Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Domyślnie Animator Reksia potrzebuje pomocy!

Brak slow!

http://www.indiegogo.com/Reksio

Telewizja Polska zamiast dumnie wspierac animatora, laduje kase w kolejnego Big Brothera! Boże, czy ty to widzisz?
    Ostatnio edytowane przez Sebastianito ; 28-11-2012 o 18:08
    Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.

Domyślnie

Widziałem na Pudelku, przykra sprawa.

Domyślnie

Przykra sprawa. Reksio był super! Moje dzieciństwo! Przykład animatora oraz sprawa olimpijczyka BONKA, którego córka walczy o życie (niedotlenie mózgu) z powodu błędu lekarskiego przy porodzie.
    POLSKA
    Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
    Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II

Nadworny melexiarz Awatar foto4deg
    Miasto
    Norwegia/Bydgoszcz

Domyślnie

Jakby ktoś się chciał przyłączyć to zapraszam http://www.indiegogo.com/Reksio

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sebastianito Zobacz posta
    Telewizja Polska zamiast dumnie wspierac animatora, laduje kase w kolejnego Big Brothera! Boże, czy ty to widzisz?
    A co za przeproszeniem Telewizja Polska ma wspólnego z Big Brotherem i Reksiem?
    Z tego co widzę, to dzięki Telewizji Polskiej sprawa ujrzała światło dzienne, została nagłośniona
    i prawdopodobnie sytuacja pana Mariana ulegnie poprawie.
    Camera Obscura, DX, FX, XXX

Domyślnie

Nie chciałbym być źle zrozumiany, ale czy mój pracodawca za 20 lat będzie się interesował tym czy mam ogrzewanie w domu?

Co ma piernik do wiatraka?

Domyślnie

Piernik do wiatraka ma to, że w cywilizowanym państwie na tak popularnej bajce jak Reksio, jej współautor byłby ustawiony do końca życia. Spuszczałby wodę w kiblu pociągając za pozłacaną gałkę. Natomiast życie w gnoju po tylu latach artystycznej (i komercyjnie udanej) pracy to absurd.

Po prostu ta akcja to wyraz podziwu czy szacunku dla tego pana. Skoro system/państwo go olało, to ludzie pomogą.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RobertMiernik Zobacz posta
    Nie chciałbym być źle zrozumiany, ale czy mój pracodawca za 20 lat będzie się interesował tym czy mam ogrzewanie w domu?

Co ma piernik do wiatraka?

po prostu niektórych ludzi, którzy przyczynili się do rozwoju kultury się szanuje. Bajką którą (współ)tworzył wychowała wiele pokoleń.
    I też uważam że za coś takiego powinien być ustawiony godnie, ja już nie mówię by klamki złote itp rzeczy.
    Bajka wychowywała i uczyła. Miała przekaz a nie tak jak teraz większość bajek.
    Ktoś wie, czy bajka REKSIO była sprzedawana do innych krajów? Jeśli tak, to powinien mieć jakiś procent z tego.
    Może za bardzo się podniecamy, przejmujemy ale jednak większość osób czuje że coś poszło nie tak
    Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
    Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sokolnik Zobacz posta
    po prostu niektórych ludzi, którzy przyczynili się do rozwoju kultury się szanuje.
    Masz mylny obraz rzeczywistości, nikogo w naszym kraju się nie szanuje.
    Takich Panów Marianów znam kilku, niestety nie mieli szczęścia trafić jako news dnia.

Cytat Zamieszczone przez sokolnik Zobacz posta
    Ktoś wie, czy bajka REKSIO była sprzedawana do innych krajów? Jeśli tak, to powinien mieć jakiś procent z tego
    Była emitowana w ZSRR i Wielkiej Brytanii.
    Niestety pan Marian jako animator, nie jest twórcą w rozumieniu ZAIKSU i nie przysługują mu tantiemy.
    Animator to parafrazując, taki muzyk w orkiestrze, czyli odtwórca a nie twórca.
    Smutne to, ale tak jest.
    Camera Obscura, DX, FX, XXX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michał Jędrak Zobacz posta
    Piernik do wiatraka ma to, że w cywilizowanym państwie na tak popularnej bajce jak Reksio, jej współautor byłby ustawiony do końca życia. Spuszczałby wodę w kiblu pociągając za pozłacaną gałkę. Natomiast życie w gnoju po tylu latach artystycznej (i komercyjnie udanej) pracy to absurd.

Po prostu ta akcja to wyraz podziwu czy szacunku dla tego pana. Skoro system/państwo go olało, to ludzie pomogą.
    Pan Marian nie był pomysłodawcą i zarazem twórcą postaci Reksia. Z 10 lat temu wdowa po Lechosławie Marszałku (twórcy Reksia) toczyła spór przed sądem o prawa ze Studiem Filmów Rysunkowych.
    Nawet w "Hameryce" animatorzy biorący udział w produkcji takiego "Shreka" itp. nie otrzymują tantiem z tytułu pracy nad danym projektem.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów