Close

Strona 164 z 338 PierwszyPierwszy ... 64114154162163164165166174214264 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 631 do 1 640 z 3379

Domyślnie

znalazłem tego samsunga 830 z zestawem montażowym > http://www.komputronik.pl/product/13...b=availability więc biorę go będzie to najlepsza opcja pewnie
    - FB -
    Canon + szkła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kurtz Zobacz posta
    Ja widzialem roznice na platformie X79 z 6 rdzeniowym prockiem i spora iloscia szybkiej pamieci. miedzy 1x830 a 4x830. Czy taka sama roznice zobaczylbym na jakims i5 pierwszej generacji? Watpie.
    Do tej pory testowałem i widzałem różnicę na czterordzeniowym Xeonie 2,93GHz 45nm. W wersji "cywilnej" to poprzednia generacja i7-mek. Przesiadam się jednak szczęśliwym trafem na dwuprocesorowy, z czego każdy jest sześciojajeczny 32nm, czyli nowsze i pewnie szybsze. Tym bardziej trzeba je nakarmić danymi bo będą leżały do góry gwizdkiem zamiast robić.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Do tej pory testowałem i widzałem różnicę na czterordzeniowym Xeonie 2,93GHz 45nm. W wersji "cywilnej" to poprzednia generacja i7-mek. Przesiadam się jednak szczęśliwym trafem na dwuprocesorowy, z czego każdy jest sześciojajeczny 32nm, czyli nowsze i pewnie szybsze. Tym bardziej trzeba je nakarmić danymi bo będą leżały do góry gwizdkiem zamiast robić.
    Pozwól, że zadam Ci pytanie z gatunku tych bardziej drążących, do czego potrzebne Ci są tak szatańskie wydajności maszyn, renderujesz cosik, czy inny demon Cię opętał?
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Pozwól, że zadam Ci pytanie z gatunku tych bardziej drążących, do czego potrzebne Ci są tak szatańskie wydajności maszyn, renderujesz cosik, czy inny demon Cię opętał?
    Tradycyjnie ...pasjans.
    NORTHPHOTO.PL // PROFIL NA FACEBOOK'U // BLOG

Domyślnie

Moze lepszym pytaniem byloby: "czemu kupujesz takie maszyny?". Przynajmniej wtedy mozna odpowiedziec "Bo moge".
    Nie trzeba renderowac zeby moc wykorzystac taki sprzet. Mozna na przyklad programowac i kompilowac duze projekty.
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Akurat Pan trafił. W tej chwili renderuję coś, co się miele już od 3 dni. Nie zawodowo, to inne moje hobby, ale mogę do tego zatrudnić "pracową" maszynę. A przy "zwykłych" zastosowaniach szalenie przyjemny jest stan kiedy nie sposób zapchać komputera. Wirtualizacje 4 systemów z których każdy coś robi - żaden problem. Powyższe w sytuacji stale utrzymywanych 9 pulpitów a na każdym nawalone aplikacji, bo po prostu wracam do nich często i nie zamykam - pikuś. Stan w którym nie trzeba się w ogóle przejmować ograniczeniami komputera jest niesamowicie wygodny. Nie istnieje coś takiego jak kręcące się kółeczko. Maszyna ma zadane niezliczoną ilość zadań i niemal wszystko robi NATYCHMIAST.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 10-01-2013 o 16:14
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Nie powiem, żebym był pod wrażeniem, bo jednak mam więcej z człowieka, niż cyborga.

Inaczej też dzielę zadania.

Ty wszystko powierzasz jednej maszynce, a ja kilku i też jest przyjemnie.

I bezpiecznie.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Ty wszystko powierzasz jednej maszynce
    A czy gdzieś coś takiego napisałem?

Jeszcze jedna uwaga na temat sensowności podnoszenia wydajności podsystemu dyskowego. Właśnie z ciekawości zmierzyłem, że transfer z pamięcią operacyjną to ponad 10GB/s. Czyli nawet najszybszym dziś omawianym systemom dysków brakuje 10x do optimum.
    Ostatnio edytowane przez mpwt ; 11-01-2013 o 14:46

Domyślnie

4 channel na X79 to ok 35-40GBps wiec "troche" ponad 10 GBps
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

dobrze że mi wystarczy do obróbki SSD128Gb na procku p4HT na 2gb DDR

Strona 164 z 338 PierwszyPierwszy ... 64114154162163164165166174214264 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów