Szukaj
Ostatnio edytowane przez Johanan ; 24-10-2012 o 10:54
Medice, cura te ipsum.
To pewnie miałem zwidy...Co do temperatur, ja stosuję EVGA PrecisionX, darmowy programik w którym super dostroisz sobie prędkości wiatraków do temperatur, grając we wcześniej wymienione gry na full hd i max detalach raczej nie przekraczam 75 stopni nigdy, jest głośno bo wiatraki chodzą na 70% ale ja nie grywam w ciszy więc są one słabo słyszalne jak dla mnie, za to karta pożyje dłużej.
Do autora, jak wywalasz grafikę to weź 8GB ramu zamiast 4, i zamiast celerona wsadź i3/i5. Ot cała filozofia.
;]
Dla porządku i podsumowania, wrzucę tu jeszcze testy dla obydwu GPU, będących na pokładzie laptopa, do którego podałem linka:
http://www.notebookcheck.pl/NVIDIA-G...M.64588.0.html
http://www.notebookcheck.pl/Intel-HD...0.69569.0.html
Medice, cura te ipsum.
No.. to zalezy co kto oczekuje i co to jest niezly skutek. Niektorzy graja w BF3 na i3 + GTX260... Raz sprobowalem, dziekuje, dobranoc.W sumie całkiem niezłym, jeśli rzeczywiście przeanalizowałeś wyniki z linków powyżej.
Wcale niekonieczny jest od razu chip 7970M Crossfire, czy GTX 680M, by sobie pograć w najnowszą gierkę.
d70s + N18-70 + N55-200
Kyle, widzisz, wszystko zależy od podejścia.
Dla mnie komputer powinien być maszynką wydajną, ale nigdy nie zależało mi na najwydajniejszej grafice, ponieważ niezwykle rzadko grywam w gierki.
Zwyczajnie nie mam na to czasu, a nawet jeśli go mam, to mam poczucie straty, gdy marnuję go na tak błahe głupotki.
Wolę odrobić zaległości w lekturze, niż biegać po kolejnych mapach i mordować pierdyliony wyimaginowanych wrogów.
... ale skoro powiadasz, że jesteś w stanie w tej cenie złożyć komputer, który, jak to elegancko zauważyłeś, spożyłby wskazanego przeze mnie laptopa na przekąskę, to powiedz mi, czy to Ty w domu, w którym mieszkasz płacisz za EE, czy robią to za Ciebie rodzice?
Bo ja, choć niby stać mnie by płacić, wolę, gdy rachunki za EE mieszczą się w granicach normy.
Medice, cura te ipsum.
Skontaktuj się z nami