Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Domyślnie

A czy pan Marian nie ma emerytury, czy renty? A jego żona? Oboje powinni otrzymywać jakieś świadczenia
    i jeśli nawet nie stać by ich było na luksus, to na godne życie raczej powinno.
    Była mowa w reportażu na temat wysokości ich rent/emerytur?
    Bo równie dobrze może być tak, że ten pan oddaje 90% swoich pieniędzy dla wnuków, albo dzieci, a pół Polski sie bulwersuje, że człowiek żyje w biedzie.

Nie chcę wyjść na kogoś bez serca, czy coś takiego. Ale czytałam wiele artykułów na temat Pana Wantoły, a nigdzie nie znalazłam informacji o tym, że pobiera jakąś emeryturę i w jakiej wysokości. A to chyba jest sprawa zasadnicza.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 30-11-2012 o 15:18 Powód: pis. (Pan-->pan, spacje przed znakami zapytania)
    Nikon

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Daga Zobacz posta
    A czy Pan Marian nie ma emerytury, czy renty ? A jego żona ? Oboje powinni otrzymywać jakieś świadczenia
    i jeśli nawet nie stać by ich było na luksus, to na godne życie raczej powinno.
    Przepraszam za OT, ale czy Ty się urodziłaś wczoraj?

Domyślnie

Przepraszam, a czy Ty umiesz czytać?
    Pytałam o wysokości ich świadczeń. Znasz odpowiedź?
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 30-11-2012 o 15:18 Powód: spacje przed znakami zapytania
    Nikon

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Z Twojego posta da się wysnuć założenie, że z emerytury lub renty zwykle da się godnie żyć. A to moim zdaniem w większości przypadków kłóci się z rzeczywistością.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ku6i Zobacz posta
    Z Twojego posta da się wysnuć założenie, że z emerytury lub renty zwykle da się godnie żyć. A to moim zdaniem w większości przypadków kłóci się z rzeczywistością.
    Dziwne, bo ja z postu Daga nie wysnułem takiego założenia. Z Twoje można wysnuć założenie, że zbyt dowolnie interpretujesz zapytania. Po prostu zadał konkretne pytanie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sebastianito Zobacz posta
    Brak slow!

http://www.indiegogo.com/Reksio

Telewizja Polska zamiast dumnie wspierac animatora, laduje kase w kolejnego Big Brothera! Boże, czy ty to widzisz?
    fajnie by było , ale rzeczywistość jest inna
    pytanie kto ma prawa do tej kreskówki?
    animator dla kogo pracował (to nie musiała być tvp - znajdź czołówkę lub tyłówkę i zobacz)
    A czy ty będziesz się przejmował za 20 lat panem np. grafikiem który zaprojektuje ci logo firmy i weźmie kasę za to?

Szkoda że akcja opiera się na jakimś mi nieznanym serwisie (moze jest on wiarygodny) ale nie ma niestety np. paypala

Domyślnie

ku6i, nie rozumiesz mnie w ogóle.

Marian Wantoła pracował dla studia około 50 lat. Zapewne był zatrudniony, nie pracował na "czarno".
    Po tylu latach pracy należy mu sie emerytura i pewnie taką dostaje. Ponieważ ma żonę i mieszkają razem, a i pewnie ona dostaje jakieś pieniądze, mają jakiś tam dochód miesięczny, który powinien być w miarę przynajmniej wystarczający na życie.
    I teraz dochodzimy do meritum - z czego wynika jego trudna sytuacja mieszkaniowa i finansowa? -
    - z tego, że jego emerytura jest niska i nie pokrywa kosztów utrzymania?
    - z tego, że ten Pan oddaje dużą część swoich dochodów innym osobom, np. dzieciom, czy wnukom?
    - z tego, że np. 70% wpłaca na konto oszczędnościowe, a żyje z tego, co mu zostanie?
    - z tego, że spłaca jakieś zobowiązania zaciągnięte kiedyś przez kogoś, lub siebie?
    Powodów jego trudnej sytuacji może być kilka. Dlatego pytam o to, czy ktoś wie, ile on dostaje emerytury, bo tylko w tym przypadku możnaby winić za całą sytuację "Państwo Polskie" (zacytowałam).
    Póki co nikt nie potrafi mi na to pytanie odpowiedzieć i wcale nie mam tu na myśli samych Nikoniarzy .
    A jednocześnie wszędzie, gdzie nie zajrzę, wszyscy ubolewają nad losem tego człowieka i piszą o Tusku...
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 01-12-2012 o 01:51 Powód: pis. (SPACJE PRZED ZNAKAMI ZAPYTANIA)
    Nikon

Domyślnie

Znalazłam informację o tym, że mieszkanie tego pana jest własnością jego wnuka, zostało przez niego wykupione. Gmina więc nie może, nie ma podstaw do tego, żeby je remontować.

Ile jeszcze nie zostało w tej sprawie powiedziane w programie E. Jaworowicz?
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 01-12-2012 o 01:43 Powód: pis. (Pana--->pana, spacja przed pytajnikiem)
    Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Daga Zobacz posta

Ile jeszcze nie zostało w tej sprawie powiedziane w programie E. Jaworowicz?
    MZ jej program jest mocno stronniczy (w niektórych sprawach).
    Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
    Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Sorry, ze odgrzebuje ale... pan Wantola zmarl wczoraj.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów