Close

Strona 8 z 15 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 145

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez freefly Zobacz posta
    A co za problem? Podaj adres Erie, to w poniedziałek zjawi się w Ciebie kurier po Twój "aparacik" i pojedzie do serwisu.
    Ktoś dziewczynie zrobił głupi kawał, a tu heca na całą Polskę.
    Wierzysz w to co napisałeś? Czyli podsumowując Twe rozumowanie:
    - baba sobie ubzdurała, że jakiś gość z agencji PR pracującej dla Nikona zapewni jej darmową naprawę, a to był zwykły żart jakiegoś jej znajomego
    - tenże znajomy wysłał do niej kuriera posiłlkując się umową Nikona z kurierem (nic nie płaciła za wycieczkę aparatu do serwisu, bo zaraz by o tym jazgotała)
    - Nikon trzymał aparat przez dwa miesiące w serwisie i każe babie za naprawę zapłacić
    - baba się oburza i pisze nieuzasadniony paszkwil na temat Nikona i robi im czarny PR

i jeszcze Nikon (ten sam, który sądem groził twórcy żółtego serwisu) jej tym sądem nie groził? gdyby tak było jak sądzisz to już dawno by ją prawnicy Nikona zjedli żywcem (echo tej sytuacji się ładnie będzie czwawką odbijać)

aha, a w krasnoludki i elfy dalej wierzysz?
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Profile dużych firm na FB prowadzą zewnętrzne agencje reklamowe. Niestety ktoś się wychylił i obiecał blogerce darmową naprawę. A ta zrobiła z tego aferę, i jeszcze jest zdziwiona, że za naprawę aparatu, który miał premierę w 2004 roku serwis chce więcej niż za używane egzemplarze na Allegro.

Domyślnie

Do obrońców Nikona i agencji.

Ze strony Nikona.
    http://www.facebook.com/NikonPolska

Dość, że konkursy powygrywali, to jeszcze im się w głowach poprzewracało i chcą darmowe nagrody.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Witam,
    Czy Państwo zamierzają wogóle wysłać nagrody przyznane w konkursie "Jestem w blasku fleszy..." przecież to tylko wpływa na wizerunek firmy. Były moje maile bez odpowiedzi, po miesiącu z Państwa strony informacja telefoniczna że czekacie na nagrody, ale czy firmę NIKON naprawdę nie stać na 10 aparatów??? zamiast radości po wygranej w takim konkursie laureat czuje tylko niesmak... nie mówiac już o fakcie że wogóle nie wierze że ten konkurs miał wyłonić zwycięzców którym przeznane zostaną nagrody... po prostu czysty marketing i brak nagród.
    Pozdrawiam,
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Ponad miesiąc temu zostałam laureatką konkursu "Jestem w blasku flaszy", do tej pory, pomimo podania wszelkich danych niezbędnych do przesłania nagrody nie otrzymałam jej. A Nikon oczywiście obiecywał skontaktowanie się ze mną i do tej pory milczy.
    Chciałabym zapytać Nikon, kiedy macie zamiar wysyłać nagrody do laureatów?
    Ponadto jeśli są wśród Was laureaci tego samego konkursu to chciałabym dowiedzieć się czy już otrzymaliście wygrane aparaty, czy też jeszcze czekacie na jakikolwiek kontakt ze strony Nikon?
    Nikon Polska proszę o kontakt ( adres mailowy, nr telefonu) do osoby odpowiedzialnej za wizerunek firmy oraz o te same dane do osoby odpowiedzialnej za Organizację konkursu "Jestem 150 000 fanem". Szkoda, że taka Firma niszczy swój własny wizerunek brakiem odpowiedzialności... Są pewne reguły, których należy przestrzegać. Dla mnie jest to już jawna kpina. Aż się boję, co mnie może czekać, jeśli mój aparat Waszej Firmy ulegnie awarii ... Pozdrawiam.
    Nie wiem czy Nikon sobie jaja robi z wszystkich grających w ich konkursach? Zostałam laureatem w konkursie Nikon Jestem Dzieckiem, który miał miejsce 2 MIESIĄCE TEMU a nagrody ani widu, ani słychu mimo komentarzy i wiadomości...
    Nikon Polska Kochani czy wiadomo coś na temat wyników z konkursu "JESTEM 150 000 Fanem"? Wyniki miały być do 8 października, a tymczasem dalej ich nie ma. Z góry dziękuję za odpowiedź i życzę miłego dnia.
    ‎26 września dostałem maila (na którego odpisałem) z treścią:

"miło nam poinformować, że zgłoszona przez Ciebie praca została wyróżniona przez jury w konkursie JESTEM DZIECKIEM. W związku z tym prosimy o przesłanie danych adresowych oraz telefonu kontaktowego dla kuriera w celu wysłania nagrody konkursowej."

i cisza. Coś się dzieje w tej sprawie?
    Ostatnio edytowane przez Władca Pixeli ; 16-12-2012 o 03:00
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Ja nie bronie Nikona bo polski oddzial to chyba teleportowali z Melmak, dziwi mnie tylko stawanie murem za "pokrzywdzona duszyczka" ktora w kazdym wywiadzie jakiego udziela podaje coraz inne informacje. Mial byc serwisant, pozniej okazalo sie ze to ktos z fejsa, jednak na prawde to byl ktos kogo zna itp itd
    Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniach” W.B.Yeats

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eskimos Zobacz posta
    Ja nie bronie Nikona bo polski oddzial to chyba teleportowali z Melmak, dziwi mnie tylko stawanie murem za "pokrzywdzona duszyczka" ktora w kazdym wywiadzie jakiego udziela podaje coraz inne informacje. Mial byc serwisant, pozniej okazalo sie ze to ktos z fejsa, jednak na prawde to byl ktos kogo zna itp itd
    Eskimosie, na pewno był to ktoś kto był w stanie obiecać w imieniu Nikona lub przynajmniej obsługującej go agencji tą naprawę. Inaczej jak już napisałem wcześniej Nikon już dawno wystosowałby oficjalne pismo, że to nie oni i zażądał by od blogerki sprostowania oraz zadośćuczynienia.

Jak jednak pokazał Władca nawet konkursy na facebooku organizowane prez samych siebie mają w ...., więc niech dalej budują swoją markę w ten sposób. Stacza się coś ten Nikon, oj stacza. A taka marka "Premium" miała być i wogóle (przynajmniej wg własnego samozachwytu za taka sie uważają).

Może za chwilę ten geniusz PR z agencji Walk cośtam znów napisze ładnego posta na swoim blogu jak kiedyś przy akcji z polishnikonservice - tak sie fajnie te brednie czytało .
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli Zobacz posta
    Do obrońców Nikona i agencji.
    Nikon Polska Kochani czy wiadomo coś na temat wyników z konkursu "JESTEM 150 000 Fanem"? Wyniki miały być do 8 października, a tymczasem dalej ich nie ma. Z góry dziękuję za odpowiedź i życzę miłego dnia.

Taki mały OT - ciekaw jestem jak to się zakończy, bo dwa dni temu dostałem maila właśnie od firmy Walk.pl z prośbą o podanie danych adresowych do przesłania nagrody.... ciekawe czy też będę czekał 2 miesiące

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mini21 Zobacz posta
    Taki mały OT - ciekaw jestem jak to się zakończy, bo dwa dni temu dostałem maila właśnie od firmy Walk.pl z prośbą o podanie danych adresowych do przesłania nagrody.... ciekawe czy też będę czekał 2 miesiące
    Ale z tego co widzę, to już ponad 2 miesiące czekasz
    Być może Nikon wierzy w przepowiednie i czeka z wysyłka do 21 grudnia
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

No właśnie najlepsze jest to, że nawet nie pamiętam, że w takim konkursie brałem udział a tu mail o "wyróżnieniu w konkursie", ale co tam, ja mam słabą pamięć.
    To ja już serio nic nie kapuje...
    Co ciekawe, jak wpisałem tytuł tego konkursu, wygooglowało mi stronę do aplikacji na FB i wszystko można wypełnić, tak jakby konkurs nadal trwał, choć w regulaminie podana jest data 28 września

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mini21 Zobacz posta
    No właśnie najlepsze jest to, że nawet nie pamiętam, że w takim konkursie brałem udział a tu mail o "wyróżnieniu w konkursie", ale co tam, ja mam słabą pamięć.
    To ja już serio nic nie kapuje...
    Co ciekawe, jak wpisałem tytuł tego konkursu, wygooglowało mi stronę do aplikacji na FB i wszystko można wypełnić, tak jakby konkurs nadal trwał, choć w regulaminie podana jest data 28 września
    Sądzę, że Dostaniesz "Misiowy" (taki z filmu, wiadomo jakiego) puchar z wygrawerowanym "Za zajęcie pierwszego miejsca". Tak na zachętę.

Domyślnie

W "wybiórczej" cos napisali o blogerce i tej sprawie:

Segritta kontra Nikon. O blogoszantażu, blogożebractwie i wybujałym ego

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...oszantazu.html
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Strona 8 z 15 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów