Szukaj
Jeszcze o szybkości
Czy praca nad fotkami przy założeniu że soft działa na ssd, a one leżą na talerzu w jakiś sposób spowalnia proces obróbki ?
Na chłopski rozum aktualnie obrabiane pliki powinny znajdować się tak jak i soft, na ssd.
Jeśli się mylę, podpowidzcie jak powinno być
ff
Mogło tak być teoretycznie tylko i wyłącznie w przypadku kiedy 128 GB miała nowy firmware, a 256 GB stary (inna sprawa że po przekroczeniu 50% pojemności, ten boost wprowadzany przez nowy firmware zdaje się znika). ... osobiście nigdy nie wymieniłbym większego na mniejszy ... nawet gdyby jakimś cudem był minimalnie wolniejszy ten większy ... co jak wspomniałem normalnie (ta sama wersja firmware) w przypadku Vertex 4 nie ma i nie miało miejsca.
Ostatnio edytowane przez Kyle ; 26-10-2012 o 11:28
zamówię samsunga 256 ... cena już spadła do 720 zł więc ok ! dzięki za pomoc !
Nikon
wlasnie zobaczylem niebieski ekran w win7 :/
Nie wiem czy winowajca jest ssd Kingston v200 (120GB) czy cos innego...
Jakis czas temu komputer zaliczyl zwieche, po restarcie nie widzial ssd, dopiero przelaczenie kabla SATA w inne zlacze (z SATA 1 do SATA 2)
sprawilo ze system widzial normalnie dysk. Od tamtej pory wszystko bylo ok... a tu dzisiaj blue screen
Znow po resecie system nie widzial SSD, przelaczylem dysk z SATA 2 na SATA 1 na plycie i dziala.
Co obstawiacie? Plyta sie konczy czy wina SSDka?
I'm a photographer, I make people immortal. What's Your superpower?
Jaki BSOD? Jaki komputer? jaki setup? Testowales sam dysk czymkolwiek? Kiedy kupiony PC?
d70s + N18-70 + N55-200
To jest wina dysku SSD, PODEJRZEWAM, ja mialam dokladnie to samo od czasu kupienia SSD w wakacje i mialam pare razy podobne problemy, poza blue screen. Pare razy wspomnialam o tym tu na forum, nawet gdzies..
Na razie wszystko gra, ale jezeli sie problem powtorzy, to zaczne sie martwic..
Na razie zmienilam tylko przedluzasz.. hehe
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
Skontaktuj się z nami