Close

Strona 3 z 19 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 192

Wątek: 17 grudnia 2012

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

dzięki za stworzenie forum, dziwnie pożegnalnie ten wątek brzmi, a "admin" przecież dalej z nami..

propos, jako jedyny który kontakt z nowym właścicielem zapytuje :
    co dalej z forum? ..jakiś komunikacik będzie? będą zmiany czy zostaje po staremu? będą się udzielać czy tylko modzić i zgarniać kaskę za reklame ...będą jakieś słowa wstępu itp?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darkmajin Zobacz posta
    dzięki za stworzenie forum, dziwnie pożegnalnie ten wątek brzmi, a "admin" przecież dalej z nami..

co dalej z forum? ..jakiś komunikacik będzie? będą zmiany czy zostaje po staremu? będą się udzielać czy tylko modzić i zgarniać kaskę za reklame ...będą jakieś słowa wstępu itp?
    tez jestem ciekaw. Bo w sumie wypadałoby. Choć zrozumiem jesli firma która to kupi bedzie chciała tylko z tego kosić kasę i uzna przywitanie się za zupełnie zbędne. Wszak kupili to dla kasy a nie dla nas

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stock Zobacz posta
    tez jestem ciekaw. Bo w sumie wypadałoby. Choć zrozumiem jesli firma która to kupi bedzie chciała tylko z tego kosić kasę i uzna przywitanie się za zupełnie zbędne. Wszak kupili to dla kasy a nie dla nas
    Myślę że bardzo dalece i niesprawiedliwie spłycasz sprawę. Dzięki Jarkowi CanonBoard to zupełnie inne miejsce niż dawniej .
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

Piotrze, dziękuje za wszystko i powodzenia !
    pozdrowienia
    drHardware. Moje zdjęcia zdradzają raczej dokumentalny charakter niźli artystyczny...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Myślę że bardzo dalece i niesprawiedliwie spłycasz sprawę. Dzięki Jarkowi CanonBoard to zupełnie inne miejsce niż dawniej .
    skądże znowu. Po prostu nie wiem kto kupił. Strona www kupującego jakby sprawy nie wyjaśnia. Na CB mnie nie ma bo tak Żeby nie tłumaczyć zbyt wiele. Ale jak widze po poście wyżej - coś zostało napisane

PS - teks napisany jedynie dla wyjaśnienia "spłycania sprawy" przed przeczytaniem postu fomag
    Ostatnio edytowane przez stock ; 17-12-2012 o 22:35

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darkmajin Zobacz posta
    Wywołany piszę na szybko, bo czytać posty i pisać odpowiedzi trudno jednocześnie.

1. Forum jest jakie jest, nie będzie nie wiadomo jakiej rewolucji czy końca świata. Zmiany przyjdą, ale powoli, rozważnie i po wysłuchaniu co powinno się poprawić/ulepszyć w pierwszej kolejności. Na razie po staremu, musimy ogarnąć to co jest.

2. Komunikat jakiś formalny uważam za zbędny, ale prawda, zbiorę wszystkie informacje w jeden post, łatwiej się z tym zapoznać niż wyłuskiwać z poszczególnych wypowiedzi. Podtrzymajmy dobrą atmosferę, bez formalności

3. Pierwsza zmiana, jeszcze w tym roku zapewne, to przenosiny na nowy serwer. Niestety obecny usługodawca nie był w stanie zmienić płatnika faktury... kazał zmienić serwer. Chcą to mają, trochę roboty a maszyna będzie szybsza choć obecna ma zapas.

Druga zmiana to modernizacja silnika forum. Ten jest sprzed 5 lat, nowy oferuje kilka ciekawych możliwości dla użytkowników i ułatwień dla moderacji. Ponadto trzeba go w 100% spolszczyć i dostosować do obecnych trendów typu logowanie przez Facebook'a itp.

4. Będą się udzielać. Na pewno nie kilkanaście godzin na dobę, ale będą. Z naszej strony tzn. ze strony 'Fomag sp. z o.o.' ze 3 osoby będą się udzielać, osobne nicki aby każdy odpowiadał za to co pisze . Oczywiście mamy inną robotę na etacie (z czegoś trzeba żyć), ale poświęcimy dużo czasu na forum.

5. Co do komercji, pieniędzy itd. Ten zarzut czy obawa pada często. Dla rozjaśnienia - forum nie jest maszynką do zarabiania pieniędzy. Gdyby chodziło o pieniądze to na prawdę wiem jak lepiej zainwestować je dla uzyskania lepszego zwrotu z inwestycji... Jestem szalony? Nie, raczej chcę zrobić coś takiego abyście za 5 czy więcej lat także i mnie dziękowali za rozwój forum jak stwierdzę, że nie daję rady i wydeleguję kogoś do odpowiadania z nick'a 'fomag'... czy coś w tym rodzaju.

Ciężko sensowne pieniądze wyciągnąć z forum, żeby nie powiedzieć "nie da się". Te kwoty które można uzyskać pozwolą co najwyżej na bieżące koszty (serwer, czas ludzi, wynagrodzenie ludzi modernizujących/rozwijających stronę forum/silnik forum, reklamę forum itd.)

To prawda, moim celem jest odrobienie ceny zakupu, czyli wyjście na prostą. Mam nadzieję, że to w ogóle będzie możliwe... i nie łudzę się że to nastąpi szybko - to zajmie lata.
    Jednak przez ten czas będziemy inwestować w forum. Aby walczyć z odpływem użytkowników do Facebooka to musimy pokazywać fajne treści i narzędzia (silnik forum, nowoczesny wygląd itp.).

Jak już wyjdzie się na prostą, to chętnie znaczną część zysku przeznaczę na promowanie użytkowników forum jako fotografów czyli organizując wystawy ich prac, współfinansowanie albumów itp.
    (Ale o tych pomysłach to za dłuższą chwilę.)

Tak, pojawi się kilka reklam, pewnie po prostu Google Adsense, ale rozsądnie z ilością. Tylko klikajcie proszę a szybciej jakiś % wrzucimy do wspólnej świnki

c-man
    Gość

Domyślnie

Dzięki Piotrze i wszystkiego dobrego!

Domyślnie

Piotrze, cieszę się, że będziesz miał mniej stresów z tym tematem i będziesz mógł spokojniej żyć zdrowiej ale mam niewielkie obawy na temat zmiany forum, bo to zawsze wiąże się z pieniążkami, więc i komercjalizacją forum. Mam nadzieję, że tak nie będzie. Nie będę pisał jak niektórzy poprzednicy, że w końcu jesteś po naszej stronie czy wśród nas bo byłeś caly czas. Pamiętam jak to było na warsztatach, plenerach, na wspólnym wyjeździe do Londka hihi itp., te rodzinnie i przyjacielskie klimaty. Było naprawdę świetnie i brakuje mi tego baaardzo. Ale zdrowie najważniejsze, więc odpoczywaj chłopie teraz i mam nadzieję, że się jeszcze spotkamy
    Forum niech będzie nadal elementem codzienności każdego z nas, bo zaglądamy tu codziennie po kilka razy, więc oby nie było wielkich zmian, ewentualnie na plusy

Domyślnie

Dziękuję...
    D800 2xD700 14...200 f2.8, 85f1.4, S14f2.8, 35f2,

Domyślnie

Również przyłączam się do podziękowań, w moim przypadku za chwile minie tutaj 4 lata. I choć może zbyt aktywnie się nie udzielam to jestem praktycznie codziennie. Miło mi było również poznać ciebie osobiście, mam nadzieję że będzie jeszcze niejedna okazja do takiego spotkania. Dużo zdrowia! Oby teraz bez forumowych obowiązków a z samymi przyjemnościami było o nie łatwiej!
    ---
    Oper

Strona 3 z 19 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów