Aaaa w tabelce na Optycznych nie będzie info o tym, że AF podczas filmowania w wersji 5 jest brzydki i powolny. W wersji 5N jest ładny, płynny i dosyć szybki. W 5R też -znaczy jak w 5N![]()
Szukaj
Aaaa w tabelce na Optycznych nie będzie info o tym, że AF podczas filmowania w wersji 5 jest brzydki i powolny. W wersji 5N jest ładny, płynny i dosyć szybki. W 5R też -znaczy jak w 5N![]()
Czyli wybór to 5N i obiektyw ze stabilizacją. No to jeszcze poczekam na Nikona D5200 i cos z tego trzeba będzie kupic.
Filmy z 5N szumią na ISO 1600 ?
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Witam. Przepraszam za małe zamieszanie ale inaczej nie mogę "uzyskać łączności" - Fatman, nie mogę wysłać do Ciebie wiadomości na PW ponieważ Twoja skrzynka jest pełna. Czy dasz radę "ogarnąć jakoś" ten temat?)
jeszcze zarzuce:
http://www.dpreview.com/products/com...tDir=ascending
Z tego co widziałem na youtube, to 5R i 6 mają szybszy/bardziej nerwowy AF w trakcie filmowania. Mnie bardziej odpowiada ten z 5N. Jest, jakby to ująć, płynny i bez widocznych przeostrzeń. Sympatycznie to wygląda. No ale to wszystko jest kwestia firmware...
Tomek
| tohu wawohu |
5n ISO 1600
http://www.youtube.com/watch?v=XMdhEbAxr-E
NEX- 5R
Dziekuję
To mi wystarczy. Choć w zoomie będę mógł miec przysłonę około 4.0 czyli złapię mniej światła. Ale powinno być OK.
Znalazłem więcej filmików, choc najczęsciej nie podają parametrów.
Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 02-12-2012 o 23:35
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Czy w nexach można filmować w 720 czy tylko w 1080? Na potrzeby rodzinne takie 720 wydaje się być optymalne. Ile wagowo ma filmik w 1080 o długości ok 10 minut?
Zastanawiam się czy nie lepiej zamiast d600 nie kupić jakiegoś nexa. Męczy mnie noszenie tego wszystkiego ze sobą. D700 zostałby do zadań specjalnych a nex byłby na co dzień.
Skontaktuj się z nami