Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 49

Domyślnie Komp dla młodego gracza

Znajomy poprosił o pomoc, a ja proszę Was, gdyż ostatnio nie jestem w temacie.
    Trzeba złożyć budę do grania, domowych multimediów.

Potrzebuję:
    -proc (intel zapewne)
    -płyta (fajnie gdyby miała Wi-Fi)
    -ram (stawiam na 2x4gb powiedzmy GoodRam)
    -grafika (nie mam pojęcia co wybrać)
    -zasilacz (500W max - wstępnie OCZ ModXStream Pro 500W - mam taki w starym kompie i jest sprawuje się świetnie)

Resztę dobiorę sam. Budżet na powyższe podzespoły max 900-1000zł.

Domyślnie

Za 1000PLN to mozesz tablet kupic, nie komputer do grania.
    Najlepsze co mozesz wyciagnac w tej kwocie to cos opartego na AMD APU bez dedykowanej grafiki.
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Xbox
    _____
    D90 | D500

Domyślnie

za 1300 masz to: http://infobit.pl/kategoria/polecane...-komputerowe/3 choć niestety to mała kasa.
    Nie usunięto podpisu, ponieważ użytkownik nie posiadał linku do strony komercyjnej.

Domyślnie

a "Łyndołs" ? No chyba że młody gracz będzie grał na Linuxie.... a tak już na serio - blado to widzę, za 1000 zł to można kupić netbooka do przeglądania internetu, a nowego desktopa to już niebardzo. Byle jaka choć trochę nadająca się grafika to już połowa tego budżetu. Procesor Intela - choćby najsłabszy i3 - to już praktycznie 2 połowa budżetu - a gdzie reszta?

Domyślnie

A kuńsolę za tysiaka kupisz spokojnie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Majek Zobacz posta
    A kuńsolę za tysiaka kupisz spokojnie.
    Z jedną grą...

Domyślnie

Gry na peceta też musisz kupić. Z tego co wiem to rynek konsolowych gier używanych ma się całkiem prężnie.

Domyślnie

1000zł hmm...

Płyta używana najtańsza na 1156, za 100zł można kupić nówkę w alledrogo.
    Procek i5-750 lub i5 650, ok 400zł używki można dorwać.
    Ram 4GB na początek 70zł
    zasilacz OCZ CoreXStream 500W (bo na zasilaczu się nie oszczędza) 150zł, w domu w prywatnym kompie mam OCZ ModXStream 500W chodzi super, do firmowego kupiłem własnie CoreXStream, tyle samo W a 50zł taniej, 150zł mnie wyniósł.
    i na grafikę zostaje Ci 280zł, możesz za to kupić używkę GTX275 lub radka 4890, które to z i5 pociągną najpopularniejsze gierki na dobrych ustawieniach (ja mam GTX260 i pentium G620, na max detalach w full hd ciągnę bez problemu GRID, NFS HP 2010, NFS World, CoD:MW, STALKER).

Masz zestaw za 1000zł. Niby używany, ale z markowych rzeczy, które jeszcze dłuuuugo pochodzą. Nowego do grania w tej kasie nie kupisz niestety.
    ;]

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów