nie wiem na ile dobre sa testy na optycznych, ale jeszcze nigdy nie widzialem ostrej fotki z 35 1.4 @1.4... i to potwierdza opinie optycznych. jesli to 28 jest tak doskonale jak pisza to chyba do konca zycia trzeba bedzie uzywac 35DX![]()
Szukaj
nie wiem na ile dobre sa testy na optycznych, ale jeszcze nigdy nie widzialem ostrej fotki z 35 1.4 @1.4... i to potwierdza opinie optycznych. jesli to 28 jest tak doskonale jak pisza to chyba do konca zycia trzeba bedzie uzywac 35DX![]()
侍
O ile w przypadku 24-85VR miałem spore wątpliwości, tu się zgadzam z optycznymi. Nie wiem tylko jak oni ciągle te bliki łapią, u mnie jakoś nie chcą wychodzić (a w 16-85VR czy 24/2.8 łapałem je notorycznie). Wykonanie jak 50/1.8 czy 85/1.8, luz pierścienia ostrości, ale optycznie świetne szkło - cieszy mnie w nim zwłaszcza świetnie skorygowana dystorsja, kontrast i szybki AF.
Ostatnio edytowane przez LordYoghurt ; 24-08-2012 o 13:03
x100s
potwierdzam ([email protected] jest ostre).. co do ceny też się zgodzę![]()
to szklo ma jeszcze jedna wade... poza tymi co napisali optyczni (byc moze jest inaczej, nie mialem przyjemnosci z tym obiektywem) to ono jest takie nijakie... tak sobie szerokie... bo nie 24 i tak sobie uniwersalne bo nie 35. taki polsrodek za pol kasy
![]()
szkoda tylko ze ulomnosciami nawiazuje do swojego znacznie drozszego rodzenstwa.
侍
Hm, przy ewentualnej wymianie będe nie co ostrożny
bardziej się zastanawiam czy jest sens dla jednej działki głębi i utraty 4mm zamieniać swoje 24 2.8 na 28 1.8
z którego jestem zadowolony, ehh
xpro2/ 23/ 56/ 10-24/godox
Skontaktuj się z nami