Close

Strona 4 z 20 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 192

Wątek: 17 grudnia 2012

Domyślnie

Dziekuje i pozdrawiam ...

Domyślnie

też potwierdzę.. tu siedzę jak wiadomo gościnnie bo z nikona mam tylko różową małpkę córki - już parę lat, wiadomo, różnie na forum bywało ale szacun dla Piotra za stworzenie tego miejsca... na cb zmiana właściciela przyniosła same pozytywy więc tu też pewnie coś się na lepsze zmieni..
    Czerwony agent : 5DmkII|5DmkI|16-35f2.8L|C24f1.4L|C35f1.4L|C85f1.2L|C135f2L|580ExII

Domyślnie

Będziesz umieszczał ewentualne informacje o swoich warsztatach dalej tutaj?
    Tak. Nie mogę sobie odmówić tej przyjemności jaką daje mi kontakt z Wami oko w oko.

Dziękuję Wam za te miłe słowa. Upewniłem się ŻE BYŁO WARTO!!!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pabloo Zobacz posta
    A nie dało się już po 21.XII? Można by powiedzieć, że dotrwałeś do końca świata
    Znajduj pozytywy. Co by było gdyby to zrobił 13.XII, w rocznicę wprowadzenia stanu wojennego?
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 18-12-2012 o 02:16
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darkmajin Zobacz posta
    propos, jako jedyny który kontakt z nowym właścicielem zapytuje :
    co dalej z forum? ..jakiś komunikacik będzie? będą zmiany czy zostaje po staremu? będą się udzielać czy tylko modzić i zgarniać kaskę za reklame ...będą jakieś słowa wstępu itp?
    Wywołany piszę na szybko, bo czytać posty i pisać odpowiedzi trudno jednocześnie.

1. Forum jest jakie jest, nie będzie nie wiadomo jakiej rewolucji czy końca świata. Zmiany przyjdą, ale powoli, rozważnie i po wysłuchaniu co powinno się poprawić/ulepszyć w pierwszej kolejności. Na razie po staremu, musimy ogarnąć to co jest.

2. Komunikat jakiś formalny uważam za zbędny, ale prawda, zbiorę wszystkie informacje w jeden post, łatwiej się z tym zapoznać niż wyłuskiwać z poszczególnych wypowiedzi. Podtrzymajmy dobrą atmosferę, bez formalności

3. Pierwsza zmiana, jeszcze w tym roku zapewne, to przenosiny na nowy serwer. Niestety obecny usługodawca nie był w stanie zmienić płatnika faktury... kazał zmienić serwer. Chcą to mają, trochę roboty a maszyna będzie szybsza choć obecna ma zapas.

Druga zmiana to modernizacja silnika forum. Ten jest sprzed 5 lat, nowy oferuje kilka ciekawych możliwości dla użytkowników i ułatwień dla moderacji. Ponadto trzeba go w 100% spolszczyć i dostosować do obecnych trendów typu logowanie przez Facebook'a itp.

4. Będą się udzielać. Na pewno nie kilkanaście godzin na dobę, ale będą. Z naszej strony tzn. ze strony 'Fomag sp. z o.o.' ze 3 osoby będą się udzielać, osobne nicki aby każdy odpowiadał za to co pisze . Oczywiście mamy inną robotę na etacie (z czegoś trzeba żyć), ale poświęcimy dużo czasu na forum.

5. Co do komercji, pieniędzy itd. Ten zarzut czy obawa pada często. Dla rozjaśnienia - forum nie jest maszynką do zarabiania pieniędzy. Gdyby chodziło o pieniądze to na prawdę wiem jak lepiej zainwestować je dla uzyskania lepszego zwrotu z inwestycji... Jestem szalony? Nie, raczej chcę zrobić coś takiego abyście za 5 czy więcej lat także i mnie dziękowali za rozwój forum jak stwierdzę, że nie daję rady i wydeleguję kogoś do odpowiadania z nick'a 'fomag'... czy coś w tym rodzaju.

Ciężko sensowne pieniądze wyciągnąć z forum, żeby nie powiedzieć "nie da się". Te kwoty które można uzyskać pozwolą co najwyżej na bieżące koszty (serwer, czas ludzi, wynagrodzenie ludzi modernizujących/rozwijających stronę forum/silnik forum, reklamę forum itd.)

To prawda, moim celem jest odrobienie ceny zakupu, czyli wyjście na prostą. Mam nadzieję, że to w ogóle będzie możliwe... i nie łudzę się że to nastąpi szybko - to zajmie lata.
    Jednak przez ten czas będziemy inwestować w forum. Aby walczyć z odpływem użytkowników do Facebooka to musimy pokazywać fajne treści i narzędzia (silnik forum, nowoczesny wygląd itp.).

Jak już wyjdzie się na prostą, to chętnie znaczną część zysku przeznaczę na promowanie użytkowników forum jako fotografów czyli organizując wystawy ich prac, współfinansowanie albumów itp.
    (Ale o tych pomysłach to za dłuższą chwilę.)

Tak, pojawi się kilka reklam, pewnie po prostu Google Adsense, ale rozsądnie z ilością. Tylko klikajcie proszę a szybciej jakiś % wrzucimy do wspólnej świnki

Domyślnie

Ehh, tyle lat już minęło odkąd pierwszy raz tu zajrzałem...
    Stałem wtedy przed trudnym wyborem - jaką lustrzankę kupić.
    I właśnie to forum przyczyniło się do wyboru Żółtej strony mocy.
    Od samego początku Admin nie tylko pilnował porządku, ale zawsze służył pomocą.

Sporo się po zmieniło od tamtego czasu, a teraz nadchodzą jeszcze większe zmiany, które napawają mnie lekką obawą.

Tak czy owak, dziękuję Adminie za to forum, za ludzi których tu poznałem (osobiście czy nie) i za całą okazaną pomoc i poświęcony
    nam czas.

A więc teraz już mniej oficjalnie - witaj Piotrze już jako (nie)zwykły user

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stock Zobacz posta
    tez jestem ciekaw. Bo w sumie wypadałoby. Choć zrozumiem jesli firma która to kupi bedzie chciała tylko z tego kosić kasę i uzna przywitanie się za zupełnie zbędne. Wszak kupili to dla kasy a nie dla nas
    Myślę że bardzo dalece i niesprawiedliwie spłycasz sprawę. Dzięki Jarkowi CanonBoard to zupełnie inne miejsce niż dawniej .
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

Piotrze, dziękuje za wszystko i powodzenia !
    pozdrowienia
    drHardware. Moje zdjęcia zdradzają raczej dokumentalny charakter niźli artystyczny...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Myślę że bardzo dalece i niesprawiedliwie spłycasz sprawę. Dzięki Jarkowi CanonBoard to zupełnie inne miejsce niż dawniej .
    skądże znowu. Po prostu nie wiem kto kupił. Strona www kupującego jakby sprawy nie wyjaśnia. Na CB mnie nie ma bo tak Żeby nie tłumaczyć zbyt wiele. Ale jak widze po poście wyżej - coś zostało napisane

PS - teks napisany jedynie dla wyjaśnienia "spłycania sprawy" przed przeczytaniem postu fomag
    Ostatnio edytowane przez stock ; 17-12-2012 o 22:35

Domyślnie

Dzięki wielkie,Piotrze

Strona 4 z 20 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów