Szukaj
Fatalny rezultat dla "Sensitivity metamerism index" http://www.dxomark.com/index.php/Cam...e/Canon/EOS-6D
5D: 84
5D2: 80
5D3: 74
6D: 69
Osłabili filtereczki coby hi-hi-iso gładziutkie było :-/
Czym dalej tym lepiej,to może niech tak nie osłabiają bo za dobre będą?
Nie interesuje mnie Leica,miałem D3,D3s,D3X teraz mam D4,a i tak sobie kupie 6d na spacery z wnukiem i wedrówki po górach,bo bez wzgledu na słupki,wykresy itp,moje prywatne testy (krótkie) mówią mi,że do takich moich potrzeb jest może nie idealny ale OK.pozdr.teorytyka gawedziarza...
No bo przecież dxomark to wyrocznia, a syntetyczne testy, cyferki, wykresiki, dekielki, czarne dziury wyciągane po 10ev najbardziej świadczą o przydatności aparatu![]()
pozdr
nie ma co sie unosic emocjami... wykresiki dxomark pokazuje tak naprawde granice osiagow jesli chodzi o sensory itp. itd., a zupelnie osobna sprawa jest to, ze matryce w obecnych puszkach wystarczaja az nadto do wiekszosci zastosowan foto
natomiast pokazuja tez jedno... ze Nikon jesli chodzi o osiagi matryc cisnie mocno do przodu, a Canon jakby stal jednak w miejscu
Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120
Skontaktuj się z nami