chip.pl* sorry za literowke![]()
Szukaj
chip.pl* sorry za literowke![]()
d70s + N18-70 + N55-200
Ehhh ... no i teraz sobie przeczytaj ... AS SSD Seq [MB/s] 114.58 - .... 114,58 MB/s wyszło chipowi podczas zapisu danych niekompresowalnych. Reszta to transfery tego, co się w locie pakuje (praktycznie bezużyteczna informacja, bo przy obróbce video, kopiowaniu video, zdjęć np. jpg to nic nie daje - transfer realny spada do ~115 MB/s )
Jak dla mnie to oni mogą być nawet Chlip.pe - wiadomo o kogo chodzi![]()
Ostatnio edytowane przez Kyle ; 21-10-2012 o 18:40
Ocz agility 4 czy ocz vertex 4 czy samsung 830. Samsung ma 3 lata gwarancji. Który wybrać do macbooka z 2010 ? Rozumiem, że zdjęcia lepiej mieć na talerzowym, a tu tylko system i pamięć podręczną photoshopa lightrooma. Myślę o 120, są teraz w dobrych cenach czy się nie rozdrabniać bieżące zdjecia też na niego wrzucić i zamienić dyski 1:1 kupując pojemność 250 ?
Nikon
Tylko, że 128 (120) jest zdecydowanie szybszy. Przynajmniej jeśli chodzi o Vertex 4.
To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
Nie wiem gdzie takie bzdury wyczytałeś. Oba dyski wypadają podobnie.
Różnica jest tylko przy starym FW, gdzie to dysk osiągał prawie połowę prędkości przy zapisie, w wg. Chip'a to 256GB jest szybszy:
http://www.chip.pl/testy/pamieci-mas...oducts%3Alist=
Jeszcze 2 miesiące temu 256 miał połowę prędkości 128. Widocznie poprawili soft.
To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
Zebys nie denerwowal sie osiagami Vertexow, polece Samsunga 830, o ile pamietam to ten model byl uzywany w Jablkach, a ze swojego doswiadczenia - od roku uzywam bez najmniejszych problemow (256).
Nie wiem, nie znam się - nie bierzcie mnie na poważnie.
Skontaktuj się z nami