Close

Strona 165 z 338 PierwszyPierwszy ... 65115155163164165166167175215265 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 641 do 1 650 z 3379

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sapphiron Zobacz posta
    dobrze że mi wystarczy do obróbki SSD128Gb na procku p4HT na 2gb DDR
    0.3Mpx?
    A pracowales na czyms lepszym kiedys? :]
    d70s + N18-70 + N55-200

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kurtz Zobacz posta
    4 channel na X79 to ok 35-40GBps wiec "troche" ponad 10 GBps
    Ty te kanały mnożysz, bo jeśli tak, to 12,8GBpsx4.

http://www.intel.com/content/www/us/...set-brief.html
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

4 channel na X79 to ok 35-40GBps wiec "troche" ponad 10 GBps
    No to tym bardziej.

Tak z ciekawości, to mierzone czy przepustowość magistrali?
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Nie powiem, żebym był pod wrażeniem, bo jednak mam więcej z człowieka, niż cyborga.
    ... polska zawiść?

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kyle Zobacz posta
    ... polska zawiść?
    Mam nadzieję, że żartujesz, tym bardziej, że nie mam zamiaru epatować obecnych cyferkami opisującymi mój komputerowy sprzęt.

Przyjmij jednak jako pewnik, że nikomu i niczego, nigdy nie zazdrościłem, bo to jest poniżej mojej godności.

Może to dlatego, że mam środki, by realizować swoje marzenia.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

0.3Mpx?
    a to d800 ma taką funkcję żeby robić w 0,3mpix? w pytkę!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    Z tych które wymieniłeś - M4 jest prawdopodobnie najtrwalszy, intel 330 też powinien być trwalszy od samsunga 840. Oba są bardzo pewne - przetestowane w każdej konfiguracji przez użytkowników. Poza tym można jeszcze szukać samsunga 830 - w tej cenie się pewnie zmieścisz. Wiele osób jest zachwyconych OCZ vertex 4 - myślę że też cenowo będzie ok - choć ja się go boję
    840Pro tez odradzasz?
    Dlaczego bojisz sie OCZ Vertex4

Sporo testow zapisu wrzucaja na "extreme" 840Pro i jak narazie kreci ladnie.
    Piszesz o M4 i 330 ale tu predkosci sa znaczaco nizsze...
    Dopytuje bo sam stoje przed wyborem ssd na system i od jakiegos juz czasu czytam, czytam i czytam aby wybrac najpewnieszy i w miare szybki.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez manfred Zobacz posta
    Kupujecie dyski po to aby wam system wstał w 1-2 sekundy?
    Kupuję dysk żeby wszystko chodziło błyskawicznie. Wszystko. Wiesz, mojemu bratu laptop włącza się 10min ;P autentycznie komputer około 3min Ogólnie włączanie kompa jest czynnością jednorazową, ale jak by nie patrzeć jedną z najdłuższych podczas użytkowania komputera. I to właśnie dlatego nikt nie porównuje tego jak się właczał PS przed zakupem SSD a jak po zakupie, bo to jest kilka-kilkanaście s różnicy (co i tak da się bardzo odczuć), za to przy uruchamianiu systemu róznice są dużo bardziej widoczne.

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Atto 4-portowy kosztuje nawet 900USD i więcej, ale Areca wraz z zestawem montażowym dysków i okablowaniem do MacaPro poniżej 500USD.
    Hehe, miałem już proponować nową płytę intela czy evga za taką kasę ale zapomniałem że masz Maka..

Cytat Zamieszczone przez kichu Zobacz posta
    Ale w czym. BO ja odpalajac kompa i korzystajac z poczty, edycji tekstow, przegladarki, edycja zdjec za bardzo nie czuje.
    Hmm.. Mi np na HDD system wstawał ponad minutę, jak wsadziłem SSD na SATA II to wstawał już prawie 2x szybciej bo niecałe 40s.. Intel 330 na SATA III uruchamia mi go... w mniej niż 10s. Import zdjęć też zauważalnie idzie szybciej. Kilka innych przykładów by się też znalazło, jak bym się nad tym zastanowił. Od reki Ci nie powiem, bo odkąd mam intela 330 + ivy przestałem myśleć co ile zajmuje komputerowi, bo wszystko działa poprostu błyskawicznie, i mogę zająć się konkretną pracą a nie rozmyślaniem czemu coś zwalnia czy muli...

Może ujmę to inaczej... Po przesiadce z HDD na SSD Vertex Plus Sata2 była różnica, ale czułem trochę żal, że tyle kasy poszło w dysk a różnica jaj nie urywa.. Rozmyślałem czy nie oddać i nie kupić 16GB dodatkowego ramu albo nie dołożyć do procka. Ale ok, dysk został. Tak naprawdę dopiero jak po czasie przełączyłem się na chwilę na hdd bo SSD mi padał to zauważyłem że komfort pracy znacznie spadł i jednak ten SSD "coś" dał. Natomiast po przesiadce z vertexa na intela z sata3 micha mi się śmiała cały dzień i nie mogła zamknąć. Ot takie były moje wrażenia. Jak nie czujesz różnicy to luz, po co dokładać? Rozumiem cię. Ja jednak nie żałuję ani złotówki wydanej na drugi ssd, bo dla mnie różnica była bardzo duża. Widać Ty masz o wiele lepszy ten dysk na sata2.
    ;]

Domyślnie

Aeon, ale powiem Ci ze to dziwne jak dla mnie co piszesz o roznicy w SSD miedzy sata2 a sata3 - ze na dwojce system wstawal ci 40 sekund, a na trojce kilkanascie

bo ja na na sata2 nie widze roznice miedzy starym vertexem2 a nowym ktorym mam teraz samsungiem830 - w obu przypadkach czas startu systemu to jest przedzial 10-15 sek (nie mierzylem ze stoperem)

Domyślnie

Bazyss;

1. Vertexy były awaryjne, szczególnie te pierwsze i bodajże trójki, stąd obawy o czwórkę, ja np OCZ SSD nigdy więcej nie kupię
    2. 840 PRO jakim cudem ma znacznie wyższą prędkość niż Intel 330? Mój intel wyciąga 530MB/s nie na papierze tylko podczas pracy więc taki wynik mogę z ręką na sercu podać, 840 pro nie testowałem, ale wątpię żeby producent w specyfikacji podał niższą prędkość niż ma dysk faktycznie, a podał 550 więc praktycznie to samo... Ja tu nie widzę tej znacznej przewagi samsunga. Zapis intel ma chyba nawet szybszy. Jedynie IOPS intel ma 3x mniej, bo 30k a samsung 90k, to spora różnica, która może wpłynąć na komfort pracy. Pytanie tylko czy warto dopłacać do tego 300zł, jeśli intel stoi 350zł a samsung prawie 300zł jest droższy (128GB)....?

Kichu, ja miałem OCZ Vertex Plus 60GB, który zaczął się pierniczyć już po pół roku użytkowania (spokojnego), więc pewnie to jakiś ferelny model.
    ;]

Strona 165 z 338 PierwszyPierwszy ... 65115155163164165166167175215265 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów