświetlenie komunikatu o błędzie "CHA" lub "This card cannot be used" (Nie można użyć tej karty).![]()
Ostatnio edytowane przez Maciek321 ; 03-07-2007 o 07:23
Nikon D80 + śmieci, I jeszcze D300 teraz mam.
Skontaktuj się z nami