Close

Strona 165 z 2397 PierwszyPierwszy ... 651151551631641651661671752152656651165 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 641 do 1 650 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

A niechże robią tych obiektywów jak najwięcej! Znajdą się chętni i na 16-50/2.8...
    Ale ten, o którym piszecie, to ma być G. Wielkość jak 55-210.
    Stary obrazek:
    http://www.mirrorlessrumors.com/nex-...re-nex-lenses/
    http://www.photographyblog.com/news/...lens_roadmap1/
    Ostatnio edytowane przez ToTom ; 08-11-2012 o 17:02
    Tomek
    | tohu wawohu |

Domyślnie

A kto to taki?

Po trzech tygodniach długiej drogi z Hong Kongu, w końcu do mnie dotarł. Pierwsze co rzuca się w oczy - jakie to maleństwo! Na zdjęcach wyżej porównanie z Nikkorem 35/1.8G oraz z dekielkiem 52mm. Podpięty do Nexa wygląda zabawnie.

Na razie 2 strzały na szybko:

Pierwsze wrażenia - to naprawdę robi zdjęcia! Na pełnej dziurze jest ostro, nie ma żadnego mydełka. Za to kontrast jest bardzo mały, pod tym względem przypomina mi zachowanie 85/1.8D w pełni otwartego. Po przymknięciu nieco lepiej. Szkiełko pod słońce (nawet w tak pochmurny dzień) lubi sobie złapać flarę (w postacie takiej wielkiej, fioletowej plamy - widać to na dachu altanki na pierwszym samplu), przez co kontrast jeszcze bardziej spada. Jest to pewne wyzwanie dla peakingu. Do tego szkiełka ustawiłem sobie peaking na high, mam wrażenie, że aparat dzięki temu pokazuje ostrość minimalnie lepiej. No i generalnie obiektyw stara się ze wszystkiego zrobić kulę, co widać na ostatnim zdjęciu

Czuję, że polubimy się z tym szkiełkiem.
    to be a rock and not to roll

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drdln Zobacz posta
    Czuję, że polubimy się z tym szkiełkiem.
    Trochę się tylko spóźniłeś i mamy chyba najmniej fotogeniczny okres roku, przynajmniej dla toylensów Nie odkryłeś jeszcze wszystkich wad optycznych fujiana, można na tym zrobić doktorat, tyle że - właśnie na tym polega kreatywność tego szkła, trzeba zdać sobie sprawę że wady są tu pozytywną wartością dodaną.

Halloweenian
    Ostatnio edytowane przez MariuszJ ; 09-11-2012 o 14:13

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Komastycznie.

Domyślnie

To nie koma, to meduza
    Pozdrawiam, Damian Nowakowski
    1x1
    Bękarty Kolarstwa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Trochę się tylko spóźniłeś i mamy chyba najmniej fotogeniczny okres roku, przynajmniej dla toylensów
    Zaraz zima, kolejny dobry okres na fajne zdjęcia

Co do wad - już kupując wiedziałem, że ten obiektyw to jedna wielka wada optyczna. I chyba właśnie dlatego go kupiłem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drdln Zobacz posta
    Co do wad - już kupując wiedziałem, że ten obiektyw to jedna wielka wada optyczna. I chyba właśnie dlatego go kupiłem.
    No to na pewno spodoba Ci się E1650
    Coraz więcej osób go ma i opinie są... mieszane.

Sigma30:
    Tomek
    | tohu wawohu |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ToTom Zobacz posta
    Taa, już widziałem. Fisheye w gratisie.
    Wszystko sprowadza się do relacji cena/jakość. Obecnie E16-50 jest w cenie siedemnastu Fujianów, więc można od niego wymagać "nieco" więcej

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Siemianowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ToTom Zobacz posta
    mieszane? według mnie to 80% jest zdania, że to ich najgorszy obiektyw jaki mieli.. Już byłem tak blisko Nex-6 teraz spowrotem zastanawiam się czy jednak OM-D nie wziąć albo poczekać na X-E1...

Domyślnie

Bo widzisz... wszystko zależy od Twoich wymagań i oczekiwań. Ją chcę mały i lekki obiektyw, który wykorzystam również do filmików. Jak się wczytasz w opinie o 1650 to znajdziesz również stwierdzenie, że w zakresie 20-50 jest dobrze. A poniżej jest duża dystorsja. Przyzwoite 20-50 w takim rozmiarze biorę w ciemno. A od "jakości" mam stałoogniskowe 16,19,30,35,50.
    Dlaczego tak trudno zrozumieć, że są różni użytkownicy i różne potrzeby?
    Zresztą "normalne" zdjęcia wyglądają dobrze:
    http://www.quesabesde.com/noticias/s...uestras,1_9269
    Tomek
    | tohu wawohu |

Strona 165 z 2397 PierwszyPierwszy ... 651151551631641651661671752152656651165 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów