"Kręcenie filmików byłby niezłym dodatkiem"
to bierz 3200 tam kręcenie filmów jest o niebo lepsze niż w d90 ( i jakość też)
iso1600 akceptowalne ;D - w d3200 jest bardziej akceptowalne niż w d90
masz odpowiedź![]()
Szukaj
"Kręcenie filmików byłby niezłym dodatkiem"
to bierz 3200 tam kręcenie filmów jest o niebo lepsze niż w d90 ( i jakość też)
iso1600 akceptowalne ;D - w d3200 jest bardziej akceptowalne niż w d90
masz odpowiedź![]()
wszystko zależy od tego jakie masz szkła. jeżeli bez silnika to raczej poszukałbym używanego d7000 zamiast d90, oczywiście po uprzednim sprawdzeniu go pod kątem "brania oleju" i AFA jeżeli posiadasz szklarnie z silnikiem i nie masz ciśnienia na ergonomię klawiszologii to d3200 będzie ok.
zawsze jest czas żeby zacząć marnować swoje życie
D5100 + N18-105. N35 f/1,8. N50 f/1.8G
A gdzie Ty widzisz prowokację czy jakąś pyskówkę w tym wątku ?
Fajny temat, ja sie zastanawiam co zrobic z d90 i narzuca mi sie mysl od dluzszego czasu, zeby zamienic go na d3200, tylko jedno mi przeszkadza, d3200 nie ma ergonomii.. na razie czekam, bo mi sie nigdzie nie spieszy, ale poza ergonomia, d3200 ma dla mnie same plusy..
+ to ze ma video (zaczelam krecic filmy w full hd) mam komplet szkiel i nie potrzebuje tak naprawde nic wiecej.. Tylko, ze d90 to jest to samo prawie co d80 w dzien.. a to juz lata swietlne do tylu.. jedynie d90 jest lepszy o zmierzchu i w nocy od d80, ale to za malo na dzisiejszy dzien..
takze zmiana, na najnowszy jakis model z pewnoscia przyczyni sie do lepszej jakosci zdjec..
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
ja to widzę tak, od kręcenia filmów są kamery (full HD na kartę SD można poniżej 1000 zł kupić nową, stabilizowaną, z pierdylionem x zoom - EOT)
Cała reszta siedzi w D90. Ja świadomie wybrał bym właśnie D90 - a że tam coś więcej zaszumi na ISO 1600 czy 3200 - a kogo to - po to fotogram ma łepetynę żeby sobie powiesić aparat, i troszkę pomyśleć co i jak zrobić żeby nie szumiało - a łatwiej i szybciej to zrobić w D90. Ale to tylko moje zdanie, a ja to dziwny człowiek jestem, mamut, i jakby ktoś mi dał za moje D90 nowego D200 to machniom
P.S. na potwiwrdzenie mojej inności dodam że rok temu wymieniłem mojego N17-55 na Tamrona 17-50VC i jestem w pełni zadowolony ze zmiany (dodam Nikkor nie był mydlany i nie posiadał wad ukrytych)
no to żeśmy troszę się zagadali, com napisał, napisałem.
P.S. 2 - jak się potrzebuje wysokiego ISO w nocy to się kupuje FF a nie bawi w półśrodki i dyrdymały czy D90 a może D3200 a może jeszcze D7000....
Ostatnio edytowane przez sokrates ; 06-10-2012 o 21:08
ta Twoja ,,innosc,,
to ma byc zaleta, czy chcesz powiedziec
ze sam nie wiesz co mowisz ?
Nikt normalny zamieniajac super bryke na poloneza w zasadzie nie bedzie zadowolony...
W zasadzie mamy juz odpowiedz na pytanie, ktore zadalem na poczatku
tego wpisu...
Ps
sorki za OT, ale musialem...![]()
Ostatnio edytowane przez d90 ; 06-10-2012 o 21:20
... ucze sie patrzec i widziec...
i duqa z tego...
Skontaktuj się z nami