Close

Strona 110 z 338 PierwszyPierwszy ... 1060100108109110111112120160210 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 091 do 1 100 z 3379

Domyślnie

Za namową rsz zakupiłem Cruciala M4 128Gb...

Zaistalowałem system i szczenę zbieram przez ostatnie pół godziny... Już nie mam czasu na włączenie kawy w kuchni podczas uruchamiania systemu bo 10s to za mało...

Po zainstalowaniu Firefoxa dostałem w twarz i zgubiłem zęby po raz drugi... Okazało się że po Wifi to system dusił transfer i teraz śmiga na 36 z 60Mb dostępnych, a na XP ledwo siepał 23Mb/s...

Teraz sprawa najwyższej wagi. Potrzebuję JEDNEJ ale za to kumatej osoby która pomoże mi skonfigurować ten dysk i system tak żeby to śmigało na cacuszko. Odwdzięczam się bardzo zacnie Chętna osoba proszę o kontakt na PW

Domyślnie

mam za dobry humor dzisiaj na przepychanki, więc proszę:
    SPOKÓJ !

p.s.
    idę sobie na piwko
    i jak wrócę, to nie ma tu być nic w stylu: ok, ale to nie ja zacząłem bla bla bla bla bla
    Psychotrop vel Grzegorz Lucjan Laska von Lasocki

Domyślnie

Smacznego piwka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Psychotrop Zobacz posta
    mam za dobry humor dzisiaj na przepychanki, więc proszę:
    SPOKÓJ !

p.s.
    idę sobie na piwko
    i jak wrócę, to nie ma tu być nic w stylu: ok, ale to nie ja zacząłem bla bla bla bla bla
    ale taaaaatooooooo to nie jaaa
    sory musiałem
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Domyślnie

Sapphiron wyłącz indeksowanie plików na partycjach które są na SSD, wejdź w start->uruchom i wpisz cmd, a tam powercfg -h off i wciśnij enter, wyłączysz tym hibernację w win7 i zwolnisz sobie kilka GB przestrzeni. Jeszcze sprawdź czy masz włączoną funkcję TRIM w systemie, powinna być włączona. I tyle.

Jeszcze jedno - nie słuchaj opinii o przenoszeniu czegokolwiek z C na talerzowca, wkońcu po to kupiłeś SSD żeby mieć szybki system, a nie żeby wszystko z czego system często korzysta chodziło mułowato przeniesione na HDD. Pliku stronnicowania też nie wyłączaj, jeśli kiedyś uda Ci się zapełnić pamięć ram komputer nie będzie zwalniał mieląc w pamięci to co musi użyć i zastanawiając się co ma z pamięci wywalić żeby miejsce mieć, bo pliku stronnicowania nie ma. Ludzie piszą że przy dużej ilości ramu plik jest niepotrzebny - zazwyczaj nie, ale jak się coś jakiemuś photoshopowi pomiesza i jednak ramu braknie to po co się narażać na spadki szybkości? Przecież przy 128GB te kilka GB na stronnicowanie to pikuś.
    ;]

Domyślnie

Po chwilowej zabawie (bo na dłużej nie było czasu bo ciągle na zleceniach), stwierdzam że SSD to cudowny wynalazek... Wszystko co dotąd mnie denerwowało (np mułowaty NX2) teraz chodzi cudownie Brak lagów na systemie, ekspresowa praca z NX2, Vegasem i PSem

Jak narazie nie żałuję zakupu i paru zł więcej za 128Gb, chociaż po zainstalowaniu programów oraz z plikiem stronicowania wszystko zajęło coś około 40Gb, więc jakbym sie uparł to bym się zmieścił na 64Gb

Domyślnie

1. Jakbyś miał 64 GB i zajął 40, nie byłoby już tak wesoło z prędkością.
    2. W7 pro i ulti ma rozbudowaną opcję kopii zapasowej. Korzystaj z tego, bo przy Twoich skłonnościach do narzekania awaria SSD może mieć fatalne skutki.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

ok, poszukam i poczytam odnośnie tej kopii

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aeon88 Zobacz posta
    ...
    Pliku stronnicowania też nie wyłączaj, jeśli kiedyś uda Ci się zapełnić pamięć ram komputer nie będzie zwalniał mieląc w pamięci to co musi użyć i zastanawiając się co ma z pamięci wywalić żeby miejsce mieć, bo pliku stronnicowania nie ma. Ludzie piszą że przy dużej ilości ramu plik jest niepotrzebny - zazwyczaj nie, ale jak się coś jakiemuś photoshopowi pomiesza i jednak ramu braknie to po co się narażać na spadki szybkości? Przecież przy 128GB te kilka GB na stronnicowanie to pikuś.
    Wybacz, ale głosisz nie do końca przemyślane tezy, a fakty są takie, że jeśli wyłączysz całkiem plik stronicowania, to system i tak korzysta z przestrzeni dyskowej na swoje potrzeby, więc krzywdy dla systemu z tego powodu nie będzie wcale.

Dla stabilności działania aplikacji również, szczególnie teraz, kiedy minimum 4GB RAM to norma.

Plik stronicowania, to tylko męka i kula u nogi dla dysku SSD, szczególnie przy charakterystyce zapisu na tych dyskach, ponieważ zawsze trzeba losowo wyznaczać dla niego potężny fragment dyskowej przestrzeni.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

To ja się zapytam inaczej... Czy są jakieś badania, wiarygodne testy lub potwierdzenie producentów na temat tego destrukcyjnego wpływu pliku stronicowania na SSD, czy to tylko Urban Legend?

Strona 110 z 338 PierwszyPierwszy ... 1060100108109110111112120160210 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów