Close

Strona 30 z 293 PierwszyPierwszy ... 2028293031324080130 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 2925

Domyślnie

Cichy w takim razie powrót do canona ?
    http://www.kubakoziol.pl - moja pasja, fotografia pejzażu

Domyślnie

W sąsiednim wątku doszliśmy do prawdopodobnego powodu problemów a AF mianowicie doswietlanie AF z lampy. Dziwne w każdym razie. Canon? Raczej tak, no chyba, ze jeszcze wyprobuje A99
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Oszczędny w słowach Awatar Leon343
    Miasto
    Katowice, Jaworzno

Domyślnie

Mnie też zaskoczył na wyświetlaczu zółto zielony po pierwszych zdjęciach. Ale druga myśl - ładniejszy wyświetlacz.

Domyślnie

Kurcze dziwne... Ja zawsze robię RAWy więc jakiś tam zafarb na podglądzie mi nie przeszkadza, robiłem d600 dużo w różnym świetle no i rzeczywiście jakby AUTO WB działał gorzej - na aparacie wyglądało słabo ale potem na kompie w LR super.... i jakoś łatwiej mi się osiąga co chce. Co do twojej sesji to czy testowałeś Tamron 28-75 w takim słabszym świetle? Jak wtedy działa AF??
    D600 S10-20 N50 T28-75 N70-300VR SB900 YN460II

Domyślnie

Czekam na smaple od Cichego , co do a99 to jest naprawdę super sprzęt af boski , ergonomia poprawna tylko ten wizjer

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    W sąsiednim wątku doszliśmy do prawdopodobnego powodu problemów a AF mianowicie doswietlanie AF z lampy. Dziwne w każdym razie. Canon? Raczej tak, no chyba, ze jeszcze wyprobuje A99
    miałem taki problem z sb800 i N35/1.8 totalnie świrowała bez wspomagania z lampy ok, wymieniłem obiektyw jest ok
    A7mk2 Zeiss 24-70/4 Sony G 70-200/4 v35/1.4,v50/1.1 FM2 Z50/1.4

Domyślnie

Kolorystyka - praktycznie na wszystkich zdjęciach to samo:

www.kubacichocki.pl/koszyk/test.jpg

Raw po wywołaniu w LR. Lepszego balansu bieli nie udało mi się ustawić.

Domyślnie

1. Żółtaczka i zielenie widoczne na LCD nie zniknęły na komputerze. Nie będę się chyba potrafił do tego przyzwyczaić. Cięzko mi wyprowadzić taki kolor skóry, jak w Canonie. Może to wina temperatury SB-910? W Canonie używałem Metza i skóra była bardzo OK. Ale robiłem dużo zdjęć bez lampy i tam też jest słabo.

Jestem szczerze mówiąc nieco zaskoczony, bo w świetle dziennym matryca produkuje fajne kolory, a w sztucznym jak na mój gust nie do przyjęcia.

O ile do działania AF i ergonomii (uchwyt) można się przyzwyczaić i jakoś z nimi radzić (korekta AF i pasek nadgarstkowy) to matryca i kolory dla mnie są sprawą pierwszorzędną. Nie będę się potrafił przekonać do obróbki rawów z Nikona
    Ale mi namieszałeś w głowie. Cały czas miałem nadzieję, że kolory skóry w słabym świetle są lepsze niż w D700, ale nikt do tej pory nic takiego nie pokazał, a Ty piszesz, że jest do bani. Chyba pomyślę o C MK III. Jak dla mnie C jest w tym momencie optymalnym body, tylko nie wiem jak z AF oraz jak wiadomo zmiana systemu to niezłe plecy finansowe. Przerabiałem to juz dwa razy.
    Elliot Erwitt - mój MISTRZ !!!
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Kolorystyka - praktycznie na wszystkich zdjęciach to samo:

www.kubacichocki.pl/koszyk/test.jpg

Raw po wywołaniu w LR. Lepszego balansu bieli nie udało mi się ustawić.

Może ja się nie znam ale co Tobie się nie podoba w tym kolorze skóry? Miałem d200, d300, d700 i jeśli to co widze jest wyplute z d600 bez większych korekcji to chyba nie jest tak źle.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez A_S_T_O_R Zobacz posta
    Może ja się nie znam ale co Tobie się nie podoba w tym kolorze skóry? Miałem d200, d300, d700 i jeśli to co widze jest wyplute z d600 bez większych korekcji to chyba nie jest tak źle.
    W wolnej chwili poszukam podobny kadr z Canona i dam do porównania, choć nie wiem, czy takie działanie będzie miało większy sens, bo wietrzę cięcia moderatorskie

Strona 30 z 293 PierwszyPierwszy ... 2028293031324080130 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów