Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    No, ale żeby w sumie tak przyjazne niegdyś forum, stało się potencjalnym polem minowym, gdzie promuje się jedynie słuszne poglądy, a wszystko co do nich nie pasuje, wyrywa się z zapalczywością Jasia Ogrodnika, jakby to były jakieś chwasty, to w najkoszmarniejszych snach mi się nawet nie śniło.
    To zmień forum.

Bywały tu już różne słowne przepychanki, ale dyskusje w wątku Apple, są raczej dość merytoryczne, choć faktycznie mogą nie bardzo pasować komuś, kto kupił pudełko za 10k i teraz się do niego modli.
    Co jest merytoryczne? Że wpada do wątku ktoś, kto jabola nie używa i próbuje udowodnić wszystkim użytkownikom tych urządzeń, jakimi to ciężkimi debilami są... No k**a, krew mnie zalewa... Po kiego wała tam w ogóle wchodzicie?

Jest wątek, jeden z dziesiątków tysięcy na tym forum, poświęcony jednej tematyce. Chcemy, żeby był poświęcony tej jednej konkretnej tematyce. Nie co jest lepsze, co gorsze, kto co od kogo zerżnął i co kto pierwszy opatentował. Mnie to zwisa kalafiorem. Dlatego moderatorzy zostali poproszeni o przypilnowanie tam porządku. Jeżeli się to komuś nie podoba, to jest to kolejny powód, żeby tam nie zaglądać.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Majek Zobacz posta
    Nie, nie jestem fanboyem Apple'a
    Cytat Zamieszczone przez Majek Zobacz posta
    To zmień forum.

Co jest merytoryczne? Że wpada do wątku ktoś, kto jabola nie używa i próbuje udowodnić wszystkim użytkownikom tych urządzeń, jakimi to ciężkimi debilami są... No k**a, krew mnie zalewa... Po kiego wała tam w ogóle wchodzicie?
    Jak tak się zachowuje ktoś, kto deklaruje, że nie jest fanboyem, to nie chcę wiedzieć jak się zachowuje fanboy.

ATSD, reakcje ludzi co nie są zaślepieni japkiem są adekwatne do tego co się dzieje w innych watkach. Ktoś pyta o peceta, za chwile ktoś pisze żeby kupił maca. Ktoś pyta o czytnik e-booków, zaraz ktoś przyleci i napisze, żeby kupił iPada. Jak ktoś się pyta o odtwarzacz mp3 to wiadomo musi być iPod. Nie ważne, że ktoś precyzyjnie wymienił wymagania, a nawet napisał, że nie chce produktów od japka.
    No sorry, Wam wolno, ale innym już nie? Kali?
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

O jak fajnie, te same frustracje w kolejnym watku.
    D4,D700+grip,N14-24&24-70&70-200/2.8,50/1.4g,85/1.4g,sb-900

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Matey3000 Zobacz posta
    O jak fajnie, te same frustracje w kolejnym watku.
    Nie widzę w tym nic fajnego, że ludzie z sekty ogryzka pienią się jakby dostawali wścieklizny, gdy ktoś ośmieli się im naruszyć ich wyidealizowany światek.

To jest zwyczajnie chore.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Panowie temat tyczy sie wzornictwa !! Co za problem zalozyc np taki watek APPLE vs RESZTA SWIATA i jechac sobie po majtach i rzucac miechem?

Mam wrazenie, ze niezaleznie od tego, czego uzywacie do napisania kolejnego postu, nie potraficie czytac ze zrozumienem. Temat zalozylem zeby podyskutowac o designie (a ze jablko jest zawsze podawane jako przyklad idealnego designu, to zaczalem od tego wlasnie przykladu), a nie zeby sobie skakac do gardel. Kto chce kupi apple kto nie chce - nie kupi, gdzie jest problem ?

Wracajac do wzornictwa - nie widzicie w tym wszystkim pewnej powtarzalnosci - firmy wykrzystuja (inspirujac sie czy kopiujac) cos co juz bylo i nagle zaczynaja to patentowac. Dla mnie to jest typowe skur****two. Gdyby to faktycznie byl pomysl w 100% zrobiony przez jedna firme,to bym zrozumial, a tak ? Coraz czesciej wszystko podlega pod jakies chore patenty....zatwierdzane przez jeszcze bardziej chore instytucje ? Co myslicie ?

edit
    Cytat Zamieszczone przez Matey3000 Zobacz posta
    W tym problem. Wzorowe wzornictwo. ha ha ha
    wzorowy przyklad czytania bez zrozumienia.... ehh brak slow ! nie napisalem nigdzie ze apple jest be a uzytkownicy to debile. eot
    Ostatnio edytowane przez locos ; 13-11-2012 o 16:48

Domyślnie

Nie widzę w tym nic fajnego, że ludzie z sekty ogryzka pienią się jakby dostawali wścieklizny, gdy ktoś ośmieli się im naruszyć ich wyidealizowany światek.

To jest zwyczajnie chore.
    No wlasnie zenujace jest zachowanie "przeciwnikow filozofii" jabcowych.

Cytat Zamieszczone przez locos Zobacz posta
    Panowie temat tyczy sie wzornictwa !! Co za problem zalozyc np taki watek APPLE vs RESZTA SWIATA i jechac sobie po majtach i rzucac miechem?
    W tym problem. Wzorowe wzornictwo. ha ha ha

wzorowy przyklad czytania bez zrozumienia.... ehh brak slow ! nie napisalem nigdzie ze apple jest be a uzytkownicy to debile. eot
    a gdzie ja napisalem ze to napisales??
    To jest moje zdanie na temat wzornictawa Apple, ale lepiej popisac o patentach.
    Ostatnio edytowane przez Matey3000 ; 13-11-2012 o 16:57
    D4,D700+grip,N14-24&24-70&70-200/2.8,50/1.4g,85/1.4g,sb-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zdyboo Zobacz posta
    Jak tak się zachowuje ktoś, kto deklaruje, że nie jest fanboyem, to nie chcę wiedzieć jak się zachowuje fanboy.
    Wiesz, dokładnie takiej samej piany dostaje, gdy ktoś próbuje mnie nawracać w każdej innej dziedzinie życia. Wkurza nie, gdy jakiś weganin wmawia mi, że jestem barbarzyńcą, bo zjadam biedne stworzonka, wpienia mnie, gdy Świadkowie Jehowy wmawiają mi, że nic o życiu i o Bogu nie wiem, wpienia mnie, gdy ktoś mi wmawia, że mój telefon z którego jestem zadowolony i spełnia moje oczekiwania (co się przekłada na szacunek do firmy, która go stworzyła) wmawia mi, że jestem kretynem, a rzeczona firma to banda złodziei i oszustów. Zauważ, że jakoś nikt z użytkowników Apple'a nie napada tutaj na Samsunga i jego sympatyków (mimo, że ten w wojenkach patentowych daleko w tyle za Applem nie pozostaje).

Domyślnie

Obecnie jest po prostu taniej odgrzebać stare pomysły, nadać im lekkiego szlifu współczesności i odtrąbić jako innowacyjny pomysł chroniony patentem.
    Poza tym jeżeli chodzi o wzornictwo przemysłowe, to pole jest ograniczone mocno, krzesło ma się nadawać przede wszystkim do siedzenia, bo co z tego, że będzie zabójczo wyglądało skoro będzie robiło głównie za podstawkę pod kurz. Ja tam jestem zwolennikiem prostej linii bez udziwnień i nadmiernego epatowania artyzmem i dizajnerstwem. Stawiam głownie na wartości użytkowe, nie na wygląd.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

...
    Co myslicie ?
    A co niby mamy myśleć?

Patentowanie jest powszechne i dotyczy właściwie wszystkiego, więc np. Samsungowi, który ma patent na ekrany LCD, każdy producent, który korzysta z takich ekranów powinien płacić uzgodnioną kwotę, a w ogóle uzyskać zgodę na wykorzystanie owego patentu w swoich wyrobach, zresztą itd., itp.

Doszło praktycznie do absurdu, więc w sumie dość trudno to oceniać w kategoriach zdroworozsądkowych.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Eeeee, przepraszam, czy jest wątek o wzornictwie przemysłowym, czyli o wyglądzie zewnętrznym przedmiotów codziennego użytku, które mają cieszyć oko bez względu na to kto jest producentem, czy to co jest w środku jest skończonym szmelcem czy też zaawansowaną technologią?

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów