Close

Strona 109 z 223 PierwszyPierwszy ... 95999107108109110111119159209 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 081 do 1 090 z 2222

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Edit - nie 10 lat a 7.
    Toż napisałem 'niedługo'.

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    przyznam, że od 4 lat nie zrobiłem nim zdjęcia
    Ale z tego, co kiedyś pisałeś, to Ty już w ogóle niewiele zdjęć robisz. Prawdę powiedziawszy, to nie pamiętam, żebym ostatnio jakieś widział, a szkoda. Wstaw jakieś dobre do wątku, żeby ludzie widzieli, że się jeszcze da

Cytat Zamieszczone przez stachumuszel Zobacz posta
    Dla osoby znającej ograniczenia tej puszki to świetny aparat.
    Wiesz, ja coraz częściej uważam, że jest odwrotnie. Jest takie fajne powiedzenie: "Kiedy wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, wystarczy że przyjdzie ktoś, kto tego nie wie i to zrobi" Ja jakoś nigdy nie widziałem w fotografowaniu tym aparatem walki z ograniczeniami. Przypuszczam, że gdyby ludzie po prostu brali aparat i robili nim zdjęcia, D200 zaspokoiłby Z NAWIĄZKĄ potrzeby sporej większości użytkowników tego forum. A ich klientów - jeśli istnieją - już tym bardziej
    Ostatnio edytowane przez Kartofelinder ; 05-12-2012 o 14:21

Domyślnie

Zdjęć robię coraz mniej. Albo inaczej - robię coraz mniej sesji, ale na sesji za to robię więcej ujęć. Nie liczę dokładnie, ale rocznie robię miedzy 10 a 20 tys zdjęć. Bliżej 20 tys.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Kurde, ja w sumie zrobiłem jakieś 25 tys zdjęć O_O

Masz jakieś ulubione z D200?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stachumuszel Zobacz posta
    Ja niedawno sprzedałem swojego D200. Dla osoby znającej ograniczenia tej puszki to świetny aparat. Trochę mi się tęskni, obiecałem sobie, że go nie sprzedam. Ale na moje amatorskie focenie trzy aparaty to stanowczo za dużo.
    Cytat Zamieszczone przez Kartofelinder Zobacz posta
    Wiesz, ja coraz częściej uważam, że jest odwrotnie. Jest takie fajne powiedzenie: "Kiedy wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, wystarczy że przyjdzie ktoś, kto tego nie wie i to zrobi" Ja jakoś nigdy nie widziałem w fotografowaniu tym aparatem walki z ograniczeniami. Przypuszczam, że gdyby ludzie po prostu brali aparat i robili nim zdjęcia, D200 zaspokoiłby Z NAWIĄZKĄ potrzeby sporej większości użytkowników tego forum. A ich klientów - jeśli istnieją - już tym bardziej
    Po krótkim namyśle przyznaję Ci rację.
    Pozdr.
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

A ja używam D200 (mimo posiadania D3 i D800) dwa razy w miesiącu. Jest to obecnie dla mnie specjalistyczny sprzęt do pewnego rodzaju zdjęć w studio.
    Robię cyklicznie sesję gdzie nie jest wymagana duża rozdzielczość a ważny jest kolor (ciała -skóry) mam gotowe jpg z prosto z puchy ,które nie wymagają jakiejkolwiek obróbki .W żadnym innym nikonie nie udało mi się uzyskać takiego obrazka, D800 jest tu najbliżej,ale to nie jest to samo .Jak dla mnie używalne tylko iso 100 (od 200 szumi.Podobny obrazek dają stare przystawki średnioformatowe (mam na myśli kolorystykę) .
    Myślę nawet o zakupie drugiego D200 i zrobienie z niego D200E jako profesjonalnego sprzętu do pewnych zastosowań.
    Czy ktoś spotkał się z czymś takim tzn D200 z wywalonym filtrem przed matrycą ?

Domyślnie

Tak, dawno temu, jak D200 robił zdjęcia , tzn gdy to był aktualnie robiony model Dxxx był taki temat na forum. D200 ma silny filtr AA, więc to było sensowne. Filtr usuwała jakas firma, wstawiając w to miejsce "szybkę".
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

I jaki był efekt?
    D200 | N35

Domyślnie

A do studia kolorystyka skóry i ogólnie kolor lepszy z D200 czy D2x? Do D700 wgrywano zawsze profile z D2x właśnie, co mi sugeruję tą puszkę, ale D200 też ludzie chwalą, miałem ją, ale zdjęć w studiu nie robiłem, ani tym bardziej nie porównywałem z D2x...
    ;]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kamil_ols Zobacz posta
    I jaki był efekt?
    Podobno dobry, choć czasami była mora.
    Nie wiem czy ktoś z forum to zrobił, w każdym razie nie pamiętam by ktoś od nas wrzucał zdjęcia. Za to były linki do zdjęć wykonanych przez takie body aktorstwa różnych "zagraniczniaków".
    Cytat Zamieszczone przez Aeon88 Zobacz posta
    A do studia kolorystyka skóry i ogólnie kolor lepszy z D200 czy D2x? ...
    Wiesz, że porównywalnie.
    PS. Ja też do D700 wgrałem profil z D2x

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sapphiron Zobacz posta
    Porównywanie 40d do 5dmk1 to małe nieporozumienie zupełnie inna ergonomia...
    na czym polega ta inszość ? z zewnątrz oba korpusy są bardzo zbliżone

Strona 109 z 223 PierwszyPierwszy ... 95999107108109110111119159209 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów