Close

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567
Pokaż wyniki od 61 do 65 z 65

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukaszba Zobacz posta
    Po przeczytaniu Waszych podpowiedzi zrezygnowalem ze stabilizacji (za pozostałą kase kupie lampe) biore już pod uwage tylko dwa obiektywy:
    Sigma 18-50 f/2.8 EX DC MACRO HSM
    TAMRON 17-50 2.8

Tamrona moge kupć nowego, a sigma nie wiem czy jest nowa do dostania. Nie chce zanudzać forumowiczów pytaniami, ale mam tylko jeszcze jedno pytanie. Czy lepiej wziąsc używaną sigme czy nowego tamrona? Czy sigma jest optycznie lepsza od tamrona stad cena używki równa nowemu tamronowi?
    Tamron jest ostrzejszy, ale moim zdaniem daje brzydsze, bardziej bure kolory, i jest bardziej lichej budowy. Po 2-3 latach potrafi się wyrobić i poluzować, co skutkuje spadkiem ostrości obiektywu i problemami z AFem.

Ja długo bujałem się z wyborem standard zooma, na tyle długo, że.... uzbierałem na N17-55 i nie żałuję ani grosza.
    FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR

Domyślnie

Podepnę się pod wątek :
    chcę kupić "spacerzooma" w góry, decydowałem się już na N16-85 ale wpadła mi w oko S17-70/2,8-4 OS HSM.
    Węższy zakres ale wg.testów o przyzwoitej optyce.

Do użytkowników - jak sprawuje się w S17-70 HSM autofocus ?
    Czy optycznie rzeczywiście ten obiektyw ma przewagę nad N16-85 ?

Domyślnie

Niestey na N17-55 nie mam kasy więc pewnie kupie tamrona skoro sigma jest gorszym obiektywem....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mont Zobacz posta
    Podepnę się pod wątek :
    chcę kupić "spacerzooma" w góry, decydowałem się już na N16-85 ale wpadła mi w oko S17-70/2,8-4 OS HSM.
    Węższy zakres ale wg.testów o przyzwoitej optyce.

Do użytkowników - jak sprawuje się w S17-70 HSM autofocus ?
    Czy optycznie rzeczywiście ten obiektyw ma przewagę nad N16-85 ?
    Miałem jakiś czas temu kupić tę Sigme, niestety nie udało mi się trafić na egzemplarz, który byłby pozbawiony wad - szczególnie przesunięta płaszczyzna ostrości. Stąd zostałem z Nikkorem 18-105.

Cytat Zamieszczone przez lukaszba Zobacz posta
    Niestey na N17-55 nie mam kasy więc pewnie kupie tamrona skoro sigma jest gorszym obiektywem....
    Jest jeszcze Sigma 17-50/2.8 EX OS HSM - znacznie lepsza od 18-50/2.8, ale też droższa. Od 3 dni jestem w posiadaniu tej Sigmy i jestem bardzo zadowolony. Ostrzejsza, trochę szybszy AF, ale zdecydowanie celniejszy i lepiej działający przy słabym świetle.
    Ceny używanej ok 2000 zł, nowa ok 2800 zł.
    Ostatnio edytowane przez GonzoG ; 15-11-2012 o 01:14

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GonzoG Zobacz posta
    Miałem jakiś czas temu kupić tę Sigme, niestety nie udało mi się trafić na egzemplarz, który byłby pozbawiony wad - szczególnie przesunięta płaszczyzna ostrości. Stąd zostałem z Nikkorem 18-105.
    tego się właśnie obawiam, tym bardziej, żę przymierzam się do używki, dzięki

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567

Uprawnienia umieszczania postów