Urokliwe miejsce pokazałeś, ale kadr wg mnie ciut ciasny![]()
Szukaj
Urokliwe miejsce pokazałeś, ale kadr wg mnie ciut ciasny![]()
Nikon D90 + NIKKOR 18-105 mm + NIKKOR 85 mm 1.8 D
Tak podana kombinacja rozproszonego swiatla i mgly nie moze sie nie podobac. Kadr spoko.
Kolorystycznie mi sie podoba i dobrze jest Ale wchodzac w niuanse, no mialbym niedparta ochote, miajac otwarte to zdjecie w jakims rawerze lekko dlubnac w kolorystyce. Ciut wiecej megenty i zolty moze bardziej w strone pomaranczowego przesunac...
Tak jak teraz jest ladnie i dobrze, no ale mialbym ochote cos dlubnac.
Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
Pozdrawiam, Krzysiek.
Klimacik i barwy jak najbardziej podobać się mogą.
Co do samego kadru, to faktycznie jak już wyżej napisano coś jest nie tak.
Wydaje mi się, że zastosowanie trochę dłuższej ogniskowej i ciaśniejsze kadrowanie wyszło by na dobre tej focie.
Akurat lubię zamknięcia boków w takich kadrach drzewami, jednak w tym wydaniu wydają się zbyt ciężkie i przytłaczające.
Natomiast co do pozostawienia oddechu po obu stronach konarów, mogło by to poprawić i zrównoważyć kompozycję.
Ja akurat za takim rozwiązaniem nie przepadam, gdyż uważam, że wzrok niepotrzebnie wtedy wędruje nie tam gdzie trzeba.
Kolor rzecz gustu
Mnie się podoba choć przyznam,że mam małe doświadczenie jeśli chodzi o takie kadry.
Spróbuję to przyciąć tak dla siebie i na przyszłośc postaram się wykroić coś lepszego
Dzięki Pawle za rzeczową opinię z której na pewno wyciągnę wnioski.
Pozdrawiam
D4s/D500/ 2xS 10-20/ N 70-200 2.8 FL/ N 200-500 5.6/Pentacon 50 1.8 / Helios 58 -2 /Manfrotto 055 XPRO3/Lee filters
A mnie cieszy to ze wreszcie z pola zszedlesBDB fot
K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
http://bartekkw.deviantart.com/
"Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams
Skontaktuj się z nami