U nas TV będzie dużo w dzień używany i mamy bardzo jasny pokój. Dlatego plazmę średnio u nas widzę
Szukaj
U nas TV będzie dużo w dzień używany i mamy bardzo jasny pokój. Dlatego plazmę średnio u nas widzę
Skoro masz tyle wydatków związanych z przeprowadzka, po co inwestujesz w TV? Nie możesz zyc bez tego pudla? Uwierz, można zyc bez TV.
żyje bez niego 8 lat wiec wiem że można. Bobas w drodze wiec żonka będzie sporo czasu spędzać w domu. A poza tym mam dośc oglądania filmów na 23 calach monitora. To jest czysta parodia oglądania filmów
Filmy ogląda się w kiniePoprostu dziwie się, ze masz ważniejsze wydatki a inwestujesz w pudło. Nie moja sprawa. Dla mnie ważniejsze jest audio a wizja ... niekoniecznie..
Witam serdecznie.
Powoli zbliża się chwila kiedy pozbędę sie mojegu ukochanego kineskopowca i trzeba go będzie zamienić, pytanie tylko czym?
Dla wyjaśnienia dodam że telewizję oglądam sporadycznie, głównie filmy (fabularne, dokumentalne) i to wieczorami tak więc problem jasności projektora raczej odpada.
Tak sobie pomyslałem że jak już będę miał takie cudo techniki w domu to czemu by tego nie wykorzystać do prezentacji zdjęć dla klientów, znajomych, rodziny.
Budżet - ok 4000-4500
Preferowane przekątne 47"-50"
Tak więc pytanie do tych którzy się znają w temacie, czy można połączyć urządzenie do prezentacji zdjęć i oglądania filmów, jeżeli tak to jaką opcje byście wybrali i dlaczego?
Sprzętowy onanizm prowadzi do twórczej impotencji
Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało
Zgodzę się z Tom01. Jedynie plazma. Moi rodzice kupowali ostatnio TV. Znajomy, który handluje dał nam do domu plazmę Panasonic i jakiegoś leda Samsunga. Wizualnie Samsung ładniejszy (chodzi o obudowę) a jak włączyłem decyzja była prosta - został Panasonic. Mimo, że 1000 zeta droższy niż Samsung. Po nowym roku i ja będę szukał TV i z pewnością będzie to plazma.
Pozdrawiam, Karol.
jako ekspert od TV, nie powinieneś tak uogólniać, po wyjęciu z pudła większość/każdy (niepotrzebne skreślićTV ma ustawienia "pod publikę" , po chwili grzebania w ustawieniach, obraz na dzisiejszych LCD jest piękny, a nie plastik fantastic,
to, że czernią plazma wygrywa - fakt ogólnie znany, ale reszta jest bardzo podobna (chodzi o jakość obrazu)
widziałem w sklapach plazmy tak "plastikowo ustawione", że za żadne pieniądze bym ich nie chciał
tak, czy inaczej - osoby widzące "migotanie plazm" i tak mają do wyboru tylko LCD
Prawda, niemal każdy TV ma tryb "Sklep" w którym ciężko rozróżnić który jest który, tak walą po oczach. Różnica zaczyna się pojawiać po zmniejszeniu jaskrawości i wyłączeniu "poprawiaczy". Powiększa się w postępie geometrycznym z zbliżaniem warunków ze sklepowych do domowych.
Nie tylko czernią. Kątami, połyskiwaniem i brakiem utraty dynamiki pod kątem, bielą, równomiernością, interpolacją nienaturalnych rozdzielczości. Co prawda LCD od jakiegoś czasu już nie szarpie krawędzi, ale za to jest nieostry we wszystkich rozdzielczościach poza swoją wrodzoną. Nie ma możliwości aby na LCD połączyć ostrość i gładkość. Zresztą żadnych wad LCD nie da się wyłączyć bo wynikają z zasady działania. Każda cecha obrazu LCD ma wady. Producenci dwoją się i troją żeby je maskować przed oczami niedoświadczonych klientów i jak widać to się udaje. Syndrom sroki i świecidełek.
Migotanie plazm to mit przytaczany często przez wojowników broniących honoru LCD jak już się skończą wszystkie argumenty. Wszystko miga, telewizory w szczególności. Dużą frajdę daje postawienia takiego "wrażliwego" przed plazmą z zamienioną etykietką w sklepie na LED. Jaką on wtedy wielką ulgę odczuwa to szok.![]()
Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 29-12-2012 o 14:38
Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało
Skontaktuj się z nami