Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez coroner Zobacz posta
    Wolves olej wynalazki. Jeśli lampa, to tylko Nikon albo Metz. Wszystko inne prędzej czy później przestanie Ci wystarczać.
    Poprzesz jakimś konkretnym argumentem? Mam YN565EX, od kilku tygodni testuje razem z SB800 i jedyny minus do brak FP/HSS.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez proszek Zobacz posta
    Poprzesz jakimś konkretnym argumentem? Mam YN565EX, od kilku tygodni testuje razem z SB800 i jedyny minus do brak FP/HSS.
    argumentów jest wiele inny rozkład światła FP to mało ???? po prostu prędzej czy później każdy kończy na systemowej a kupowanie zamiennika drożej wychodzi bo potem go sprzedajesz i kupujesz systemową a można od razu
    Sabinki dwie, Nikony dwa ,nikkory dwa ,tamrony dwa i ryba

WWW-makro widoki itd [/COLOR]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LordRamzes Zobacz posta
    (..._po prostu prędzej czy później każdy kończy na systemowej a kupowanie zamiennika drożej wychodzi bo potem go sprzedajesz i kupujesz systemową a można od razu
    Co do tego kończenia na systemowej, to różnie z tym bywa... Znam takich, który uważają, że C i N powinni zająć się aparatami, a lampy zostawić Metzowi...

A co do YN-565 i SB-800:
    1) lepszy rozkład światła w SB-800, i ogólnie sabinkach - bardziej równomierny.
    2) większa moc w SB-800 - papier wszystko przyjmie, więc producent może pisać co chce... w rzeczywistości wszystkie YN są słabsze od specyfikacji producenta o 10-25%. Najgorzej wypadają YN-46x z TTL...
    3) wykonanie - YN-565 bałbym się upuścić, a SB-800 widziałem nie raz kopane po scenie i nie chciały przestać działać.
    4) stabilność TTL - YN-565 nie jest aż tak powtarzalna
    5) komunikacja bezprzewodowa - nie jest to nagminne, ale są zgłaszane problemy, że YN-565 czasami w ogóle nie reaguje, zarówno z N jak i C.
    Ostatnio edytowane przez GonzoG ; 03-12-2012 o 16:47
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GonzoG Zobacz posta
    Co do tego kończenia na systemowej, to różnie z tym bywa... Znam takich, który uważają, że C i N powinni zająć się aparatami, a lampy zostawić Metzowi...

A co do YN-565 i SB-800:
    1) lepszy rozkład światła w SB-800, i ogólnie sabinkach - bardziej równomierny.
    2) większa moc w SB-800 - papier wszystko przyjmie, więc producent może pisać co chce... w rzeczywistości wszystkie YN są słabsze od specyfikacji producenta o 10-25%. Najgorzej wypadają YN-46x z TTL...
    3) wykonanie - YN-565 bałbym się upuścić, a SB-800 widziałem nie raz kopane po scenie i nie chciały przestać działać.
    4) stabilność TTL - YN-565 nie jest aż tak powtarzalna
    5) komunikacja bezprzewodowa - nie jest to nagminne, ale są zgłaszane problemy, że YN-565 czasami w ogóle nie reaguje, zarówno z N jak i C.
    6. YN565EX - brak AutoFP/HSS; cholera jasny dzień, trza dopalić, a tu brak ISO100, brak odpowiedniego filtra szarego, no ale zawsze to fajna lampa EDYTA: gorzej, jak będzie odpowiednia lampa, a nie będzie odpowiedniego korpusu, dziękujemy Ci Nikonie
    7. YN565EX - brak automatyki własnej, SB800 poradzi sobie z pomiarem światła na każdym aparacie ze stopką;
    8. YN565EX - niewątpliwy plus - pracuje zdalnie w systemie Canona i Nikona, nie trzeba kupować nowych lamp po zmianie systemu; kwestia tylko czy dożyją

Każdy i tak robi jak uważa. Nie moje pieniądze, nie moje wybory. Jeden będzie zadowolony inny nie. My tutaj na forum co najwyżej możemy, w miarę rzeczowo bez haseł typu kup A bo to A, przedstawić za i przeciw, a wybór dalej należy do pytającego.
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez proszek Zobacz posta
    Potestuj ze 2 lata, to może wtedy będziesz mógł powiedzieć, że ta lampa ma tylko jeden minus. Przez kilka pierwszych tygodni to i Tumax wystarczy, póki się nie zacznie ambitniejszych zastosowań.
    FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR

Domyślnie

Ja wyznaję prostą zasadę: pierwsza lampa (lampa do wszystkiego) to tylko systemowa (Nikon, Metz, ew. Di866 II), kolejne lampy z założenia są zdalne więc tam już dobieram to co potrzebuje, bo nie warto przepłacać. Potrzeba 2 lampy zdalne z AutoFP to takie trzeba kupić, nie potrzeba można zanabyć 565EX, czy Di622 II, potrzeba tylko tryb M, to się kupuje YN460 II. Proste i skuteczne.
    Ostatnio edytowane przez adolfik9501 ; 03-12-2012 o 19:52
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez coroner Zobacz posta
    Potestuj ze 2 lata, to może wtedy będziesz mógł powiedzieć, że ta lampa ma tylko jeden minus. Przez kilka pierwszych tygodni to i Tumax wystarczy, póki się nie zacznie ambitniejszych zastosowań.
    Od kilku tygodni mam YN. SB800 dużo dłużej.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów