Close

Strona 42 z 239 PierwszyPierwszy ... 3240414243445292142 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 411 do 420 z 2387

Wątek: D800 Af

Domyślnie

Aparat wysylales do Fixation? Zalaczales jakies zdjecia czy tylko opis problemu, wysylales z obiektywem? Moze z ich obiektywami dziala ok.? Jesli aparat jest tak wadliwy jak piszesz, to moze przez sklep w ktorym kupiles probowac zwrocic.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ShutterStill Zobacz posta
    D800 złapie "coś" w bardzo małej ilości światła lub praktycznie bez niego, gdzie 3ki szukają,
    ale w takich warunkach nikt zdjęć nie robi...
    Robi, robi
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

D800 złapie "coś" w bardzo małej ilości światła lub praktycznie bez niego, gdzie 3ki szukają,
    ale w takich warunkach nikt zdjęć nie robi..
    tak samo zachowywał się przed i po ustawieniu "zgodne ze specyfikacją producenta"
    COŚ jest bardzo nie tak z puszką, tylko:
    1)czemu nikon miał aparat u 6 tyg i nie naprawił?
    2)czemu twierdzi, że tak ma być?

Używam nikona od 13lat i taka ignorancja z ich strony spotyka mnie pierwszy raz.
    Rozumiem że w ramach gwarancji możesz oddać sprzęt do Fixation, zdaje się jesteś z Londynu?
    Zadzwoń, poproś Rafała, powiedz mu że polecił Cię Krystian
    Nie wiem jaki mają ruch przed świętami, zapytaj czy możesz wlecieć z aparatem i obiektywami, zagadaj z nim
    Kryhu
    Z6II | Z50 | D700 | N28/1.4e | S50/1.4 | N85/1.4g | Z24-70/2.8s | N200/2vr | Z16-55 |

Domyślnie

Fixation z tego co sie orientowalem nie kalibruje D800 z walnietym AF - odsylaja do Nikon UK.

Domyślnie

Wysłałem do Kingston.
    Kontakt miły i Polak tam też pracuje.
    Wszystko w porządku za pierwszym razem...
    Za drugim razem mój błąd, że zdjęcia wysłałem. Powinien od razu wysłać aparat.
    Wysłałem sam aparat.
    Nie problem z obiektywami, które działają super bez żadnej kalibracji na
    D2h, D2xs, D300, D700, D3, D3s, D3x.

Cytat Zamieszczone przez chory Zobacz posta
    Aparat wysylales do Fixation? Zalaczales jakies zdjecia czy tylko opis problemu, wysylales z obiektywem? Moze z ich obiektywami dziala ok.? Jesli aparat jest tak wadliwy jak piszesz, to moze przez sklep w ktorym kupiles probowac zwrocic.
    Sklep zanim weźmie kontaktuje się z repem nikona i wszystko zaczyna się od nowa.
    Dla mnie aparat to tylko narzędzie pracy.
    Jak jest niesprawny to nie mogę pracować.
    To dla mnie problem.
    Muszę być 200%pewny sprzętu jak idę na zlecenie. Z D800 pewien nie jestem i dlatego po na prawie pójdzie na sprzedaż.

Zrobiłem test z 6 obiektywami i jest to samo, a oni mówią "up to factory standard"!!
    I nie widzą powodu aby przyjąć aparat do naprawy.

Chore to po tylu latach z nikonem i bycia członkiem NPS bardzo niemiła niespodzianka.
    I nie zamierzam krzyczeć, że zmienię system czy coś w tym stylu.
    Za stary na to jestem.
    Po prostu zaskoczenie ogromne przez nieprofesjonalnie zachowanie profesjonalnej firmy.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 12-12-2012 o 18:29

Domyślnie

Zrobiłem test z 6 obiektywami i jest to samo, a oni mówią "up to factory standard"!!
    I nie widzą powodu aby przyjąć aparat do naprawy.
    A czy mógłbyś wrzucić zestawienie zdjęć, które obrazują wadę aparatu i w odniesieniu do której Nikon wypowiada się "up to factory standard"?

Domyślnie

Fixation nawet nie maja D800 na liscie aparatow ktore naprawiaja. Albo taki bezawaryjny, albo nienaprawialny...
    Dla pocieszenia dodam, ze w D5 mkIII tez sie bawic nie chca...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kaczy_Grzmot Zobacz posta
    A czy mógłbyś wrzucić zestawienie zdjęć, które obrazują wadę aparatu i w odniesieniu do której Nikon wypowiada się "up to factory standard"?
    Wysłałem Ci PM

Domyślnie

Wysłałem Ci PM
    też poproszę.

Domyślnie

Kurcze, Panowie czytam ten wątek od początku jako dawny i bardzo zadowolony użytkownik Nikona i oczom nie wierzę. Zmieniłem system swojego czasu i w związku z problemami jakie mnie dotknęły z 5d3 rozważałem poważnie powrót do krainy szerokiej dynamiki, ale to co czytam mnie przeraża. Żaden ze mnie fanboy jednego czy drugiego systemu, raczej doświadczony użytkownik o konkretnych argumentach za nikonem, przynajmniej do czasu. Zawsze starałem się być obiektywny i nie bronilem danej marki "bo mam", zresztą to dziwne i idiotyczne podejście popularne w niektórych środowiskach. Ja mam z Canonem spore jaja, ale z tego co przeczytałem tu inaczej nie jest. Ale się pozmieniało...jedyne czego można pozazdrościc to procedura duseldorf'ska, na którą się natknąłem w tym wątku. Zawsze byłem zdania, że tak należy przeprowadzać regulację, a nie oszukiwać drogę optyczną elektroniką. Przynajmniej macie nadzieje na poprawną naprawę, choć tak na prawdę to nie wiaadomo...a tak na marginesie to może warto byłoby dogadać sie z moderatorem i zrobić statystykę tych, którzy kupilu d800, problemu nie mieli/mieli i ile z tych obciążonych problemu kompletnie nie ma po serwisie w D/Pl lub ma. Jako użytkownika canona mnie wasze problemy martwia o tyle, że chciałem wrócić do N i radości swobodnie kombinować suwakami jak dawniej. Ale widze, że ryzyko po dwoch stronach dziś jest spore. Dziwny świat dziś mamy . Bardzo wk....ące.

Strona 42 z 239 PierwszyPierwszy ... 3240414243445292142 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów