Close

Strona 4 z 67 PierwszyPierwszy ... 234561454 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 669

Wątek: Canon EOS 6D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirekkania Zobacz posta
    Z jakości obrazu cięzko zrezygnować. Dlatego Canon będzie miał swoich klientów nawet, kiedy konkurencja robi lepsze, szybsze, celniejsze i mniej bandingujace aparaty.
    .
    A mi się wydaje że co poniektórzy się zatrzymali w czasie dobre pięć lat temu, kiedy to Canon faktycznie w jakości obrazka przodował i konkurencję odstawiał (głównie w jego jakości na wyższych czułościach) i jako jedyny oferował korpus z klatką 35mm. Od tego czasu upłynęło już jednak trochę wody w Wiśle i nie chodzi o to że Canon obrazuje źle bo tak nie jest, ale z pewnością nie lepiej od konkurencji. Kwestie subiektywne pomijam. Jednemu bardziej pasuje Canon, innemu Sony, jeszcze innemu Nikon czy Pentax. Ale opowieści o jakieś magicznej jakości obrazka.... można sobie chyba darować
    Ostatnio edytowane przez Bechowiec ; 29-09-2012 o 15:18

Domyślnie

Masakra, z tymi - kolejnymi, którymi już? - przepychankami która prawda jest prawdziwsza i która firma jest jedna najlepsza we wszystkim. Bez sensu.
    Ale nie ważne, do 6D wracając.
    Mając okazję trochę się nim pobawić (oczywiście wersją przedprodukcyjną i co bardziej oczywiste pstrykając nie na swoich kartach), muszę przyznać że aparat jest ciekawy.
    Jest na prawdę lekki i nieduży - szczególnie w połączeniu z 40/2.8 daje naprawdę kompaktowe wymiary. Jak dla mnie, iso 6400 spokojnie używalne, 12800 jak najbardziej akceptowalne - choć testów żadnych nie przeprowadzałem - ot pstryki pod chmurką subiektywnie oceniane. Wrażenie na mnie też zrobił tryb cichy - nie to co w moim d300s. Zaryzykuję stwierdzenie, że w normalnych warunkach (jakieś tam niewielkie hałasy otoczenia) z odległości 2-3m kłapanie lustrem staje się niesłyszalne, neutralne, "zlewa się z otoczeniem". W określonych sytuacjach fajna rzecz.
    O wadach w spec. nie piszę, mniej lub bardziej są punktowane od kilku stron. Ogólnie, wg mnie fajny aparat na który sądzę będzie sporo klientów, szczególnie jak cena spadnie poniżej 7k zł. 5DmkII oczywiście zdjęcia dalej robi, ale za chwilę zapasy się wyprzedadzą i jako nowego go nie będzie.
    I żeby nie było, o zakupie tego aparatu nawet myślał nie będę - w obecnym mam wszystko co jest mi na razie potrzebne
    Wychowany na Fuji...

Obecnie - "jedną nogą" w Nikonie... =]

Domyślnie

Poszło do piachu około 70 postów.
    Zostańmy w temacie Canona 6D.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

A jak z AF ? Lepszy niż 5d ?
    2001-DSC-P3,A95,A510,d50,d70s,d80,d300,x100,5d,omd,x100s, T28-70,T17-50,N70-200,S30,P20,

Domyślnie

Czy ten jotpeg może kłamać? Na razie nie widać bandingu, może w końcu coś poprawili.

Domyślnie

ja oglądając pierwsze sample ze strony canona doszedłem do wniosku, że będzie to najlepiej obrazujący canon na rynku
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Pojawila sie cena w HK - 6500pln (ale pewnie bedzie taniej za chwile).

Strona 4 z 67 PierwszyPierwszy ... 234561454 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów