Close

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 65

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukaszba Zobacz posta
    Sigma niestesty odpada ze względów finansowych .Wybiore chyba więc tamrona 17-50 VC chociaż mnie kusi też wersja bez VC która jest sporo tańsza.W wersji bez VC jak rozumiem zdjęcia będą rozmazane? na gorsze warunki oświetleniowe moge dokupić statyw . Chodzi mi głownie o robienie zdjęć w dzień.
    Bedzie rozmazany wiekszy procent zdjec robionych z reki przy dluzszym czasie naswietlania. W zasadzie to pytanie do Ciebie co fotografujesz, stabilizacja sie przydaje ale sporo osob daje sobie swietnie rade i bez niej.

Mobi

Domyślnie

Ogólnie fotografuje wszystko (krajobrazy,budynki,ludzi). Większość zdjęć na powietrzu, mniej w pomieszczeniach. Ps.wczoraj zakupiłem statyw.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukaszba Zobacz posta
    Ogólnie fotografuje wszystko (krajobrazy,budynki,ludzi). Większość zdjęć na powietrzu, mniej w pomieszczeniach. Ps.wczoraj zakupiłem statyw.
    Statywu wszedzie nie zabierzesz, na twoim miejscu wybralbym jednak model ze stabilizacja bo czesto sie przydaje wieczorem ew w slabo oswietlonych miejscach.

Mobi

Domyślnie

Więc widze że ne nie mam co kupować tego tamrona bez VC, a co myślicie o obiektywie NIKKOR 16-85 3.5-5.6G ED VR ?bedzie ostrzejsze niż tamron ? Może ktoś może jeszcze polecić jakieś szkło w tym przedziale cenowym (nie musi być nowe)?

Domyślnie

Tamron bez stabilizacji jest ostrzejszy.
    Ja bym nie dopłacał.
    D600
    14,20,28x2,35,50,85,90,300,500
    28-75,70-210

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RAF7705 Zobacz posta
    Tamron bez stabilizacji jest ostrzejszy.
    Ja bym nie dopłacał.
    Tez czytałem takie opinie ze ten bez VC jest ostrzejszy. Tylko czy zdjęcia nie będą rozmazane? czy ta stabilizacja naprawde dużo daje?

Domyślnie

Nie za bardzo rozumiem o co ci chodzi z tym rozmazaniem.
    Jeśli do danych warunków dobrze dobierzesz : czas, przysłonę i iso, to nigdy nie będę rozmazane.
    D600
    28-75,70-210

Domyślnie

Stabilizacja pozwala wydłużyć trochę czas.,przy robieniu z ręki ale nie jest to wcale jedyne słuszne rozwiązanie.
    Zaoszczędzone pieniądze, zaiwestuj w lampę.
    Widzę, że sporo nauki przed tobą.
    Ostatnio edytowane przez RAF7705 ; 11-10-2012 o 11:33
    D600
    28-75,70-210

Domyślnie

Nie za bardzo rozumiem o co ci chodzi z tym rozmazaniem.
    Jeśli do danych warunków dobrze dobierzesz : czas, przysłonę i iso, to nigdy nie będę rozmazane.
    Ok wielkie dzięki za podpowiedź. Więc chyba zdecyduje się na wersje bez VC. Jeszcze jedno pytanie czy jest sens płacić około 900zł za używke czy lepiej kupić u CICHEGO? ile kosztuje kalibracja takiego obiektywu?

Domyślnie

Stabilizacja pozwala wydłużyć trochę czas.,przy robieniu z ręki ale nie jest to wcale jedyne słuszne rozwiązanie.
    Zaoszczędzone pieniądze, zaiwestuj w lampę.
    Widzę, że sporo nauki przed tobą.
    Masz racje że jescze sporo nauki mnie czeka (moja pierwsza lustrzanka). Jaką lampę byś polecił?

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów