Close

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 65

Domyślnie

nie bedzie. może szerzej ale nadal słabe światło.
    Canon 50D + pare szpejów.

http://skowron1990.digart.pl

Domyślnie

Ja używam 35 jako standard ja dla mnie idealne, jeśli nie potrzebujesz do ciasnych pomieszczeń to bym brał stałkę
    D750, D90, S8, F14, N35D,N180ED SB700

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez risto Zobacz posta
    Ja używam 35 jako standard ja dla mnie idealne, jeśli nie potrzebujesz do ciasnych pomieszczeń to bym brał stałkę
    Właśnie niepotrzebuje do ciasnych pomieszczeń, bardziej zależy mi na jakości niż na tym żeby było szeroko.

Domyślnie

Mam jeszcze jedno pytanie czy wszystkie obiektywy Nikkor 17-55 f/2.8G są bez stabilizacji?

Domyślnie

tak, są bez stabilizacji

Domyślnie

Więc nie rozumiem dlaczego prawie wszyscy sprzedawcy w sklepach których byłem odradzają mi zakup obiektywu obiektyw Tamron SP AF 17-50 mm, a zachwalają obiektywy ze stabilizacją (dokładnie chodzi o obiektyw Tamron SP AF 17-50 mm f/2.8 VC) skoro sam Nikkor AF-S 17-55mm f/2.8G jej nie posiada.

Domyślnie

Może dlatego, że stabilizacja dodatkowo kosztuje? Jeśli uważasz, że nie potrzebujesz stabilizacji to spokojnie możesz wziąć wersję bez niej. Tylko musisz iść do sklepu ze swoim body i sprawdzić czy występuje BF/FF na danym szkle. Czytając wiele wątków o tym szkle ludzie są zadowoleni z tego obiektywu po dobraniu dobrej sztuki do konkretnego body. Poza tym kiedy kupisz nówkę możesz skalibrować ją do body w serwisie Tamrona.

Domyślnie

Po przeczytaniu Waszych podpowiedzi zrezygnowalem ze stabilizacji (za pozostałą kase kupie lampe) biore już pod uwage tylko dwa obiektywy:
    Sigma 18-50 f/2.8 EX DC MACRO HSM
    TAMRON 17-50 2.8

Tamrona moge kupć nowego, a sigma nie wiem czy jest nowa do dostania. Nie chce zanudzać forumowiczów pytaniami, ale mam tylko jeszcze jedno pytanie. Czy lepiej wziąsc używaną sigme czy nowego tamrona? Czy sigma jest optycznie lepsza od tamrona stad cena używki równa nowemu tamronowi?

Domyślnie

Ja miałem D80 i Tamrona 17-50/2.8 przez 2 lata. Uważam ten tandem za bardzo udany - nie wstydziłem się przed N17-55/2.8
    Jeśli nie jest potrzebna ogromna szybkość AF, to Tamron wg mnie jest lepszym wyborem w tym zakresie.

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Sigma ma szybszy AF? osobiście reż wolałbym nowy obiektyw. Sigme wybiore tylko jeżeli jest lepszym obiektywem.

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów