Wydaje mi sie ze jakies tam zielone pojecie mam. W koncu fizyki jednak w szkolach ucza. Elektronikiem nie jestem, elektrykiem tez, ale Pana obliczenia sa bardzo zgrubne, bo testy sprzetu komputerowego pokazuja znacnzie wieksze moce kart graficznych. Wszystkie testy, nie tylko wybrane. Zuzycie pradu w tym samym zestawie z i bez karty graficznej jest bardzo rozne ( oczywiscie mowie o full load ) i dosc latwe do zmierzenia.Co z tego kiedy może jest Pan znakomitym programistą, ale nie ma Pan pojęcia zielonego o "prądzie".
Alez on nie pisze glupot. Pomijajac ze to benchmark.pl. Przedstawil tylko, ze w iddle caly ten komputer pobiera 100W. Pamietajmy, ze caly sprzet komputerowy umie dostosowywac sie, obnizac zegary, napiecia, usypiac cale rdzenie, etc aby oszczedzac prad. Taki pobor w iddle mnie zupelnie nie dziwi.Płacą Panu za pisanie takich głupot czy jak? Wyciągnął Pan chyba największego potwora jaki jest i do tego kręconego. A i tak napisane wyraźnie: "Poniższe wartości dotyczą całej platformy testowej (oprócz monitora, głośników, drukarki, itd.)." Czyli to nie karta ciągnie 100W w idle tylko cały komputer z tą kartą. Dokładnie tak jak napisałem kilka postów wyżej: "W praktyce typowy pecet ciągnie 50-70W jak względnie oszczędny, do 120-150W jak bardzo nieoszczędny."
Dalej mamy pobor mocy pod obciazeniem w grach ( czyli nie maksymalnym. ) 352W. Nie jest to kosmos, ale malo tez nie. A ten Radeon wcale nie jest najwieksyzm potworem. To zwykla pojedyncza karta... 7990 albo GTX 690, to mozna powiedziec potwory.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami