Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 31

Wątek: Edytor IPTC

Domyślnie

ściągnij sobie triala i sprawdź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krolewicz Zobacz posta
    ściągnij sobie triala i sprawdź
    Świetna rada, której nie należy bezkrytycznie stosować. Bardzo szybko prowadzi do zaśmiecenia systemu pozostałościami po programach, które okazały się jednak nieprzydatne. Lepiej spytać na forum.

Domyślnie

Co do edycji NEF - chyba możliwe tylko w aplikacjach Nikona, o ile one to potrafią...
    Nie wiem czy jakakolwiek inna aplikacja potrafi zapisywać coś w NEF'ach... Jak chcesz aby dodatkowe informacje były czytane przez LR, to jedynie aplikacje Adobe mogą takie informacje zapisywać - pliki XMP. Więc są dwie LR i Bridge.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Photo Mechanic posiada opcje dodania IPTC do NEFow. Zamiast pisac i wyczekiwac odpowiedzi warto zawsze sciagnac Triala i sprawdzic samemu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GonzoG Zobacz posta
    Co do edycji NEF - chyba możliwe tylko w aplikacjach Nikona, o ile one to potrafią...
    Nie wiem czy jakakolwiek inna aplikacja potrafi zapisywać coś w NEF'ach... Jak chcesz aby dodatkowe informacje były czytane przez LR, to jedynie aplikacje Adobe mogą takie informacje zapisywać - pliki XMP. Więc są dwie LR i Bridge.
    Przyznam, że nie wiem o co Ci chodzi z tą edycją. Nie wiem nawet na którą wiadomość odpowiadasz, bo jej nie zacytowałeś, a swoją wsadziłeś do głównego wątku.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez :D700 Zobacz posta
    Photo Mechanic posiada opcje dodania IPTC do NEFow. Zamiast pisac i wyczekiwac odpowiedzi warto zawsze sciagnac Triala i sprawdzic samemu.
    Właśnie, że nie. Ściąganie wersji próbnych w szybkim tempie prowadzi do zaśmiecenia systemu. Nie chcesz odpowiadać, nie odpowiadaj. Proste, jak budowa cepa.

Domyślnie

Potrafisz czytac, ze zrozumieniem?

Domyślnie

Potrafisz czytac, ze zrozumieniem?
    Czemu na forum zadajesz pytania do lustra?

Domyślnie

Moze Ci jeszcze zainstalowac PM?

Domyślnie

Moze Ci jeszcze zainstalowac PM?
    Ty w ogóle czytasz, co inni piszą? 2 razy napisałem, że nie chcę instalować wersji próbnych i dalczego, a Ty dalej swoje. Po polsku nie rozumiesz?

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów