Close

Strona 2 z 11 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 106

Wątek: Jaki HDD?

Domyślnie

Szukaj raczej czegos z predkoscia obrotowa 7200, chyba, ze wieksze dyski od 1TB.....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Celeborn Zobacz posta
    Ma ktoś taki?
    Ja mam ten Seagate tylko, ze 7200 RPM, jest glosniejszy od tego WD, ma przepracowanych 4200 godzin i jest ok, zawsze uzywalam Seagate, nie wiem co mnie napadlo zeby to zmienic i wziac WD, no ale.. teraz bede pamietac, ze jednak zawsze Seagate..
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    No i zastanawialam sie tez jaki dysk w przyszlosci kupie czy kolejny raz 3TB WD, czy moze 3TB Seagate, a sadzac po wpisie Tom01, to te greeny najlepiej omijac szerokim lukiem i brac Seagate, lub czarne wersje WD.
    To ma też swoje dobre strony. Mam 4 takie "Greeny" w NAS-ie RAID5. Ciche, mało ciągną prądu i przy rozsądnym czasie wypierdzielania się dysków mam całymi latami fabrycznie nowe dyski w macierzy. Gorzej jak walną dwa na raz.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

w sumie powiem tak, jesli mi ten dysk pochodzi bezawaryjnie kolejne jakies 2 lata, to dam mu jednak szanse, - za to wlasnie ze jest cichy.. a jezeli mi padnie drugi raz, to niestety, ta marke wysle na drzewo.. ;D
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Mam jednego wd green, ktory ~2lata pracuje 24h/dobe bez problemow Z dwoma pozostalymi (mam 3x wd green - 2x 2TB +1TB) rowniez nie mialem problemow.

Domyślnie

To tak jak ze wszystkim. Jednemu działa latami a innym pada dość szybko.
    Body+szkło

www.mpastuszak.pl

Domyślnie

Tylko nie stawiaj systemu na czarnym WD bo hałas nie da Ci żyć.
    ...

Domyślnie

Na system mam dysk ssd. Więc nic nie mieli.
    Body+szkło

www.mpastuszak.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Celeborn Zobacz posta
    Na system mam dysk ssd. Więc nic nie mieli.
    Jak chcesz magazyn to i tak wypadałoby kupić dwa dyski (bezpieczeństwo) ... no i bardziej opłaca się kupić większe modele (od 2 TB w górę), bo te najmniejsze (1 TB w dół) mają sporo gorszy stosunek cena/pojemność.

Domyślnie

Magazyn w ogóle warto wywalić na zewnątrz, do dysku sieciowego. Malutkie, prądu prawie nie ciągnie, stoi spokojnie w szafie i sobie magazynuje. Wsadzić można minimum dwa dyski, ustawić jako RAID1 i spokój na lata. Ew, mam po eksperymentach z firmowymi NAS-ami, dwa nowe do sprzedania, tanio, jeden dwudyskowy Iomega ix2-dl i jeden czterodyskowy Seagate Black Armor 400. Kol. Celeborn, jeśliby rozważał Pan takie rozwiązanie, jesteśmy obaj z B-stoku, mogę dać do potestowania i jakby co odstąpić.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Strona 2 z 11 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów