Close

Strona 108 z 223 PierwszyPierwszy ... 85898106107108109110118158208 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 071 do 1 080 z 2222

Domyślnie

Nie przesadzajmy. Jeśli człowiek się orientuje w robieniu zdjęć to co by mu dali to zrobi to dobrze. Ja miałem też w rękach canona a tępo wyszło dobrze, zero problemów. Tamto body obsługuje się tragicznie prosto...

Domyślnie

D200+T17-50/2.8+lampka da rade. N35 na DX bedzie za wasko. Pamietaj aby naswietlac na prawie max prawa strone histogramu. No i oczywiscie NEF, bo WB napewno bedzie do poprawy.

P.s. Swego czasu zawodowi fotografowie bedacy w systemie Nikona fotografowali takim zestawem.
    Ostatnio edytowane przez stachmuszel ; 17-05-2012 o 19:21
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siwyozzman Zobacz posta
    ...Nie podejrzewam żebyś miał na dłużej możliwość pożyczenia canona 5d a pójście na wesele z nieznanym sobie aparatem i to na dodatek z innego systemu to sepuku
    ...
    Potwierdzam, Canonem nie idzie robić zdjęć
    Tak serio to wypożyczyłem C40d jako support i w ogóle nie mogłem się połapać, lcd dupne, cholera wie, czy zdjęcie ostre, czy dobrze naświetlone i takie tam. Ale ten model tak ma. walnąłem na sesji chyba tylko tuzin zdjęć 70-200 f/4 L, i wolałem manualną 85 na moim d300s.

Wracając do d200, to z lampką konieczność. Niestety przy ISO800 są brzydkie ciapki w cieniach. Trochę trzeba pogrzebać w odszumianiu.

Ale skoro jesteś jako dodatkowy fotograf, to właśnie podepnij 35 1.8, lub jak masz 50 1.8 i cykaj fajne zbliżenia twarzy, emocje przy życzeniach, uśmiechy przy toastach, wygłupy przy tańcach. Po co masz robić te same ujęcia co fotograf wynajęty, co? no i światło 1,8 pomoże ci nie wchodzić w wysokie iso.
    Ja bym tak zrobił - ciekawiej się to ogląda.
    Ostatnio edytowane przez Grygolas ; 17-05-2012 o 19:28
    X-E2 Fujinon [35 1,4 , 60 2,4]
    flickr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grygolas Zobacz posta
    Tak serio to wypożyczyłem C40d jako support i w ogóle nie mogłem się połapać, lcd dupne, cholera wie, czy zdjęcie ostre, czy dobrze naświetlone i takie tam.
    Porównywanie 40d do 5dmk1 to małe nieporozumienie zupełnie inna ergonomia...

A od sprawdzenia czy dobrze naświetlone jest histogram

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sapphiron Zobacz posta
    Porównywanie 40d do 5dmk1 to małe nieporozumienie zupełnie inna ergonomia...

A od sprawdzenia czy dobrze naświetlone jest histogram
    Coś na kształt histogramu tam było
    Nie chcę wywoływać wojen, po prostu potwierdzam że z marszu nie idzie innym systemem sprawnie robić zdjęć.
    X-E2 Fujinon [35 1,4 , 60 2,4]
    flickr

Domyślnie

Dzięki za odzew. Tak też się spodziewałem, że d200 będzie musiał współpracować z lampką, a z Nissinem bywa różnie. Przejdę się do kościoła któregoś dnia bliżej terminu i spróbuję sił w polu.

Co do obsługi Canona to nie byłoby problemu, bo Nikoniarzem jestem od jakiegoś półtora roku, wcześniej przez ładnych parę lat był C, był i 40d i 1d2 i kilka innych, razem z L-kami i nie-L-kami Niestety 5d nie miałem okazji wypróbować, chociaż zawsze mnie kusił. Z pożyczeniem nie miałbym problemu, bo pożyczałbym od dobrego kumpla, któremu nie robi różnicy czy strzelę 500 klatek czy 2500

Tak czy owak, chciałem znać Wasze zdanie w tym temacie. Sam uważam, że nie ma to jak FF, nawet z plastikową 50/1.8, ale myślałem, że może ze swoimi gratami dam radę...
    FF + szkła

Domyślnie

sama 50mm tez za duzo nie zdzialasz jak bedziesz mial tylko to szklo w kosciele, czasem fajnie bylo by miec szerzej.
    Jak bedziesz robil juz przed kosciolem i bedzie szarowa po zachodzie to warto podniesc iso by troche tla sie zalapalo na ujeciu. wtedy lampa pierwszy plan oswietlisz a tlo wyciagniesz przez wyzsze iso. Jak widac cos tla to zawsze lepiej niz postacie w ciemnosci

Domyślnie

Czy ktoś się jeszcze zachwyca D200?

Niedługo stuknie temu korpusowi 10 lat i przeszliśmy razem długą drogę. Ostatnio dużo na forum gadania o nowych aparatach i o tym, jak to d3/d700 nie nadają się do zdjęć. Wcześniej D700 zrobił to samo z D300, a D300 z D200, a mimo wszystko wciąż robię zdjęcia tym ostatnim, a jednak myślę, że męczę go już wystarczająco długo i coraz częściej sam spoglądam w stronę D800. Nareszcie korpus, który ma przyjemną kolorystykę, a i może dzięki możliwości wyjścia ponad 1600 ISO odkryję coś nowego w fotografii?

D200 chyba nie sprzedam, bo i po co? Zostanie ze mną pewnie do końca, albo oddam go żonie do fotografowania pszczółek

Wstawię jakieś zdjęcie na wysokim ISO

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kartofelinder Zobacz posta
    Czy ktoś się jeszcze zachwyca D200?

Niedługo stuknie temu korpusowi 10 lat i przeszliśmy razem długą drogę.

D200 chyba nie sprzedam, bo i po co? Zostanie ze mną pewnie do końca, albo oddam go żonie do fotografowania pszczółek
    10 lat? faktycznie, długo. Ciągle go mam, ale przyznam, że od 4 lat nie zrobiłem nim zdjęcia (no prawie - kiedyś kilka porównawczo itp).
    U mnie jest to od tych kilku lat body zapasowe i się marnuje. Czy sprzedam - nie wiem. O dziwo myslę nad innym body zapasowym, które by czasem pracowało - tzn D5200 i filmowanie. Zaleta - mam optykę. Albo kupię NEXa - też ma zalety. Wtedy może D200 pójdzie do ludzi - niech ktos sie cieszy robieniem nim zdjęć.

Edit - nie 10 lat a 7.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Ja niedawno sprzedałem swojego D200. Dla osoby znającej ograniczenia tej puszki to świetny aparat. Trochę mi się tęskni, obiecałem sobie, że go nie sprzedam. Ale na moje amatorskie focenie trzy aparaty to stanowczo za dużo.
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Strona 108 z 223 PierwszyPierwszy ... 85898106107108109110118158208 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów