Close

Strona 16 z 55 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 542

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spiritwood Zobacz posta
    Dobra. Jeśli się mylę to poprawcie:
    Pawła przykłady podają czysty czas reakcji od naciśnięcia do wyzwolenia. Nie biorą pod uwagę czasu pracy układu AF, ustalania parametrów ekspozycji itp itd. Mam rację czy się mylę?
    AF przecież możesz wyłączyć, będzie jeszcze szybciej. Parametry ekspozycji? Mam XXI wiek, wyliczenie ich naprawdę nie stanowi problemu krytycznego czasowo, skoro można np. w czasie rzeczywistym wizualizować maksimum kontrastów, dużo bardziej skomplikowany obliczeniowo problemat.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Spoko. Jak wcześniej pisałem przesiadka z M na canona S95 to tragedia grecka w pięciu aktach. Być może od czasów tego Canonika (który poza szybkością działania daje całkiem przyjemny obrazek) nastąpił postęp, który przeoczyłem
    Pinot Noir

aortamag.pl

Domyślnie

Dobra. Jeśli się mylę to poprawcie:
    Pawła przykłady podają czysty czas reakcji od naciśnięcia do wyzwolenia. Nie biorą pod uwagę czasu pracy układu AF, ustalania parametrów ekspozycji itp itd. Mam rację czy się mylę?

Tzn chodzi mi o to, że w praktyce (lub jak to się ostatnio modnie mówi:; w realnym świecie) czas ten się wydłuży?
    pierwsze czasy to AF + wyzwolenie migawki. Ale dopisałem drugie czasy - od wstępnego ustawinia ostrości (spust do połowy) do wyzwolenia migawki. RX100 jest szybszy niż NEX 5n.
    W praktyce aparat jest po prostu baaaardzo szybki. A ja jestem przewrażliwiony na punkcie LAGów
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Leica nie będzie miała problemów z innego powodu. Nazwy. Duży błąd marketingu Sony.
    Rewelacyjna zaleta tego aparatu! Dzięki temu za parę lat będzie z drugiej reki kosztował ludzkie pieniądze Bo gdyby to się nazywało Zeiss.... to bym mógł spokojnie zapomnieć (i nie tylko ja)
    Świat jest pełen niezwykle ostrych, technicznie doskonałych lecz g#wno wartych zdjęć
    D750+Z5+Zfc

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wyrwiflak Zobacz posta
    Rewelacyjna zaleta tego aparatu! Dzięki temu za parę lat będzie z drugiej reki kosztował ludzkie pieniądze Bo gdyby to się nazywało Zeiss.... to bym mógł spokojnie zapomnieć (i nie tylko ja)
    Ale weź pod uwagę, że z powodu tej nazwy nie kupisz go za kilka lat z rynku wtórnego, bo nie będzie pierwotnego.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wyrwiflak Zobacz posta
    Ale weź pod uwagę, że z powodu tej nazwy nie kupisz go za kilka lat z rynku wtórnego, bo nie będzie pierwotnego.
    To jest już trochę czepianie się*i zaklinanie rzeczywistości. Przyklejanie łatki trochę też Ciekawe czy ten aparat będą kupowały snoby, fanboye, dentyści, fotoamatorzy, fotozawodowcy... Ankietę może?

Tak czy inaczej aparat jest relatywnie drogi - może dlatego, że pierwszy tego typu. MSRP to 3k USD, tak? Cena w sklepie pewnie będzie w okolicach 2.5k USD. Po roku pewnie pewnie spadnie do jakichś 2k USD, a gdy coś podobnego wypuści konkurencja..
    Ostatnio edytowane przez spiritwood ; 12-09-2012 o 14:33
    Pinot Noir

aortamag.pl

Domyślnie

powiem szczerze że mi się RX1 bardzo podoba, ale cholera... 3300$ za wersję z wizjerem optycznym to mało nie jest :/ Gdyby był ten pstryczek 35mm - 85mm na na obiektywie to kto wie... ?
    Z drugiej strony statystyki wykazują że poza fotografią przyrodniczą, najczęściej wykorzystywaną przez mnie ogniskową jest 40mm więc to w zasadzie optymalny aparat dla mnie
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

To jest już trochę czepianie się*i zaklinanie rzeczywistości. Przyklejanie łatki trochę też Ciekawe czy ten aparat będą kupowały snoby, fanboye, dentyści, fotoamatorzy, fotozawodowcy... Ankietę może?
    To podstawy handlu towarami luksusowymi.

Ten aparat, powtórzę za Łukaszem, ma wątły target w mojej opinii. I przepraszam, jeżeli kogoś urażę - myślę że większość z narzekających na cenę tego aparatu przy jednoczesnej akceptacji konceptu - pos...ła by się ze szczęścia, gdyby coś takiego w tej cenie wypuściła Leica.

Domyślnie

To podstawy handlu towarami luksusowymi.

Ten aparat, powtórzę za Łukaszem, ma wątły target w mojej opinii. I przepraszam, jeżeli kogoś urażę - myślę że większość z narzekających na cenę tego aparatu przy jednoczesnej akceptacji konceptu - pos...ła by się ze szczęścia, gdyby coś takiego w tej cenie wypuściła Leica.
    Widzisz, ja jestem w tej dobrej / złej sytuacji, że Leicę mam. Nie jestem dentystą, snobem, hipsterem itp itd. Posiadanie Leiki nie przeszkadza mi jednak otwarcie przyznać, że RX1 jest aparatem świetnym (na papierze póki co) i z chęcią - gdyby nie był*taki drogi - przytuliłbym go jako super kompakt.
    Tak więc teoria Twa jest karkołomna trochę.

EDIT

Wątły target ma przez to, że jest baaardzo drogim kompaktem a nie dlatego, że nazywa się SONY. Tak myślę.
    Pinot Noir

aortamag.pl

Domyślnie

Widzisz, ja jestem w tej dobrej / złej sytuacji, że Leicę mam. Nie jestem dentystą, snobem, hipsterem itp itd. Posiadanie Leiki nie przeszkadza mi jednak otwarcie przyznać, że RX1 jest aparatem świetnym (na papierze póki co) i z chęcią - gdyby nie był*taki drogi - przytuliłbym go jako super kompakt.
    Tak więc teoria Twa jest karkołomna trochę.
    Ja uwielbiam ludzi nieprzeciętnych! Tym bardziej, im bardziej przeciętni mnie otaczają

Strona 16 z 55 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów