Close

Strona 122 z 338 PierwszyPierwszy ... 2272112120121122123124132172222 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 211 do 1 220 z 3379

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GonzoG Zobacz posta
    Było, ale we wszystkich Vertaxach 4. Nowy soft, a dokładniej nowy sterownik wewnętrzny kontrolera, znacznie przyśpieszył zapis
    Nigdy nie było tak że wersja 128 GB była szybsza od 256 GB ... czy to w przypadku gdy oba miały stary, czy nowy firmware.

Domyślnie

Jeszcze o szybkości
    Czy praca nad fotkami przy założeniu że soft działa na ssd, a one leżą na talerzu w jakiś sposób spowalnia proces obróbki ?
    Na chłopski rozum aktualnie obrabiane pliki powinny znajdować się tak jak i soft, na ssd.
    Jeśli się mylę, podpowidzcie jak powinno być
    ff

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kyle Zobacz posta
    Nigdy nie było tak że wersja 128 GB była szybsza od 256 GB ... czy to w przypadku gdy oba miały stary, czy nowy firmware.
    Było. Dwa miesiące temu składałem kompa. I właśnie ze względu na prędkość 256 wymieniłem go na 128.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rsz Zobacz posta
    Było. Dwa miesiące temu składałem kompa. I właśnie ze względu na prędkość 256 wymieniłem go na 128.
    Mogło tak być teoretycznie tylko i wyłącznie w przypadku kiedy 128 GB miała nowy firmware, a 256 GB stary (inna sprawa że po przekroczeniu 50% pojemności, ten boost wprowadzany przez nowy firmware zdaje się znika). ... osobiście nigdy nie wymieniłbym większego na mniejszy ... nawet gdyby jakimś cudem był minimalnie wolniejszy ten większy ... co jak wspomniałem normalnie (ta sama wersja firmware) w przypadku Vertex 4 nie ma i nie miało miejsca.
    Ostatnio edytowane przez Kyle ; 26-10-2012 o 11:28

Domyślnie

zamówię samsunga 256 ... cena już spadła do 720 zł więc ok ! dzięki za pomoc !
    Nikon

Domyślnie

a gzie np. bo jestem żywo zainteresowany
    ff

Domyślnie

wlasnie zobaczylem niebieski ekran w win7 :/
    Nie wiem czy winowajca jest ssd Kingston v200 (120GB) czy cos innego...
    Jakis czas temu komputer zaliczyl zwieche, po restarcie nie widzial ssd, dopiero przelaczenie kabla SATA w inne zlacze (z SATA 1 do SATA 2)
    sprawilo ze system widzial normalnie dysk. Od tamtej pory wszystko bylo ok... a tu dzisiaj blue screen
    Znow po resecie system nie widzial SSD, przelaczylem dysk z SATA 2 na SATA 1 na plycie i dziala.
    Co obstawiacie? Plyta sie konczy czy wina SSDka?
    I'm a photographer, I make people immortal. What's Your superpower?

Domyślnie

Jaki BSOD? Jaki komputer? jaki setup? Testowales sam dysk czymkolwiek? Kiedy kupiony PC?
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sote Zobacz posta
    wlasnie zobaczylem niebieski ekran w win7 :/
    Nie wiem czy winowajca jest ssd Kingston v200 (120GB) czy cos innego...
    Jakis czas temu komputer zaliczyl zwieche, po restarcie nie widzial ssd, dopiero przelaczenie kabla SATA w inne zlacze (z SATA 1 do SATA 2)
    sprawilo ze system widzial normalnie dysk. Od tamtej pory wszystko bylo ok... a tu dzisiaj blue screen
    Znow po resecie system nie widzial SSD, przelaczylem dysk z SATA 2 na SATA 1 na plycie i dziala.
    Co obstawiacie? Plyta sie konczy czy wina SSDka?
    To jest wina dysku SSD, PODEJRZEWAM, ja mialam dokladnie to samo od czasu kupienia SSD w wakacje i mialam pare razy podobne problemy, poza blue screen. Pare razy wspomnialam o tym tu na forum, nawet gdzies..
    Na razie wszystko gra, ale jezeli sie problem powtorzy, to zaczne sie martwic..
    Na razie zmienilam tylko przedluzasz.. hehe
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Strona 122 z 338 PierwszyPierwszy ... 2272112120121122123124132172222 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów