Szukaj
przejde sie jutro do sklepu i powiem zeby mi pokazali ten sam model i sprawdze czy klika tak samo podczas uzywania wizjera, jak bedzie ciszej to powiem zeby mi zamienili obiektyw i wtedy sie zobaczy, 2 tyg temu mialem ten sam model i nie pamietam czy tez tak klikal czy ciszej, niestety aparat ulegl wypadkowi i przestal dzialac autofocus, dzialal tylko na zoomie, na szczescie sklep uznal awarie i oddal kase od reki.
Bo VR włącza się tylko jak naciskasz spust i wyłącza się chwilę po puszczeniu.
Przy LV włącza się w momencie włączenia LV i wyłącza chwilę po wyłączeniu.
Tak. Ale to chyba logiczne, bo przecież jest więcej i dłuższych operacji do wykonania.
To zależy jaki tryb AF wybierzesz. Masz 2:
AF-S - czyli pojedynczy i działa tylko jak naciśniesz spust
AF-F - ciągły - działa jak rozpozna nieostrość lub co jakiś czas
punktowy/niepunktowy nie ma tu znaczenia.
jestem amatorem wiec prosze o cierpliwosc, dzis sie jeszcze pobawie, jutro sprobuje sprawdzic czy inny d5100 z kitem ma ten sam obiaw czy jest ciszej i nie klika, jak cos sie trafi to wymienie a jak bedzie tak samo to zaczne sie cieszyc aparatem bez zmartwien, moze to jest normalka, mialem przedtem kompakt fuji s5700 i tam panowala totalna cisza wiec moze to kwiestia akceptacji innych glosniejszych dzwieków jak VR. Dodam ze na zagranicznych forach ktos pisal ze tez mu klikalo i wymienil na inny obiektyw i bylo spoko, jak komu sie trafi
bylem w sklepie i pan mi rozpakowal nowiutki sprzecik i klikniecie jest identyczne, dwa aparaty wydawaly ten sam dzwiek klikniecia z taka sama glosnoscia, czyli ten typ tak ma, moze wczesnej wypuszczone serie mialy cichszy mechanizm VR, hmm trzeba bedzie sie przyzwyczaic :/ SPRAWDZILEM jeszcze te samo body z obiektywem 18-105 i nie slychac tak glosno klikniecia, widocznie kitowe obiektywy tak maja bo sa najtansze
hej z tym dzwiekiem juz sie pogodzilem, bo inny aparat mial identyczny , i tak planuje w przyszlosci niedlugiej zakup innego obiektywu, tylko nie wiem jeszcze jakiego, duzo podrozuje do cieplych krajów , w tym roku wyspy kanaryjskie i chcialem dobrac jakis ostrzejszy i lepszy obiektyw do tego aparatu, który by sie lepiej spisywal niz kitowy 18-55, ale jestem blady i nie wiem czy cos znajde do 1000 zł co bedzie lepsze niz kit
Skontaktuj się z nami