Cichy w takim razie powrót do canona ?![]()
Szukaj
Cichy w takim razie powrót do canona ?![]()
http://www.kubakoziol.pl - moja pasja, fotografia pejzażu
W sąsiednim wątku doszliśmy do prawdopodobnego powodu problemów a AF mianowicie doswietlanie AF z lampy. Dziwne w każdym razie. Canon? Raczej tak, no chyba, ze jeszcze wyprobuje A99![]()
O obiektywach wiem prawie wszystko![]()
Mnie też zaskoczył na wyświetlaczu zółto zielony po pierwszych zdjęciach. Ale druga myśl - ładniejszy wyświetlacz.![]()
Kurcze dziwne... Ja zawsze robię RAWy więc jakiś tam zafarb na podglądzie mi nie przeszkadza, robiłem d600 dużo w różnym świetle no i rzeczywiście jakby AUTO WB działał gorzej - na aparacie wyglądało słabo ale potem na kompie w LR super.... i jakoś łatwiej mi się osiąga co chce. Co do twojej sesji to czy testowałeś Tamron 28-75 w takim słabszym świetle? Jak wtedy działa AF??
D600 S10-20 N50 T28-75 N70-300VR SB900 YN460II
Czekam na smaple od Cichego , co do a99 to jest naprawdę super sprzęt af boski , ergonomia poprawna tylko ten wizjer
Kolorystyka - praktycznie na wszystkich zdjęciach to samo:
www.kubacichocki.pl/koszyk/test.jpg
Raw po wywołaniu w LR. Lepszego balansu bieli nie udało mi się ustawić.
O obiektywach wiem prawie wszystko![]()
Ale mi namieszałeś w głowie. Cały czas miałem nadzieję, że kolory skóry w słabym świetle są lepsze niż w D700, ale nikt do tej pory nic takiego nie pokazał, a Ty piszesz, że jest do bani. Chyba pomyślę o C MK III. Jak dla mnie C jest w tym momencie optymalnym body, tylko nie wiem jak z AF oraz jak wiadomo zmiana systemu to niezłe plecy finansowe. Przerabiałem to juz dwa razy.
Elliot Erwitt - mój MISTRZ !!!Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Skontaktuj się z nami